Ki nevet a végén?

A bajnokság legfontosabb kérdései szép lassan eldőlni látszanak. Azt gondolom, hogy a tabella első öt helyén, komoly változás már nem lesz (talán az Inter csusszanhat lejjebb, de nem hiszem), a kieső helyeken is maximum az a kérdés, hogy Bologna vagy Livorno. A kupadöntő mellett, egyetlen egy megválaszolatlan kérdés van még: Kié lesz a hatodik, azaz utolsó Európa Ligás hely?
l2142-uefa-europa-league-logo-45733

Meglepetésre az egyik kis csapat ér oda, vagy megrázza magát a Milan vagy a Lazio és jövőre is ott lesznek Európában? A kérdést természetesen nem én, hanem az élet fogja eldönteni, viszont a legesélyesebb csapatok sorsolásait, érdemes áttekinteni. Lőn:

Parma (51): Inter (o), Cagliari (i), Sampdoria (o), Torino (i), Livorno (o). Donadoni legényei egy óriási menetelés után, megtorpanni látszanak, vagy csupán ez egy vihar előtti csend? A sonkások sorsolása egyáltalán nem tűnik nehéznek, persze kérdéses, hogy az utolsó fordulóban a Livorno motivált lesz-e még, lesz-e okuk küzdeni, vagy nem. Sok minden dőlhet el a Torino elleni rangadón, az három pontos meccsnek látszik. 8 pontot jósolok nekik, ami talán elég lesz. Vagy nem?

Torino (48): Lazio (i), Udinese (o), Chievo (i), Parma (o), Fiorentina (i). Nehezen kiszámítható, a labda amúgy is gömbölyű…Sok múlik majd azon, hogy Montella legényei mennyire lesznek aktívak az utolsó fordulóban, vagy, hogy megtudják-e lepni a Laziot Rómában. Szerintem, nem, de majd kiderül. 6 pont lehet a realitás, talán 7, de az még nem elég. Mindenesetre Cerciék így sem lehetnek elégedetlenek, pláne ha Immobile személyében ők adják a capocannoniere-t.

Esti, beszállnál közéjük?

Esti, beszállnál közéjük?

Milan (48): Livorno (o), Roma (i), Inter (o), Atalanta (i) Sassuolo (o). Nehéz sorsolásnak tűnik, két rangadóval és egy soha nem könnyű bergamoi úttal, viszont mostanában mintha kezdenének megtanulni újra győzni. A játékuk kicsit esetleges, de 10 pontra, simán jók lehetnek. Sőt. Tavaly, egy pocsék ősz után egy remek tavasszal érték el a BL-t, most egy még pocsékabb ősz után, egy annál is rosszabb téllel, egy szezonvégi feltámadással újra kijutnak Európába?

Lazio (48): Torino (o), Livorno (i), Hellas (o), Inter (i), Bologna (o). .Egyrészt nem nehéz sorsolás, négy hozható meccsel, másrészt a keret fele sérült. Mondjuk, afelől kétségünk se legyen, hogy a politikai-rangadón a livornoiak vért fognak inni, sőt, ha a Bolognanak még rezegni fog a léc, ők sem feltett kézzel fognak Rómába utazni. Viszont, a Lazio jobb csapat és ha a betegszobából lassan felgyógyulnak néhányan (Biava, Dias, Keita) akkor 12 pont elvárható tőlük.

A Hellast és az Atalantat is illene megemlítenem, de öt fordulóval a vége előtt, öt pont hátrány soknak tűnik. Az Internek is lehetnek még meleg pillanatai, hiszen lesz rangadójuk, bőven, de nekik meg az előnyük öt pont, a hetedik helyen álló trió előtt. Érdekes csata lesz, egy hónap és minden(ki)derül.