Udvariatlan vendégek!

eurobetA 18. fordulóban a vendégek nem igazán takarították le a cipőjüket az ajtóban, arról már ne is beszéljünk, hogy egyáltalán levegyék. Négy helyszínen is udvariatlanul, kopogás nélkül léptek be a lakásba, sőt akadt olyan hely is, ahol egyszerűen a zárt ajtón keresztül történt a behatolás. Ezek közül a Siena győzelmét én még most is a meglepetés halmazába sorolom, holott már már jól tudom lassan menthetetlenek lesznek a bordó-mezesek. A vendégek mellett a vendéglátóknál is érdemes megállni, mindössze csak két hazai győzelem született, de bármennyire is furcsa ebben a szezonban már történt ilyen sőt a második fordulóban csak egy alkalommal maradtak a pontok otthon.

Gólkirály-jelölt

mancosuA forduló egyik üde színfoltja, pontosabban nem csak a fordulónak, hanem az egész szezonnak az a Matteo Mancosu, aki az Avellino ellen szerzett góljával egyedüliként a góllövőlista élére állt, s aki soha ilyen magas osztályban még nem kergette a bőrgolyót, tudtommal. Jelenleg 12 egységnél jár, s lassan már eléri a tavalyi harmadosztályú teljesítményét megspékelve mindezt még három assziszttal, és két kupa találattal.

Sorozatok

Maniero már 10-nél jár...

Maniero már 10-nél jár…

Figyelemre méltó sorozatok is felütötték a fejüket, hisz a Pescara már zsinórban a 8. bajnokiján maradt veretlen, ebből az utolsó hármat megnyerte, míg a Brescia ötnél, a Crotone, és a Bari négynél jár ugyanebben a tekintetben. Ezek közül a Crotone, a Brescia, és a Pescara idegenbeli győzelme mind-mind nagy skalppal együtt születtek meg, sorrendben a Latina, a Modena, és a Virtus Lanciano vendégeiként. A Babacar által vezérelt kanárik egyébként hihetetlen mélyrepülésbe, zuhanásba álltak bele, miután nemrég még a dobogó alsó fokát nyaldosták, ma már csak 4 pontra vannak a legjobb kiesőhelytől. Vendégként előtte sem voltak aczélosak, ám jelenleg mindenhol törött szárnyakkal csapkodnak. Edzőjük a 60 éves Walter Novellino még tartja a posztját, nem úgy mint Giovanni Stroppa, aki a hétvégi 4-es zakója után került lapátra a Spezia padjáról. Utódjaként egy nagyágyút, a nyáron U21-es EB. ezüstöt begyűjtő Devis Mangiat szerződtették.

Listavezető

“Helyre állt a világ rendje”, ha lehet így fogalmazni a Palermo élre állása alkalmával. Szépen lassan amit az augusztusi rajt óta várt a nagyérdemű bekövetkezett, pontelőnnyel vezetnek a déli rózsaszínek, s az sem kizárt, hogy ezt a pozíciót nem is adják már ki a kezükből, maximum csak ideiglenesen. A Rosanero keretének hosszúságát jól jelzi, hogy ezúttal a védelem oszlopos tagjának számító argentin Munoz volt a nyerőember duplájának köszönhetően, ezúttal Bellotti, és Lafferty sem tudott eredményes lenni. Iachini jó úton jár az irányba, hogy egy újabb csapatot visszasegítsen az “A” ligába, s hogy majd a siker mámorában szépen a valagába combozzanak!