Dobogósok! Ébresztő! -serie – B, 23. giornata-

Serie B 2013-2014Idény eleji forma, szokták mondani a pontvadászatok nyári rajtjánál, de elképzelhetően ez létezik a félszezon startjára is, ha pl. a Serie-B legutóbbi fordulójából indulunk ki. Ezzel egyébkét semmilyen probléma nincs, ha tömörödik a mezőny, azzal csak mi járunk jól. Az, hogy több meglepetéseredmény született mi sem mutatja jobban, mint a mi kis tippjátékunk eredménye, hisz a legjobb tippelő is csak 4 meccs kimenetelét talált el a 11 ből. A soron következő játéknap egyik pikantériája egyébként a hétfői zárómeccs, amikor is a listvazető Palermo látogat a dobogó második fokán henyélő Empolihoz!

Foglalkozzunk is ezzel egy picit bővebben! Empoli-Palermo!

Az túlzás nélkül kijelenthető, hogy ez a két csapat a végelszámolásnál is valahol ezen pozíciókban fog szerepelni, jele állás szerint a Cesenan, és még talán a Brescian kívül nem tudok olyan alakulatról, amely beleszólna e két csapat feljutásába. Jó korán összecsapnak, jó korán letudják egymást, s ennek a szuper-rangadónak az-az egyik érdekessége, hogy teljesen mindegy hogyan alakul, nem lesz jelentősége a táblázatot tekintve, maximum csak erőfitogtatás. Jelenleg 2 pont a Palermo előnye az Empolival szemben, s ha vendéggyőzelem születik az is még csak 5 pontra fog emelkedni, ami a szezon ezen szakaszában még nem olyan sok. Talán az Empoli összeszokottabb társaság, s valamivel a Palermo erősebb keretekkel rendelkezik, de ezek csak minimális különbségek. A toszkánok hazai pályán némi megtorpanást tanúsítanak, az elmúlt három összecsapásukból egyet sem tudtak behúzni, utoljára november közepén a Virtus Lancianót fektették két vállra hazai környezetben. Ellenben a déliek vendégként az utolsó 5 bajnokijukból háromszor is elvitték a 3 pontot. Mindketten a Sampdoriatól kaptak erősítést, a kékek Eramoval bővültek, míg a rózsaszínűek Marescaval, ám míg az előbbi csak pad koptatásban vette ki a részét az első tavaszi fordulóban, utóbbi aktívan tette a dolgát a zöld gyepen. A vendégek erőssége nálam inkább a védelemben rejlik, míg a hazaiaknál azon kívül, hogy ez a defenzív vonal már több, mint egy éve együtt van, a támadósor az igazi fegyver. A két rutinos támadó mögött a fiatal Pucciarelli, vagy Verdi kitűnően kiegészítik egymást. Mindent összevetve mint minden rangadó végeredményét ezt sem lehet megjósolni, így talán csak a megérzésemre hallgathatok, ami hazai győzelmet sugall hétfő estére! 1.

maccaronetavano1

Bari értetlenkedésA játéknap további összecsapásain hasonlóan nagy presztízsű lesz  a két, tavaly még harmadosztályú klub az Avellino, és a Latina összecsapása, ahol egy nagyon szoros hazai győzelem fog születni, 1. A szombat délutáni meccsdömping idején a legbiztosabb hazai győzelmet a Cesena fogja aratni a Crotone ellenében, de Brescia-Bari, és a Spezia-Juve Stabia összecsapások kimenetele is mind-mind 1-es lesz. Nagyon nagy meccs lesz Toszkánában, ahol a Siena a Sansovinivel alaposan megerősödő Novarát fogadja, és bár sokgólos ütközetre lehet számítani, az eredmény csak x lesz. A Pescara legutóbbi veresége volt talán a legnagyobb meglepetés a 22. játéknapon, ezúttal azonban egy háromesélyes ütközet vár rájuk a Trapani ellen, de nálam még mindig ők az esélyesek, 1. A Carpi viszonylag jól erősített a télen, többek között csütörtökön Acosty is csatlakozott a kerethez nyárig, aki ősszel a Chievo középpályáját erősítette, egyébként Fiorentina tulajdon. Ezúttal  ahhoz a Padovához látogatnak, aki ellen az őszi összecsapás a világítás meghibásodása miatt félbeszakadt, s amit még azóta sem sikerült pótolni. A pontszerzés benne van a meccsbe nagyon, x. Se a Modena, se a Varese nem mutatja élete formáját messzemenően, amire az olasz fogadóportálok esküdnek az a sok gól…Legyen sok gól, s szerintem vendéggyőzelem,2. A Reggina végre valahára győzelmet tudott felmutatni, erre november 9.-e óta nem volt példa, s ez a siker egy kellő lökést adhat nekik hogy legalább 1 pontot tudjanak otthon tartani a Virtus Lanciano ellen, x. A Ternana csapatánál Antenucci mindig, és mindig megmutatja, hogy ennek a csapatnak ő a vezérkutyája, ezúttal ennek a Cittadella issza meg a levét, bármennyire is imádom a vendégeknél Di Roberto pimaszságát, 1.

A 23. játéknap teljes műsora:tippverseny 22

Péntek, 20-30

Avellino-Latina

Szombat, 15-00

Brescia-Bari

Padova-Carpi

Ternana-Cittadella

Cesena-Crotone

Spezia-JuveStabia

Siena-Novara

Pescara-Trapani

Modena-Varese

Reggina-Virtus Lanciano

Hétfő, 20-30

Empoli-Palermo