Dobogós rangadóval jövünk! -Serie B, 17. giornata-

eurobetSzépen betömörült, gyönyörűen besűrűsödött az élboly, történetesen az első, és a rájátszást érő nyolcadik pozíció között mindösszesen csak 8 pont különbség van, amire legyinthetünk, hogy sok, de nem az. Ez a játéknap is tartogat bőven ínyenc összecsapásokat, amelyek szépen átrendezhetik az élbolyt, össze-káfrálhatják a dobogó sorrendjét. Azt sokszor emlegettük, hogy a Virtus vitézes rajtja, pontosabban annak lendülete a fél szezon közeledtével majd el fog olvadni, s ennek rendje, és módja szerint a modenai vereségük óta csak árnyékuk a szeptemberi önmaguknak. Szombat délután egy olyan erőpróba vár rájuk, amit ha sikerrel vesznek, akkor mindenki számára egy nyomós bizonyítékot tehetnek le az asztalra, hogy igenis számolni kell velük.  Közben a blog elköltözésével észrevettétek gondolom, hogy a tippjátékkal sem álltunk meg, ami dicséretes dolog mindenkitől, hogy aktív maradt a technikai problémák ellenére. Augusztusban már megírtam, hogy júniusban a szezon befejeztével szeretnénk az első helyezetett valamilyen ajándékkal meglepni, nos úgy néz ki, hogy a Novara középpályása Paolo Faragó nyárig egy „novarás” ereklyével segít ebben nekünk. Tök jó fej…

Az utolsó hat forduló tabellája!

Az utolsó hat forduló tabellája!

Cesena-Padova. Pénteken Cesenaban indul a 17. játéknap, ahol két ellentétes formában lévő csapat csap össze, hisz a csikóhalak éppen csak stagnálnak az utóbbi hetekben, míg a biancoscudatti a kezdeti nehézségek ellenére meg tanult pontokat szerezni. Az összecsapás pikantériája Ceccarelli pályára lépése a Stadio Dino Manuzziban, ahonnan nyáron érkezett, s zsinórban öt szezont húzott le. A hazai pálya előnye miatt a tippem 1.

Brescia-Reggina. Egészen elképesztő a Brescia mutatója, 16 bajnokiból 11-szer döntetlenre végeztek, s mindössze csak kétszer tudtak győztesen távozni a gyepről. Caraccioloék ki ellen ízlelhetnék meg újra a győzelem édes zamatát, ha nem az ezer sebből vérző bordómezes Reggina ellen, akik az októberben elküldött Atzorit most visszahívták a padra, hogy rántsa ki őket mégis a kátyúból ő maga. Hihetetlen. Az újbóli edzőváltás, és a Leonessa mutatója miatt nem lehet más az eredmény, csak x.

Carpi-Varese. A Carpi egy méretesebb ütés után próbál talpra állni, s talán ezt már Kovácsikkal a kapuban teszi meg, ugyanis honfitársunkat az utolsó három összecsapáson csak padoztatták. Pavolettiék legutóbb nyertek, de idegenben utoljára csak szeptember elején gazdagodtak három ponttal. Alapból jobbak a leopárdok, azonban a hétközi kupameccs kivehetett belőlük annyit, hogy egy nehézkes hazai győzelem szülessen. 1.

Cittadella-Trapani. A Trapani szintén hétközi elfoglaltságon volt, nem is akárhol, hanem a Meazzaban, ahol a második játékrészben 1 gólra fölmásztak a már leengedett Interre. Itt is az a kérdés, hogy ez mennyire viselte meg őket, mennyi sav rakódott le a combokba, s hogy mennyire tudnak majd koncentrálni a Cittadella vendégeként. Az utolsó három bajnokiját megnyerő Granata esélyesebb, főleg hogy viszonylag udvariatlan vendégnek számítanak. Az ős Vicenzás Martinelli kisárgult a védelemből, talán ezért, meg talán megérzésből x.

Crotone-Empoli. A listavezető Empoli egy parádés hajrával mentett pontot legutóbb otthon, míg a Crotonénak is be kellet érnie egy gól nélküli pontocskával Padovában. Az utolsó hat fordulóban ugyanúgy teljesítenek mindketten, ugyanolyan formában vannak, azonban a játékosállománybeli különbségek még mindig állnak. A Tavano-Maccarone duó a liga jelenleg kapura legtöbb lövést leadott csatársora, ám kulcsfontosságú a mögöttük elhelyezkedő játékos kiléte is, aki most nem kizárt, hogy Pucciarelli lesz, aki Simone Verdivel váltsa egymást folyamatosan ezen a poszton. Az összeszokott Azzurri védelemből Vincent Laurini az eltiltása miatt fog hiányozni, helyettese a portugál Mario Rui lehet. Tavanoék miatt tippelek kettest, na meg a cápák 24 kapott gólja miatt… 2.

