Két hely már elkelt! -Serie-B. 30. giornata-

Serie B 2013-2014Nem kell üveggömb, s semmiféle látnoki képesség ahhoz, hogy megállapítsuk azt, hogy a jelenlegi listavezető Palermo megfogja nyerni a bajnokságot, s hogy a jelenleg utolsó helyen tanyázó Juve Stabia biztosan ki fog esni az olasz kettőből. Azonban pl. a dobogó második fokáért, amely pozíció csont-nélküli feljutást eredményezne, hatalmas küzdelem várható még a hátralévő fordulókban. Jelenleg a második, és a 10. hely között mindössze csak 6 pont van, tehát alaposan besűrűsödött a történet, ebből még bármi lehet. 

Trapani-Varese. Stefano Sottili a novemberi elküldése után, visszakerült a Varese padjára. Őrület ez az olasz edzőkeringő… Kaphatott volna egy könnyebb redebütálást, ha létezik egyáltalán ilyen szó. Mindenesetre visszatérve az esélyekre a déliek abszolúte esélyesek, még akkor is ha a legutóbbi hazai bajnokijukon beégtek, 1.

Stefano Sottili

Stefano Sottili újra a leopárdok padján.

Avellino-Siena. Botladoznak a farkasok, ellenben a toszkánok egyre jobb formába lendülnek, az utolsó 5 meccsükön nem találtak legyőzőre, sőt mindösszesen csak 3 kapott gólt szedtek össze. A toszkánok 3-4-3-as hadrendje megint működni fog, ám ez péntek este csak egy pontra lesz elég, x.

Crotone-Bari. A szombati meccsdömping egyik legérdekesebb összecsapása lesz. Az anyagi csőd szélén álló vendégek örömfocit tolnak mostanában, ám a portugál légiósukat Joao Silvat eltiltás miatt nélkülözniük kénytelenek. A fiatalos lendületet tanúsító cápák Bernardeschi vezérletével otthon fogják tartani mind a három pontot, 1.

Novara-Carpi. A Novaranak borzasztó fontos ez a győzelem, 1.

Padova-Cittadella. Három legutóbb a kezdőben helyet kapó játékosa is az eltiltását fogja tölteni a vendégeknél, s ezt a három meccse veretlen, viszont még mindig a vörös zónában pihenő Padova bőven kifogja használni, 1.

Cesena-Juve-Stabia. Ideje meccset nyerni a csikóhalaknak, és Marilungonak is ideje lenne már gólt fenni, 1.

Modena-Latina. Vagyis Babacar-Jonathas összecsapás… A kanárik az utolsó négy hazai bajnokijukon csak egy gólt kaptak, azt gondolom ők a meccs esélyesei, 1.

Pescara-Palermo. A rózsaszínek akár már rotálhatnak is, és még az sem fogja különösebben érdekelni őket, ha éppen belefulladnának a delfin úsztatóba, x.

Empoli-Reggina. Tavano már több mint egy hónapja adós a góllal, míg Maccarone március elseje óta nem találja a góllövő csukát, szombatig, 1.

Brescia-Spezia. Egyik fél sincs nagy formában, ráadásul a ligúriaiaknál a 10 gólnál és 12 asszisztnál járó Ebagua csak a lelátón kaphat helyet az eltiltása miatt, viszont a másik 10 gólos, és 11 gólpassznál járó fiatal Giannetti a pályán lesz. Megjósolhatatlan kategória, ezért x a vége.

Ternana-Virtus Lanciano. “Mint egy álom”,,, valahogy így fogalmazott erről a bajnoki szezonról Valentina Maio a Virtus Lanciano elnök asszonya, kinek férje Manuel Turchi 86. percben fejelt gólja 3 pontot ért a múlt héten. A boldogság határtalan, főleg hogy  Valentina a harmadik gyermeküket hordja szíve alatt, s csapata idén már bárhol végez győztese ennek a szezonnak. Talán ezért is tippelek könnyedén egy hazai győzelmet, mert a vendégeknek már oly lényegtelen ez az összecsapás, 1.

1394905584149_virtuslanciano_ternana_43_05621_immagine_obig

Férje gólja után a pályára lépett az elnök-asszony is.        

Tippverseny 29.
A 30. forduló teljes műsora: 
Péntek 19-00, Trapani-Varese.
Péntek 21-00, Avellino-Siena.
Szombat 15-00, Crotone-Bari.
Novara-Carpi.
Padova-Cittadella.
Cesena-Juve-Stabia.
Modena-Latina.
Pescara-Palermo.
Empoli-Reggina.
Brescia-Spezia.
Ternana-Virtus Lanciano.