A kiesőzóna ébredése! -Serie-B 18. giornata-

eurobetEgy meglepetésekkel, illetve döntetlenekkel tarkított forduló után jön egy olyan játéknap, ahol a három kiesőhelyen tanyázó alakulat is esélyesként lép pályára. Közülük is talán Laczkó Zsolték Padovája kezdett pozitív jeleket sugározni leginkább magából az elmúlt négy fordulóban, ugyanis négy meccse veretlenek. Egyenlőre Rocchi bemutatkozására még várni kell, s Feczególnak is csak epizódszerep jut, ennek ellenére Pasquato vezetésével van aki a hátára vette a csapatot. Ezúttal azt a Ternananat fogadják, mely egy bravúros győzelmet produkált a 17. játéknapon a már-már megállíthatatlan Latina ellen,  s ezzel még-jobban kiszámíthatatlanná tette az alsó fertály erőviszonyait. Szintén alsóházi rangadót tolnak a nyugati parton fekvő Stadio Romeo Mentiben, ahol a darazsak a sok idő idő után nyertes meccset lehozó Novarát fogadják. A tippjátékunk is így válik egyre érdekesebbé, bár ez Juvemerda23 teljesítményén abszolúte nem látszik meg, aki az első helyen robog tovább a végső győzelem irányában.

A bevezetőben már említettem, hogy a 17. forduló több meglepetést is hozott, bár már talán mondhatjuk, hogy szokás szerint, elég ha csak abból indulunk ki, hogy az jelenlegi első nyolc helyezettből a jelenlegi 7. tudott csak győztesen távozni. A meglepetés kategóriába tartozik a hosszú ideje veretlen Latina veresége Terniben, vagy a Cesena hazai veresége a Padovatól. Amivel azonban számolni kell mindenkinek az a delfinek stabilan jó teljesítménye, az elmúlt hét meccsen 2 fölött van a lőtt góljuk száma, amit 5 győzelem, és csak két döntetlen alatt hozták össze. Marino miután már azon gondolkodott mit csinál majd munkanélküliként úgy ráncba szedte a brigádot, hogy már csak 7 egységre vannak az első helytől, s ez főleg abban a tudatban különösen érdekes, hogy a 10. forduló után a kiesést érő 20.-ok voltak csak. Az egyik kulcsember /a sok közül, s egyiket sem Mascaranak hívják/ az a 20 éves Matteo Politano, aki egyre több játéklehetőséghez jutott az elmúlt fordulókban, s az utánpótlás-válogatottban is bemutatkozhatott.

Egy újabb tehetséges középpályás a periférián.

Egy újabb tehetséges középpályás a periférián.

18. forduló.

Gianluca+AtzoriReggina-Siena. Nem új-keletű, sőt majdnem gyakori figura az elküldött edzőt, még abban a szezonban visszahívni. Néha hónapok, néha csak hetek kellenek az újbóli házasságkötéshez, és bár ez csak egy szubjektív vélemény: soha nem tartottam szerencsés alkalmazásnak. Egyrészt mert abból nem sülhet ki semmi jó, hogy egy tüskével teli kapcsolatot próbálnak rövid idő után lángra lobbantani, mikor a dac, és a büszkeség elhomályosíthatja a szakmai tisztánlátást, másrészt meg mindkét fél sokat veszthet az önbecsüléséből a saját, illetve a mások szemében is. Nos Gianluca Atzori /vele már ez többször előfordult, kb. vagy ötször/ fejébe nehéz belelátni, azonban a nyáron kinevezett szakember az októberi kirúgása után, két hete újból munkába állt a Reggina élén, azonban a helyzete annyiban mindenképpen más, hogy közben igazgató váltás is történt, hisz időközben Lillo Foti a bordómezesek mindenhatója 22 év után már nem irányítja klubot, helyére Giuseppe Ranieri lépett. Bár a helyzet lehet csak formai, hisz a 63 éves Foti többségi tulajdona ugyanúgy megmaradt a Regginanal. Most a kiesőhelyen szereplő, a nyáron az élbolyba váró csapat a forduló nyitómeccsét vívja péntek este az ellen a Siena ellen, aki a legutóbbi hazai pofonból próbál újra talpra állni. Hogy Atzori mit tud kitalálni az eddig három vereséget felvonultató toszkánok ellen nehéz megjósolni, de még szerintem ő sem tudja kristálytisztán, mindenesetre a héten kihangsúlyozta, hogy “ez a csapat nem való a Serie-A-ba, de ugyanúgy a 21.-k helyre sem, én bízom a keretben, hiszem hogy csak pici választ el attól, hogy eredményeket mutassunk fel”!  Bár Gianetti visszatér a zebramezeseknél, és nagyon sok minden a vendégek mellett szól, azonban az Amarantoknál van egy Di Michele, kinek rutinjával bőven meglehet a már régóta vár siker. 1.

