Győzelemmel felérő döntetlen vagy döntetlennel felérő győzelem?

Van egy elég komoly, bejelentésre váró információnk az angolokkal kapcsolatban: Hodgson alapvetően már nem a 4-4-2-ben hisz. Persze ahogy látni fogjuk, az egyik B-terv még mindig ez, de alapvetően modernizálódtak, ezzel összehangban pedig elkezdték alkalmazni a 4-2-3-1-et. Ráadásul hosszú-hosszú idő után pont Hodgson merte meglépni – pedig az öreg nem a nagy újításairól híres -, hogy Gerrard vagy Lampard közül egyszerre csak egy van a pályán. Vagyis mindent összevetve, a mostani angol válogatott bizony jobb lesz, mint a 2 évvel ezelőtti.

Emlékezhetünk, az Eb-n a fő kérdés az volt, hogy Pirlo játékát el tudják-e fojtani az angolok – főleg Rooney -, és ha igen, mivel tudnak visszavágni az olaszok. Pirlo élt, mint ha a vízben – szerencsére, mert nemigen lett volna értékelhető visszavágása Prandellinek.

Most kibővül a kérdések sora, egészen egyszerűen a megváltozott körülmények miatt is. Olaszország 4-1-4-1-es módon fog kezdeni, ami alkalomadtán gyönyörűen fog átváltani 3-4-3-ra, de gyengeségnek szokás szerint megmaradnak a szélek. Ráadásul elég valószínű, hogy Darminan maholnap fogja letudni második válogatottságát, Chiellinit pedig vészmegoldásként – szokás szerint – száműzik a balszélre, így izgalmas előjelekkel számolhatunk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy Buffon lesérült, Sirigu kezd helyette.

Az nyilvánvaló, hogy most Welbeck kapja Pirlo személyében a megtisztelő feladatot, Rooney pedig kimegy balszélre a 4-2-3-1-ben, hogy alkalomadtán fellopakodva azért visszatérjenek a 4-4-2-höz. A csata másik gyújtópontja pedig a Verratti-Gerrard különmeccs lesz, ami alapvetően eldöntheti, hogy a két, végsősoron öttagú középpálya közül melyik nyomja le a másikat.

Röviden megérdeklődtük a Three Lions-nál is, mire számíthatunk. Arra alapoznak, hogy fiatal és főleg baromi gyors a csapatuk, illetve számítanak egy annyira nem is valószínűtlen agybajra az olaszoktól – Balotellit és De Rossit nevesítik, de benne lehet ez másban is, és itt nagyon szigorúan néznék Chiellinire, ha nem félnék tőle szemtől-szemben -, végül Rooney magánszámaira.
Fun fact: Buffon hiányában a válogatott az elmúlt 5 nemzetközi tétmeccsén nem tudott nyerni. Négyszer döntetlent játszott, egyszer kikapott.

Mit várok? Elég komoly háborút a középpályán, árkokkal tarkítva. A pálya erre amúgy is alkalmas.

Mit remélek? A szokásos, jól záró védelmet, sok és pontos passzal. De Rossi valószínűleg gyakran fog visszajárni, a háromvédős-rendszernek pedig vélhetően az egyik tagja lesz.

Mitől félek? A szélek borzasztóak, és ezen egyetlen felállás sem javít. Chiellini nem jó balszélen, ha pedig a tanácstalansághoz a szokott durvaság is társul, gebasz lesz.

A meccsel kapcsolatos hírek, gondolatok és benyomások megörökítésére is szolgál a poszt, reméljük az éjjeli órák ellenére is jó páran itt leszünk és beszélgetünk. Amint megvannak a hivatalos kezdők, azokat is betoljuk.

 • Curvasud93

  Aki attól félne, hogy Pirlót fogják: az az ember, aki csak ránéz, DDR és Chiellini egyesített haragját vonja magára. Reméljük a bíró nem veszi észre. Egyébként szerintem ez az olasz válogatott jobb egy Immobile-Verratti-Cerci-Insigne névsorral a két évvel ezelőttinél. Grazie, Zdenek!

 • Bőrszalonnaaa

  Grygera fog játszani?

 • mancha

  Lehet én emlékszem rosszul, de De Rossinak nem csak klubcsapatában szokott elszállni az agya?

  • Curvasud93

   De igen. Viszi a Core de Roma.

  • EstiKornel

   Azért 2006-ban szépen letarolta valamelyik jenkit. Kapott is érte 3 (?) meccses eltiltást.

   • Curvasud93

    4-et kapott, de akkor még ifjú volt.

