Ma este lehetnek továbbjutóink – Bajnokok Ligája, 5. forduló

Amíg nem áll fel újra az NST, addig nem kár, ha kicsit beszélünk mi is a BL-ről, legalábbis ami az olasz részét illeti. Ma a Milan és a Napoli betonozhatja be a továbbjutásukat. Megteszik?

Szedjük pontokban, mi lesz a változás a Genoa elleni meccshez képest a Milannál:

  • Montolivo visszatér, hogy kis összefogást biztosítson a csapatnak. A szervezettséggel egyébként nincs probléma, de egy kis kreativitás elkél.
  • Mexés nem játszik, mindenki döntse el maga, hogy ez jó vagy sem.
  • Ugyanígy kimarad De Sciglio és a Fáraó.
  • Birsa kezdőként kap szerepet.
  • A Genoa elleni védelem nem változik.

Győzelem esetén szinte biztos a továbbjutás a csoportból, ha pedig ez a győzelem a Barca 3 pontjával találkozik, akkor matematikailag is biztos. Ez ellen mindössze annyi szól, hogy a Milan október 19-e óta nem nyert tétmeccset, míg a Celtic legutóbbi két hazai meccsét gond nélkül hozta.

Ez nem mostanában volt

Ebből számunkra az következik, hogy 0-0, illetve 1-1 lesz a meccs vége, két hét múlva pedig vérrel-verejtékkel, továbbjut a Milan.

Nápolyban felmerült, hogy a megszokott 4-2-3-1 helyett egy 4-3-3-mal utaznak Dortmundba, erre pedig Hamsík kiesése miatt kerülhetne sor. A szlovákot Dzemaili fogja helyettesíteni, de azért valószínűbbnek tűnik, hogy eggyel előrébb kerül a svájci, így maradunk a megszokottnál. Aztán, hogy ezt milyen sikerrel fogja tenni, meglátjuk. Insigne a padon kezd.

A képet köszönjük a Kislány, nagy foci-nak.

A Dortmund előtt itt a lehetőség, hogy az elég csúnyán festő, Bayern München ellen elszenvedett 0-3-mat feledtessék. Az egy elhozott pont itt inkább a kívánt, mint a kiegyezett megoldás lehet, de egyáltalán nem valószerűtlen.

1 óra múlva kezdünk!

EstiKornél