Mit főz a Sport Klub és a Digi Sport?

A hétvégén szinte fű alatti megállapodás alapján kezdte közvetíteni a legfontosabb olasz bajnoki meccseket a Digi Sport a Sport Klub helyett. Megértjük a megállapodás mögött húzódó vállalati érdekeket. Csak annyit kérdeznénk szerényen, hogy hol helyezkedik ebben a történetben a fogyasztó? Szerda este éppen a Napoli-Roma olasz kupa elődöntő visszavágót adja felvételről a közvetítési jogokban tobzódó Digi Sport.

Napoli-roma-secondo-tempo-400x296Majd felvételről

Nem vitatjuk, hogy a Digi Sport jogosan remél több nézőt egy Arsenal-Manchester United angol bajnoki rangadótól vagy a Barcelona spanyol kupa meccsétől, mint az utóbbinál feltehetően sokkal több izgalmat rejtegető Napoli-Roma olasz kupa elődöntőtől.

Érteni véljük a nézettségét növelni nehezen tudó Sport Klub és az Iko Tematikus Csatornák Kft. mögött álló új tulajdonos, az Ayudate Holding Tanácsadó Kft. gazdasági érdekeit az olasz – és francia bajnoki jogok részleges megosztását követően. Még a Digi Sport erő nyelvén fogalmazódó üzletstratégiáját is képesek vagyunk akceptálni. Leginkább a szűkkeblű kábelszolgáltatókat tartjuk felelősnek azért, hogy ott ahol a Sport Klubot foghatjuk a Digit nem és vice versa.

romanapcsiMajd megakad a stream

Csak annyit kérnénk alázatosan, ne tessenek bennünket hülyének nézni! Számunkra elég cinikusnak tűnnek a Digi és az Iko (vagy Ayudate) a megállapodást szűkszavúan kommentáló bullshit szagú közleményei, melyek egy hosszútávú együttműködés nagyszerű kezdeteként állítják be a dealt.

Ha viszont jóindulatúan hiszünk nekik, akkor fölmerül bennünk a nagyon naiv kérdés, hogy a hosszútávú együttműködés (lásd még: beautiful friendship) újabb manifesztumaként, miért nem engedi át Digi Sport az olasz kupa elődöntőjét a Sport Klubnak, És akkor nem kell a felvételre várni a kedves nézőnek. Értjük persze azt is, hogy egy ilyen nagyvonalú gesztusnak számos jogi akadálya lehet, Ám a fogyasztónak is akadnak érdekei és ha ezek sokadlagosak a csatornáknál, akkor mi azért fölvetjük azokat. A későbbiekben szívesen adunk helyet mind a Digi Sport, mind a Sport Klub véleményének az ügyben.