   • mancha

    akkor mea culpa 🙂 az biztos, hogy nem állnék szemben támadóként a DDR Chiellini kettőssel

 • Morzsi92

  Na jó ez egy baromság már bocs. Az angolok majd örüljenek, ha nem kapnak háromnál többet. Nem az elfogultság beszél belőlem. Lehet, sőt biztos, hogy az angol csapat gyorsabb, de a foci még mindig ész játék…de, ha így leírják az olaszokat a saját szurkolóik az mindig csak jól jön nekik. Ezen a Pirlo kikapcsolás dolgon meg évek óta csak nevetni tudok. Ennyie erővel akkor az angoloknál meg kikapcsolom Rooneyt aztán megáll az élet, nem?! Hát nem. Az olaszok védelme nem olyan erős mint szokott lenni, de az angoloké akkor milyen?

 • SSLaci69

  “Betolakodóként”, elsősorban argentin drukkerként is ma hajrá olaszok! Amúgy egyik válogatottat a döntőbe várom, pláne az lenne szép, ha egyikőjük ott fektetné meg a brazilokat (a hazaiak “áldásos” hátszéle addig hátha gyengül majd).

  Egy nem feltétlenül pengés kezdésre számítok ma, a formaidőzítés még ráér, amit csak tetőz, hogy ezek az angolok már tényleg erősebbek a korábbi évek csapatainál, Hodgson valóban fejlődik, és ez előnyükre válik. Döntetlen lesz.

 • Curvasud93

  ITA XI – Sirigu; Chiellini, Barzagli, Paletta, Darmian; De Rossi; Verratti, Pirlo, Marchisio; Candreva; Balotelli.

  ENG XI – Hart, Johnson, Cahill, Jagielka, Baines, Gerrard, Henderson, Welbeck, Sterling, Rooney, Sturridge

 • Curvasud93

  Egyenlít Costa Rica, ez nekünk nagyon jó!

 • sandarai

  Megmondom őszintén, hogy én nagyon tartok a meccstől. Főként a középpályáról meg a csatársorról megy a vita, de szerintem a kulcskérdés a védelem lesz. Ha a játéktudást nézzük, akkor az nem kérdés, hogy az angolok sokkal gyengébbek, de attól tartok, hogy az olasz védelem most nagyon gyenge. Nem értek egyek azzal, hogy 4 védővel játszunk, és hogy Chiellini lesz a balhátvéd. Láthattuk többször is, hogy balhátvédként lassú és körülményes, és akár már az első 20 percben képes sárga lapot kapni, mert lemarad az emberről. Az angolok nagyon gyorsak lesznek szerintem. Barzagli is nagyon sokat lassult, pedig sosem volt egy sprintbajnok. Paletta meg paródia volt a Fluminense ellen. Három védővel az olaszok biztosabb játékra lennének képesek. Lásd 2 éve a spanyol csoportmeccs vs. döntő. Volt különbség bőven. Ezért is baj, hogy nincsenek minőségi wingback-ek. Kíváncsian várom a meccset. Forza Azzurri!

  ui.: lehet ezzel is magam maradok, de szerintem nekünk kimondottan rossz, ha Costa Rica nyer. Ekkor véleményem szerint mindenképp le kell győzni ma Angliát, mert ha nem akkor nagyon nagy ki-ki meccs lesz az olasz-uru, és abból rosszul is ki lehet jönni…

  Elnézést a pesszimizmusért. Remélem nem lesz igazam.

  • g0nzaga

   Mivel az angolok az uruk következő ellenfelei, Costa Rica győzelme az olaszoknak jó. Mindenképpen élethalál meccsnek nézett ki az olasz-uru, de most MÁR az uruk részéről lehet belőle egy beleszarós meccs is.

   • EstiKornel

    Legyen igazad. Én tartok tőle, hogy megverik az angolokat, és tolunk velük egy durva meccset, ami nem jó.
    Persze ki lehet indulni abból, hogy ilyenek lesznek végig, de nem hiszem.

    • g0nzaga

     Egyik fontos csoportellenfél egy kötelező három pont mérkőzést elbukott= nagyon jó.

     Ágazzuk le, éjszakai döntetlen/angol vereség esetén az angol-uru valódi élethalálharc, avagy ki fog kiesni. Ha akkor az uruk nyernek, az olasz-urun egy döcivel mindketten továbbmennek. (persze, ITA-CSR meccsen olasz, ENG-CSR-n angol győzelemmel számolva – de az angolok csak nem akarnak győzelem nélkül hazamenni, és ha az olaszok nem képesek élni a sansszal, az meg az ő bajuk…)
     Ha az uruk kikaptak, kiestek, az olasz-uru számukra érdektelen. Döntetlen esetén bonyodalmak lehetnek.

     Ha ma este az olaszok kikapnak, az uruk vereségéből származó előny ugrik. De ennek semmi köze ahhoz, hogy az uruk ma esti veresége az olaszoknak jóság.

     Szóval várhatóan az este az olaszok egyetlen dolgot akarnak majd elkerülni, a vereséget.

