Leopárdok az oroszlánbarlangban! -Serie-B, 19. giornata-

eurobetPénteken este ezúttal két összecsapással rajtol az olasz foci szenvedélyekkel tarkított második vonala. A játékosok egy része a szokásos heti munkán kívül Avellinoba vett részt egy barátságos mérkőzésen, ahol az Azzurrini lépett pályára a Serie-B liga-válogatottja ellen, amely név nem tükrözi hűen a tartalmat, hisz maga Di Biagio csapatának magját is a liga tehetségei adták egyrészt, illetve a Serie-B csapatának a krémjét meg inkább a ráérő fiatalok töltötték ki. Túl sokat nem is érdemes vele foglalkozni, de talán mégis álljunk meg egy szóra Stefano Beltrame mellet, aki mindössze csak 30 percet töltött a pályán  égszínkék mezben, s ez idő alatt két gólt hintett, ami nagyban játszott főszerepet a 3-0-ás végeredményben. A Juventus nevelés, nyártól a Bariban kölcsönként szereplő támadó egyébként a bajnokságban még gól nélküli!

Ternana-Trapani. Péntek este 7 órától Terniben indul a forduló, s ezáltal nekik jut a legtöbb pihenő is, ugyanis csütörtökön karácsonyi forduló keretein belül rendezik majd a 20. játéknapot. A vendégek gólvágója Matteo Mancosu kiegyensúlyozott jó formában szerepel az egész szezon ideje alatt, ám maga a Trapani még mindig kiismerhetetlen, jó és nagyon rossz periódusok váltják egymást. A meccs maga Antenucci, és a már említett Mancosu külön összecsapása lesz vélhetőleg, rengeteg múlik majd a gólérzékenységük. Ezzel együtt a döntetetlennek van legnagyobb esélye, x.

Pescara-Padova. Péntek este 9-től a szokásoktól eltérően még egy bajnokit lezavar a liga, s nem is akármilyent. A liga legjobb formában lévő csapata fogadja az edzőváltása óta fel-fel támadó Padovat, ám Laczkóék bármennyire is megizzasztják a hűvös esti órában a delfineket, a nápolyi születésű Maniero vezérletével robogó Pescara megállíthatatlan lesz. 1.

Brescia-Varese. Az oroszlánbarlangba látogatnak a leopárdok, s most ez az “oroszlánbarlang” kifejezés hatványozottan igaz, hisz a leonessa az elmúlt 5 meccsén veretlen maradt, sőt a legutóbbi kettő összecsapását meg is nyerte. A Varese idegenben nem igazán érzi, lassan már arra sem emlékeznek milyen vendégként diadalmaskodni, legutóbb szeptember 8.-án tudtak ilyet létrehozni. Carracciolo az egyik oldalon, Pavoletti a másikon, két olyan egyéniség a támadó sorokban, akik a képességeikkel, illetve a rutinjukkal bármikor képesek meccseket eldönteni, talán ezért, meg talán másért lesz pontosztozkodás, x.

1332192-brescia_caracciolo

Carpi-Palermo. A nekik szánt pályára álltak a rózsaszín-mezesek, s ha most latolgatni, vagy okoskodni kellene a szombat délutáni ellenfelükkel kapcsolatban, akkor nem igazán lehetne mit írni. Ugyanis minden tekintetben jobbak Hernandezék, jobbak, és hosszabb a keretük, ráadásul a Carpi mindössze csak két hazai meccset tudott megnyerni, ezzel együtt viszont még -1 meccsel is ott vannak a középmezőny alján. A rutinos Alessandro Sgrigna jó formában van, egyértelműen a hazaiak húzóembere, de a Palermo ellen ennyi nagyon kevés. 2.

Cesena-Reggina. Pierpaolo Bisoli jubilál, ugyanis edzői karrierjének 100. megpróbáltatása jön, s ehhez egy kellemes ellenfelet is megkapott a Reggina személyében. Ám mielőtt bármennyire is országos egyest kiáltanánk, ne feledjük el, hogy 8 meccse képtelenek győztesen levonulni a pályáról, annál inkább ismerték meg egyre jobban a döntetlenek sokszor bosszantó érzését. Ettől függetlenül dupla annyi pontot gyűjtöttek, mint Di Michele és társai, s ha már ünnep, akkor legyen ünnep. 1.

