Messi Genovában és a 240 milliós Pogba

Mindenki nagy örömére – és a Football Italiának köszönhetően – közöljük 2013 legjobb aranyköpéseit, a megszokottnál jóval hosszabb posztban. Az olasz foci gyönyörű, mindjárt mindenki megbizonyosodik róla.

“Hazudik. Marco Materazzi hazudik. Hazudik. Kizárólag hazudik. Minden amit mond, hazugság. Minden amit rólam mondott, hogy Mourinho már távozásakor elmondta neki, én leszek az utódja, hazugság, hiszen ezt én sem tudtam. Egy hazug. Az általam letépett Mourinho-kép is hazugság. Minden szava hazug.” Érzésünk szerint Benítez nem emelte ki eléggé Materazzi szavahihetetlenségét.

“Ha én hazug vagyok, Benítez vékony.” Azt az elegáns mindenedet, Matrix!

“Agnelli úgy viselkedett, mint egy keserű vénlány, aki elvonási tünetekben szenved.” De ha már Pulvirenti, a Catania elnöke ennyire direkt, miért pont az elvonási tünetek kifejtésében volt szégyellős?

“Van egy különbség köztem és Balotelli között: ő talán szeret az újságokban szerepelni, én nem. Viszont bőven rosszabb dolgokat tettem az életemben, mint ő eddig. Edzéseket hagytam ki, ráhajtottam az autómmai a pályára, és a többi. Mondj valami őrültséget, és én biztosan megcsináltam már.” Igaz is, furcsán nyugodt mostanában Cassano.

“Nem reagáltam a játékvezető döntéseire, inkább hazamentem, és összetörtem egy szekrényt.” Zamparini életvezetési tanácsait hallották.

“David Beckham egy valódi klasszis, de az ő születési dátumát sem lehet megmásítani. A Milan mostantól a fiatalokra fog összpontosítani.” Allegri szavai után egy nappal szerződtették a 31 éves Zaccardót.

“A haláltól félek, nem attól, hogy Zamparini kirúg, majd újra alkalmaz.” Egy ideig tényleg nem kell ilyen karrierügyektől félnie Gattusónak.

“Éppen taktikai utasításokat adtam a játékosaimnak, amikor a távolból Burdisso csúnyán megsértett. Egy profi focista hogy viselkedhet így egy edzővel? Miért nekem kéne bocsánatot kérnem? Burdisso csak ne osztogasson nekem tanácsokat. Egy olyan alak, aki rendszeresen könyököl és köpköd, inkább kussoljon.” Delio Rossi nem lesz jóban a Roma-játékosokkal. Mondjuk időnként a sajátjaival sem.

“Én vagyok a legnagyobb! Várj, lehetséges ez? Oké, akkor én vagyok a legnagyobb, Ali után!” Realitásérzék, Zlatan módra.

“Ebben az évben a szurkolók úgy nézték a meccseket, mintha színházban lennének.” És Conte nem a Manchester United edzője.

“Azt mondanám, hogy egy sportoló 30 felett olyan lesz, mint egy kutya: minden eltelt éve hetet ér.” Buffon akkor valójában mennyi idős lehet?

“Annak idején Messi elérhető közelségünkbe került, az elmulasztását jobban sajnálom, mint Lewandowskiét.” És azt tudja vajon Preziosi, hogy Kaká volt próbajátékon a Stadler FC-nél, de megbukott a Cooper-teszten?

“Hétfőn zseniális voltam, aztán csütörtökön már csak egy idióta.” Andreazzoli jól fogta meg az edzői szakma szépségét.

“Ha még vissza lenne a karrieremből 6-7 év, odaadnék belőle három-négyet a BL-győzelemért.” Félő, hogy erre már nem lesz lehetősége Buffonnak.

“Nem mondok le, nem írtam alá Svájcba és egy szakember sem fog követni abból a 10-ből, akikről most pletykálnak.” Nahát, meglepő módon egy dologban még igazat is mondott Petkovic.

“Azért jöttem, hogy győzelemre vezessem a Milant.” Kaká, az idők változnak.

“Ha Bale 120 millió eurót ér, akkor Pogba legalább a dupláját. Pogba egy Dalí-festmény, Balotelli pedig a Mona Lisa.” Igen, ő pedig Mino Raiola.

“A kapusokat azért fizetik, hogy védjenek, nem azért, hogy gondolkozzanak.” Handanovic megfogta a futballistalét lényegét is, egyszersmind.

“Miért nem Insigne kezd? Durva fosása volt a héten, ezért preferálom Callejónt.” Benítez, az őszinte.