Fokozódó izgalmak, hiányzó olasz gólszerzők. -Serie-B, playoff visszavágók/

Serie B 2013-2014Még semmi nem dőlt el a vasárnapiodavágókon, még bármi megtörténhet, bár azért a mostani hazaiak mind lépéselőnyben vannak, igaz ezt csak tyúklépésben mérhetjük. A Modenanal érezhető volt Babacar hiánya, kapufáig eljutottak, s meddő mezőnyfölényt is kitudtak alakítani, ez azonban kevésnek bizonyult. A Bari-Latina összecsapáson csodálatos hangulat fogadta a két csapatot, a kakasok szimpatizánsai kitesznek, és kitettek magukért a Nicolában egész tavasszal, ráadásul a csapatot is csak nagyon kevés választotta el attól, hogy előnnyel utazzanak a főváros csücskébe, hisz az oroszlánok egy jól eltalált Ristovski találattal tudtak csak egyenlíteni a 90. minutóba.

Modena-Cesena 0-1

Cesena-Modena. Még a rájátszás előtt is a csikóhalaknak adták a legnagyobb esélyt a feljutásra, s ennek megfelelően is húzták be az odavágót Modenában, egy olyan összecsapáson ahol a meccsképe alapján nem nekik állt a zászló. Aztán mégis a feltörhetetlennek tűnő védelem mögé tudtak kerülni, s a téli szerzemény Marilungo ellenállhatatlanul érkezett a becenterezett labdára a kapu elé még az első félidő közepén. Egyértelműen a hazaik az esélyesek,  főleg hogy Novellinoéknak menni kell, menni kell töretlenül olykor fej-lesütve, kevesebb figyelmet szentelve a védelemnek.  A helyzet az hogy számomra továbbra is a Babacar-Granoche /30 gól/alapszakasz/duó játékán fog múlni még mindig sok minden, amire csak minimális esély van, így egy döntetlennél többre nem lesznek képesek a vendégek, x.

Bari-Latina 2-2Latina-Bari. A legnagyobb támogatást azt gondolom még a semleges nézőktől is a Bari kapja ezekben a hetekben, kimondva kimondatlanul. Aztán közben ott van az oroszlán módjára küzdő oroszlán-banda a Latina, az a csapat mely soha ilyen magasságokban még nem járt, s az első Serie-B-s évükben egy parádés harmadik hellyel zártak ami feljogosította őket a play offra. Ki ezért, ki azért érdemel kalaplengetést! Az első mérkőzés érdekessége azon kívül, hogy két gól is, de főleg az első nagyon mákos körülmények között esett az, hogy a négy találatból egyiket sem olasz érte el, s bár ez a mai modern fociban egyáltalán nem érdekes, azért hozzá kell tenni, hogy a 22 kezdőjátékosból mindössze csak 6 volt más nemzetbeli /mint a régi szép időkben/. A mérkőzés játékvezetője Riccardo Pinzani a szezonban a két alakulat közül csak a hazaiaknak vezetett egyetlen egy gól nélküli döntetlennel befejeződött bajnokit Padovaban, ahol Breda csapatából Ghezzalt idő előtt a zuhany alá juttatta. Izgalmakban hiány nem lesz, amin egy rendkívül szoros vendéggyőzelem fog születni, 2.

A szerda esti program:

Szerda 18 óra, Cesena-Modena.

Szerda 20-30 óra, Latina-Bari.