Cittadella-Bari. Alsóházi hatpontos összecsapás, mindössze csak két pont választja el egymástól a feleket, így erősen háromesélyes a kimenetel. Két hete megnéztem a Cittadella utolsó hazai meccsét, ahol a 2-2-es végeredményben nagyon nagy szerepet játszott az a Di Roberto, aki vert egy duplát, ebből a másodikat 1-2-nél büntiből /az elsőt meg szabadrúgásból/, s nem is akármilyen módon. Miatta megy tippem rájuk, még ha ez hülyén is hangzik… 1.

Crotone-JuveStabia. Nem vártam mégis ott vannak, az egyik a rájátszást érő helyek egyikén, a másik meg a kiesőzónába. A cápák ráadásul szépen csendesen odakúsztak a dobogó alsó fokára, és a listavezetői poszt is már elérhető távolságban van. Massimo Drago együttese masszívan összeállt, Pea meg még csak ismerkedik a darazsakkal, de arra a bizonyos hatlmas áttörést jelentő győzelemre még várnia kell. 1.

Novara-Empoli. Végre visszatalált a helyes útra a piemonti alakulat, míg az Empoli bármennyire is ott van a rajt óta az utolsó három bajnokiján előadott leikszelése akár aggodalomra is adhat okot, főleg hogy ebből kettőt otthon produkált. Jelenleg a hazaiak a veterán 35 éves Raffaele Rubino reneszánszával kapaszkodnak vissza a középmezőny aljába, holott az argentin Gonzaleznek kellene lenni a húzóembernek. Rubino már 5 gólnál jár, s igazi vezéregyéniségként viselkedik, kapitány minden értelemben. Egy küzdelmes döntetlen tanúi lehetünk, x.

Rubino 35 évesen vette vállára csapatát.

Rubino 35 évesen vette vállára csapatát.

Siena-Latina. Ha már az egyik korábbi összecsapást alsóházi rangadónak kereszteltük, akkor ezt nevezzük középmezőnybélinek, hisz a két együttest itt is csak két pont választja el egymástól. A Latina egy nagyon hosszú jó sorozat után bukott kettőt legutóbb, s most próbál talpra állni ettől a két tántorító ütéstől, s most hogy a védelmébe Esposito is visszatért stabilabbak lehetnek, bár pont a védelemből pontozódott most ki Figliomeni. A mélyrepülésük tovább fog tartani, ugyanis a toszkánok csatárduója Rosina-Gianetti személyében el fogja dönteni a 3 pont sorsát. 1.

Spezia-Virtus Lanciano. Nagy kérdés, hogy Mangia miként mutatkozik be az erős rajttal induló, ám azóta az erejéből sokat veszítő Virtus ellen. Az új seprű elvén maradva, s hogy tiszteletünket fejezzük ki a lancianóiak erőn felüli produkciója miatt várok eldöntetlen végeredményt, x.

Avellino-Modena. A vasárnapi ebéd után jól fog esni annak a Modenanak pályára lépését megtekinteni Avellinoban, amely saját maga karikatúrája bőrében tündököl. Nem igazán értem mi történhetett, mitől ez a hatalmas visszaesés, ám a csapat edzője Novellino arról beszélt a héten, hogy mennyire boldog mindenki Babacar ügyében megtörtént megállapodás nyomán, aminek értelmében a Fiorentina tulajdonában lévő támadó júniusig a kanáriknál marad. Nem ezért, inkább azért, mert a hazaiakból a hétközi torinói kirándulás sokat kivett lesz a tippem 2-es!

A 19. forduló teljes műsora:tippverseny 18

Péntek, 19-00 Ternana-Trapani.

Péntek, 21-00 Pescara-Padova.

Szombat, 15-00 Brescia-Varese.

Carpi-Palermo.

Cesena-Reggina.

Cittadella-Bari.

Crotone-JuveStabia.

Novara-Empoli.

Siena-Latina.

Spezia-Virtus Lanciano.

Vasárnap, 12-30 Avellino-Modena.