Bajnokunk, és egy kiesőnk már van! -Serie-B, 38. giornata-

Serie B 2013-2014Az elmúlt fordulóban biztossá vált, az ami biztos volt, csak most már a matematikai kétely is elszállt, a Palermo megnyerte a 2013-14-es kiírást történelme során ötödször! Ráadásul még rekordot is dönthetnek a déliek, ha a hátralévő 5 bajnokin legalább 6 pontot bezsebelnek, hisz eddig a 22 csapatos kiírásban amikor 3 pontot osztottak a győzelemért a legtöbb egység a 85 volt, s ezt holtversenyben a Juventus, a Chievo, és a Sassuolo tartja. Ezen kívül, amiben már tutira rekorderek lettek, az a zsinórban elért idegenbeli hat győzelmük, s még nincs vége a bajnokságnak, a Cittadella, és a Ternana is vendégül látja még a Rosanerot. Tehát mindent egybe véve toronymagasan nyerik a Serie-B idei kiírását… Sajnos az is eldőlt, hogy a Juve Stabia menthetetlen, de a Regginanak is már csak matematikai esélye maradt a bennmaradásra. A darazsak három év után kényszerülnek az osztályváltásra!

IachiniPadova – Cesena. A forduló nyitómeccsén Feczesinék egyik utolsó szalmaszála ez, amibe kapaszkodhatnak. x.
Empoli – Crotone. Azt gondolom Tavanóék, ha nem vennék komolyan, akkor már rég nem a második pozícióban állnának, 1.
Avellino Spezia. Tavasszal 3 meccset is elbukott az Avellino otthon, ráadásul Mangia csapata idegenben majdnem ugyanannyi pontot szedett össze, mint otthon. Bellomo góljával, 2.
Bari – Juve Stabia. Sokgólos örömfoci, hazai örömmel, 1.
Latina – Ternana. Még nincs meg a rossoverdi biztos bennmaradása, ezzel az egy ponttal viszont nagy lépést tesznek ez irányba, 2.
Modena – Novara. Nem akarom elhinni, hogy a tavalyi rájátszás egyik főszereplője búcsúzzon a Serie-B-től, ám a kanárik meg az idei playoff egyik főszereplője lehet. Ellenkező célok, kiegyenlített játék, x.
Palermo – Virtus Lanciano. Mammarella nélkül a vendégek csak fogatlan oroszlánok, még az önmagával versengő bajnokcsapat ellen is, 1.

Palermo bajnok
Pescara – Siena. Cosmi delfinjei március 8 óta nyeretlenek az “akváriumba”, ezúttal viszont bedarálják a toszkánokat, 1.
Reggina – Brescia. A bordó-mezesek időközben egy -2 pontos büntetéssel is gyarapodtak, ezt megfejelték egy 7000 euros büntivel még… Ez a hajó nagyon elúszott, ez a szombati egy pont meg már csak halottnak a csók, x.
Trapani – Cittadella. Parádés, amit Foscariniék az elmúlt hetekben műveltek, s mindezt /utolsó 5 meccs 13 pont/ megsüvegelhetik Trapaniban egy bravúros pontszerzéssel, x.
Varese – Carpi. Még a leopárdoknak rezeg a léc, ezért minden hátralévő minden bajnoki, s minden pont rendkívül fontos, 1.

A 38. forduló teljes műsora:Tippverseny 37.

Péntek 19 óra, Padova – Cesena

Péntek 21 óra, Empoli – Crotone

Szombat 15 óra,

Avellino Spezia
Bari – Juve Stabia
Latina – Ternana
Modena – Novara
Palermo – Virtus Lanciano
Pescara – Siena
Reggina – Brescia
Trapani – Cittadella
Varese – Carpi