A játéknap további összecsapásain a még szintén kieső helyen tanyázó Padova ismét győzelmet hoz le a Ternana ellen, és a még osztályozó helyen tanyázó Novaranak is esélye van a Juve Stabia vendégeként. Sorrendben Padova-Ternana 1, JuveStabia-Novara 2. A Palermo megállíthatatlan lesz a Cittadella ellen, a Varese meg ha nehezen is de megeszi a Speziat. s a tavaly még harmadosztályba tartozó Trapani sem kíméli a Juventus ellen készülő Avellinót, ez mind-mind 1. A Latina Esposito a rutinos védő nélkül lép pályára az ellen a Crotone ellen, aki az elmúlt öt idegenbeli összecsapásából 10 pontot szerzett, így lesz ebből egy gyönyörű x. Kovácsik úgy néz ki nem tud elmozdulni a Carpi padjáról, de talán a Bariban elszenvedett vereség meghozza rá az esélyt 1. A forduló rangadóinak számítana a Modena-Brescia, ha a kanárik nem lennének ennyire fos formában /utolsó 5 meccs/3 pont/, bár a döntetlen-király Brescia sem büszkélkedhet, azonban most hogy a vendégeknél az eltiltását tölti majd a védelem két fő oszlopa Di Cesare és Paci, így marad Modenaban mind a 3 pont, 1. A listavezető Empolihoz úsznak fel a csikóhalak, s bár ebben a Cesenaban benne van a feljutás, szombaton nem szereznek pontot, s talán ez a mostani formájuknak megfelelő is, 1. A forduló zárómeccsén, talán a forduló legfajsúlyosabb rangadóját rendezik, s nemcsak azért mert durván 50 km választja el a két várost egymástól, hanem mert a liga eddigi 17 fordulójának első felének, illetve a második felének a “TOP” csapatai feszülnek egymásnak. Virtus Lanciano-Pescara, a liga egyik legjobb védelme fogadja az egyik legjobb támadójátékát felvonultató társulatát, Marino a feltörekvő edző Baroni ellen, mi ez ha nem rangadó. Tippem: x.

A Virtus Lanciano elnökasszonyának férje legutóbb a 93. percben szerzett találatával mentett pontot a Palermo ellen. Most a Pescara megállítására készülnek.

A Virtus Lanciano elnökasszonyának férje legutóbb a 93. percben szerzett találatával mentett pontot a Palermo ellen. Most a Pescara megállítására készülnek.

A 18. játéknap teljes műsora:tippverseny 17

2013.12.13 péntek 20-30

Reggina-Siena

2013.12.14 szombat 15-00

Bari-Carpi

Empoli-Cesena

J.Stabia-Novara

Latina-Crotone

Modena-Brescia

Padova-Ternana

Palermo-Cittadella

Trapani-Avellino

Varese-Spezia

2013.12.15 12-30

Virtus Lanciano-Pescara