     • sandarai

      Részben igazad van, de azért azt te sem gondolhatod, hogy ha az uruk kikapnak az angoloktól, akkor számukra érdektelen a harmadik meccs, és simán nyernek az olaszok. Azért nem hinném, hogy az uruk, csak simán hazaballaghatnának 0 ponttal…Legjobb lenne nyerni ma is és Costa Rica ellen is. Akkor nincs kérdés. 🙂

 • g0nzaga

  Veratti jobb mint Montolivo, kérdés kijön-e. Motta is k jó, a középpálya közepe príma.
  De a szélsők brrr. Chiellini szélsőhátvédként büntetés.
  Balo egyedül, a pályán sehol sincs rendes támadó középpályás, hacsaknem Candreva :).

 • Curvasud93

  Estére 😉

  • Curvasud93

   Na, tudok-e képet csatolni?

 • Rober7

  Unalmasabb első negyedórára számítottam… de ez legyen a legnagyobb baj. basszus ez az angol válogatott már nem ívelget 🙂

 • EstiKornel

  Nekem ez így teljesen tetszik.

  • g0nzaga

   Semmi más dolguk nincs, mint viszonylag lassan passzolgatva felvinni a labdát a hátrakocogó angolok között.

   Elől általában meghaltak, a félidő közepén az angol szögletsorozatnál egész nagy zavarba került a védelem.

   Olasz szemmel most nem rossz a meccs, de ehhez nagyon kell a balfék angol taktika is. Az egész olasz csapat zavartalanul passzolgathat, Balo a legrosszabb passzstatú 87%-al, ez teljesen irreális.

 • g0nzaga

  Ki fog többet hibázni. Ha az olaszok pontosak maradnak, és az angolok továbbra se támadnak le, akkor simán nyerhetnek, ha pontatlanok, akkor minden kontratámadás életveszélyes lehet. Hátramenetben Chiellini egy traktor.

  Marchisióról nem véletlenül nem mertem semmit se leírni, olyan szar volt az átlagteljesítménye az évben, hogy egyáltalán nem lepne meg, ha süvítene a vb-n.

  Pirlo tanár.

  De, és még egy de, ezzel a sebességgel, amivel az olaszok játszanak, valamikor bukni fognak, és elég nagy kérdés, hogy tudnak-e gyorsabban is játszani.

 • nemvoktrendi

  Chiellini baloldalt életveszélyes, már az olaszokra nézve és Palettát se fogja összekeverni senki Nestával, de ennek ellenére eddig jó. Pirlo megint nagyon jó és nekem Verratti is tetszik. Balotellinek meg pofátlan pechje volt, az angolok se értik, hogy hogyan szedték ki azt az emelést.

 • sandarai

  Paletta most is paródia nem csak a Flu ellen volt az. Egyébként nekem tetszik a meccs, bár ez szerencsétlen Mezei idegesít a hülyeségével. Kihúzhatná a nyelvét az angolok seggéből. Annyit bír csak kinyögni, hogy szar a meccs és jót tenne egy angol gól. Nem képes megérteni, hogy az olaszoknak ez a taktika. Altatás, majd gyors ütemváltás. Bebaszna, ha futóversenybe kezdenénk az angolokkal…

 • EstiKornel

  Beszartam.

 • Rober7

  de fontos győzelem lesz ez…

 • Cesare előtt már visszatettem a kalapom a helyére, de Mariót én hagytam volna most. Az ilyen szituk fekszenek neki.

 • sandarai

  Mit néz ez a szerencsétlen Mezei? Azt mondja mellé…

 • nemvoktrendi

  Szép volt, Rooneyék végül lepattantak az olaszokról. A legnagyobb élvezetet az angolbarát riporter szenvedése jelentette.

 • SSLaci69

  Az mindenkinek
  megvolt, hogy (igaz, még csak az elején vagyunk) eddig senki nem mert
  szarakodni a lefújt borotvahabbal? A 85. perc körül egy Gerrard-szabadrúgásnál
  a digók aprólékosan letaposták, csak a csík széléből maradt meg vagy 30 centi, ebből
  látszott, hogy a rúgás pillanatára legalább egy fél métert araszoltak előrébb.

 • Curvasud93

  Jó kis meccs volt! De Rossi-Pirlo, súlyos rutin. DDR 94%-kal passzolt, egy kulcspasszal, Pirlo 95%, egy kulcspassz. 3-3 megelőző szerelésen osztozik DDR és Barzagli, több, mint jó, a legtöbb ma. Candreva is jól játszott. 🙂

 • EstiKornel

  Baj lesz, Laci!

  • SSLaci69

   Arra célzol, hogy Candreva szépen emeli az árát? Én emiatt is örültem a játékának, nem is titkolom. Ha volt elrugaszkodott 35-ös szándék, akkor a vb végére lesz ott 40 is. Tudom, tudom, már csak kéne valaki, aki ezt jól befekteti…

 • Pingback: Megszületett a Tikinaccio | Il Nostro Calcio()

 • Pingback: Vanessa Smith()

 • Pingback: google chrome free download()

 • Pingback: download mozilla firefox()

 • Pingback: java updates()

 • Pingback: free skype download()