A piac közepén játszanak! -Serie-B 22, giornata-

Serie B 2013-2014Az olasz második vonalban egy hosszabb szünet után újra útjára indul a labda, indul a tavaszi forduló, ami még cseppet sem tavaszi körülmények között fog játszódni. Ékes példa volt erre a 20. fordulóból hatalmas özönvíz miatt elhalasztott Varese-Novara pótlásán tapasztalt sárdagasztás vasárnap. A pillanatnyi forma mellet alaposan megzavarhatja a bandákat a sportvezetők, és klubelnökök ténykedése a játékospiacon, ez miatt még kiszámíthatatlan a buli kimenetele ezen játéknapon. 

Trapani-Padova. Trapaniban indul a tavasz az olasz kettőben egy olyan összecsapással aminek a végeredménye augusztusban  meglepetésként hatott a nagyérdeműre, hisz a kupában, illetve a bajnokságban is a déliek diadalmaskodtak. Ezen ma már nem lepődünk meg. 1.

Paolo Faragó a Varese elleni elmaradt meccs pótlásán a 90. percben mentett pontot a Novaranak.

Paolo Faragó a Varese elleni elmaradt meccs pótlásán a 90. percben mentett pontot a Novaranak.

Novara-Avellino. Az egyik legnagyobb halat a piemontiak fogták ki az átigazolási piac hűvös, és zavaros vizéből Sansovini személyében, ám egy óvatos döntetlennél nem gondolok többre.x.

Virtus Lanciano-Brescia. Az ősz meglepetéscsapata az egykoron szebb jövő előtt álló Comi megszerzésével próbál javítani a támadójátékán a “X” király ellen. x.

Varese-Cesena. Jól sáfárkodnak a mercatón a csikóhalak is Guido Marilungoval sokat léphet előre, az egyébként is följutásgyanús alakulat, ám a leopárdok hazai környezetben április óta veretlenek. Nem most szakad meg ez a sorozat, x.

Latina-Empoli. Rangadónak is beillő kis összecsapás lesz ez aminek a kimenetelére nehéz jósolgatni, így kiinduló pontnak csak a keretek összehasonlítása maradt, miszerint Tavanóék kerete mélyebb, és szélesebb is. 2.

Palermo-Modena. Mindenki ott folytatja, ahol abbahagyta, ráadásul a kanárik eddig elég inaktívak voltak a piacon, ellenben a listavezető egy Marescaval minimum bővült. 1.

JuveStabia-Pescara. A sereghajtónak erőteljesen munkálkodnia kellet a keret lendítésén, ami szerintem nem sikerült annyira jelesre, ebből nagy valószínűséggel kiesés lesz, noha a kapuba megérkezett a rutinos Benassi. A delfinek elképzelhetően nagyon bánták, hogy jön a téli szünet, ugyanis parádés formában fejezték be az őszi szezont, s ez az állítás az utolsó fordulóban elszenvedett hazai vereségük ellenére is megállja a helyét. 2.

Bari-Reggina. Az ős Regginás Barilla visszatérése még önmagában kevés az Amarantók erősítési oldalán, pedig rajta kívül számottevő vásárlás nem történt. Ez kevés, nagyon kevés… Bár 15 000 néző nem lesz a Nicolába, ennek ellenére ha nehezen is, de marad Bariban mind a három pont. 1.

Cittadella-Spezia. A vendégeknek sikerült megszerezniük a Livorno középpályájáról azt a Schiattarellat, aki az egyébként sem rossz őszi teljesítményen tud majd javítani biztosan, kíváncsi leszek hogy az első fordulóban pályára lép-e. A hazaiaknál nagy változások nem történtek, Foscarini kerete nagyjából együtt maradt, nem igazán tudok egy erős döntetlennél többet elképzelni, x.

Carpi-Ternana. Kovácsikék a Carpival valóságos szárnyalásba fogtak asz őszi szezon hajrájában, olyannyira, hogy meg sem álltak a leggyengébb play-off helyig, s ezt még tetőzi az is, hogy erősítésként nem kisebb nevek érkeztek, mint Legati a Padovától, vagy a tavaly 23 gólig jutó Ardemagni. Utóbbi az elmúlt szezonban a Modenával érte el azt a parádés teljesítményt, egyébként az Atalanta tulajdona. Az ő találataival, 1.

Ardemagni immár a Carpi edzésén, éppen az "Albert figurával" küszködik!

Ardemagni immár a Carpi edzésén, éppen az “Albert figurával” küszködik!

Crotone-Siena. A forduló zárómérkőzésén az év első felében két jól teljesítő banda kapcsolja le majd a villanyt, s mivel már több találkozóra is döntetlent tippeltem a kelleténél, ezért ide sem tudok mást tenni, x.

A 22. forduló teljes műsora:tippverseny 21 2

Péntek, 20-30 Trapani-Padova.

Szombat, 15-00 Novara-Avellino.

Virtus Lanciano-Brescia.

Varese-Cesena.

Latina-Empoli.

Palermo-Modena.

JuveStabia-Pescara.

Bari-Reggina.

Cittadella-Spezia.

Carpi-Ternana.

Hétfő, 20-30 Crotone-Siena.