JuveStabia-Bari. A keleti part látogat a nyugati parthoz, s sanszos, hogy a kakasok föltudják a begyükbe szívni a darazsakat. Sajnos a sárga-mezes hazaiakat nagyon megfektette ez a szezon, pedig évről-évre betöltötték a szimpatikus kis-csapat szerepét egy viszonylag állandó edzővel 2010-óta, akit novemberben végül el kellet távolítani a helyéről a borzalmas eredmények miatt. Fulvio Pea bemutatkozása sem sikeredett túl szépre, bár erre azt mondom, hogy jelenleg Latinaban mindenkinek ki lehet kapnia. A Bari lassan, de biztosan kikecmergett a kiesőzónából, s stabilabb is lehetne a helye, ha nem -3 ponttal rajtoltak volna, ám a kezdeti nehézségek után Fossati vezérletével megerősödtek.Idén úgy néz ki, hogy a 22 éves Cristian Galano lesz a gólfelelős, aki a hétfői duplájával már 6-ra növelte a találatai számát, ezzel jelezvén a többi csapat védelme irányába, hogy kire is kell figyelni. A vendégeknél az eddig minden meccsen kezdőként pályára lépő Sciaudone eltiltását tölti, míg a hazaiaknál  a 30 éves védő Lanzaro teszi majd ugyanezt. Pea taktikussága talán az egy pontra elég lesz, de csak nagyon nehezen, x.

Érthető az öröm a Bari játékosainál. Kezdenek magukra találni.

Érthető az öröm a Bari játékosainál. Kezdenek magukra találni.

Novara-Modena. Babacar és bandája az elmúlt hat meccsből, csak egyet tudott megnyerni, ami erős visszaesésnek számít, de hát akkor mit mondjunk arról a Novararáról, aki szeptember 14.-én tudott utoljára 3 pontot bezsebelni. Ráadásul a hazaiaknál Gonzalez sem léphet pályára, így még-inkább csökkennek az esélyek a feltámadásra, sőt tavaly a kanárik oda-vissza verték Faragóékat, így mindenképpen esélyesebbek a vendégek, viszont mivel a Novara idén csak egyetlen egyszer bukott el bajnokit otthon, így egy döntetlenre mindenképpen jók lesznek. x.

Siena-Pescara. Marino nem tudom hova csapott a delfineknek, de az utolsó hat meccsükből négyet megnyerő, s kettőt leikszelő Pescara nem csak lubickol, hanem egyenesen szárnyal. Legutóbb Maniero duplázott, s ezzel már 8 egységnél jár, de inkább a Balzano-Brugman duó érett középpályás játéka lehet az egyik kulcsfontosságú pont a csapatnál. A szezon eddigi legtöbb gólját szerző Siena csak egy pontra van a szombati ellenfelétől, így hatpontos összecsapássá nőtte ki magát az ütközet, ráadásul a zebramezesek a hétközi kupafordulóból is továbbléptek, ezzel 3-ra növelték a nyolcaddöntőben résztvevő Serie-B-s csapatok számát. Ilyenre utoljára 7 éve volt csak példa. Kifejezetten jó mérkőzésre van kilátás sok góllal, viszont a hazai oldalon Giannetti, és Valiani eltiltása érzékenyen fog megmutatkozni, amiből egy vendégsiker is kikerekedhet. 2.

Ternana-Latina. Országos kettes, jelenleg esélytelennek tartom az edzőváltás előtt álló Ternanat a hihetetlen tempót diktáló Latina ellen. A hírek szerint Zeman ülhet le a neroverdi padjára, s válthatja a már 2011 júliusa óta hivatalban lévő Toscanót. Valószínűleg ezzel a meccsel telik meg a pohár. 2.

Virtus Lanciano-Palermo. A forduló egyik nagy rangadója, bár ez a titulus több héttel ezelőtt jobban megállta volna a helyét, mivel a Virtus csak árnyéka a szeptemberi önmagának. A szicíliaiak szépen lassan első számú esélyesei lesznek a feljutásra, ahogyan ez várható volt a rajtnál, s ahogyan ez az edzőcseréjük óta körvonalazódik is. A hazaiak vitézkedése egyébként is csodaszámba ment, s valahol a modenai vereségnél tört meg valami, valami ami azóta sem akar összeforrni, a Varese elleni győzelemmel volt rá próbálkozás. Baroni együttesének nem csak a Palermo ellen kell megküzdenie, hanem önmagával is, mivel a stabilnak mondható védőnégyesükből a csapatkapitány Mammarella a legutóbbi összecsapáson kapott piros lapja miatt 3 meccses eltiltást is kapott, így vezére nélkül mennek a csatába. Ezzel szemben a Rosanero a liga talán legerősebb keretével jó formában, s a fiatal Belotti, vagy Hernandez, Dybala, illetve Bacinovic parádés teljesítményével magabiztosan várja dobogó rangadóját. Így is rengeteg vendéggyőzelmet tippeltem, tehát erre már miért ne, 2.

Spezia-Avellino. Hétfőn a ligúr tengerparton fejeződik be a 17. forduló, s egy nagy kézfogással indul az egymásnak feszülés, mivel a hét-közben mindketten sikerrel vették a kupaösszecsapásukat. A hazaiak Sansovini tavalyi teljesítményével előrébb tartanának, egyenlőre Ebagua jó teljesítménye önmagában még kevés, ezzel szemben a farkasoknál a Galabinov-Castaldo duó sokkal kiegyensúlyozottabban tartja csapatát dobogó-közelben, cseppet sem véletlenül. Tippem ezzel szemben mégis egy bazi nagy X lesz, egyrészt mert nagyon kiegyenlített a formájuk, másrészt meg mert az utolsó két összecsapásuk egyaránt 2-2 lett még a 2007-08-as szezonban.

A 17. játéknap teljes műsora:tippverseny 16

Péntek 20-30 Cesena-Padova.

Szombat 15-00 Brescia-Reggina.

Carpi-Varese.

Cittadella-Trapani.

Crotone-Empoli.

JuveStabia-Bari.

Novara-Modena.

Siena-Pescara.

Ternana-Latina.

Virtus Lanciano-Palermo.

Hétfő 20-30. Spezia-Avellino.