Pontozás: Olaszország-Uruguay 0-1

00prandelliAz a szar ebben, hogy ha abban az egyetlen pillanatban nincs az, ami, valaki elfejeli Godín elől a labdát, akkor most vidámak lennénk és azon vitatkoznánk, Marchisio kerüljön-e vissza később a kezdőbe. Mert Uruguayt sikerült megfogni, nem volt normális helyzetük,  egy komolyabb, de azt meg nagyon elrontották. De ilyenkor van az, hogy most nekik volt szerencséjük, és ezt rohadtul megérdemelte az olasz válogatott: oké hogy pech a kiállítás meg a bekapott gól is, de mégis ki tehet arról, hogy ez a továbbjutásba került? Ez van, ha az olaszoknak szurkol az ember. Tovább után pontozás. De nem tudom annyira lehúzni a csapatot mint kéne, mert a meccs nagy részében az eredmény tartása volt a feladat, ez pedig nem ment rosszul.

Buffon: 7– Ő nem tehet semmiről, fogott egy Suárez-helyzetet. Érdekes egyébként, hogy amikor a végén a kapusok felmennek fejelni, szinte mindig rájuk ívelik fel a labdát. Nem értem hogy miért, hiszen nyilván ők a legrosszabbul fejelő játékosok a térségben.

Barzagli: 6,5– Az a rossz, hogy tulajdonképpen a védelem hozta amit kellett, és csak ismételni tudom az első bekezdést: ez csak a szerencsén múlott, de erről a válogatott tehet. Azért vonjunk le a szgóöglet miatt.

Bonucci: 6,5- Pontosan ugyanaz a helyzet vele, mint Barzaglival. Biztos védekezés, de akkor is hibázott. Mondjuk egyszer hátrányban tanárian szerelte Suárezt utolsó emberként.

Chiellini: 5,5– Ha jól emlékszem, Godín az ő embere volt a bevíeléseknél, végre valaki akitől jó szívvel le lehet vonni. Suárez beleharapott egy embereset, ő pedig mindent megtett hogy a bíró is lássa, még mutatta is a helyét, hiába.

Darmian: 5,5– Elég gyenge volt támadásban, ami mondjuk a meccs 90%-ában nem is volt elvárás. De ennek ellenére sokszor kerültek mögé, de nem egyszerű egyszer szélsőként, ha szándékosan rá játszanak. Ha a végén bátrabb és el meri egyből lőni De Sciglio beadását, talán ő lenne a hős.

Verratti: 6,5– Ő még a katasztrófa előtt lejött. Ügyes volt és hasznos, mondjuk ütközésben nem a leghatékonyabb. De pontosan azt csinálta ami a feladata volt, és azt jól. Nem nagyon van miért szidni.

Pirlo: 6– Ha abba akarunk belekötni, hogy miért nem játszott döntetlennél bátrabban a csapat, miért nem rúgtak gólt, akkor egyrészt ne tegyük mert nem ez volt a cél, másrészt ha mimndenképpen ragaszkodunk hozzá, akkor esetleg Pirlót lehet elővenni. Nem volt sem igazán veszélyes, sem fantáziadús a csapat játéka, de mondom mégegyszer, nem is kellett annak lennie. Azért titkon reménykedtünk, hogy bever egy szabadrúgást a végén.

Marchisio: 4,5– Ejj, te buta szőke. Nem gondolom hogy azonnali irosat ért volna a megmozdulása (Suárezhez képest semmiképp) de nem is nevezném óriási bírói hibának. Semmi értelme nem volt, és nagyon nehéz helyzetbe hozta ezzel a többieket (akik viszont jól bírták, és a szöglet nélkül meggyőződésem hogy marad a 0-0). Amíg a pályán volt, nem sokat tett hozzá.

De Sciglio: 6– Sokkal korrektebben védekezte le a maga oldalát mint Darmian, de ebben az is benne van, hogy ott kevesebbet is próbálkoztak. A végén a kétségbeesett rohamozásnál ő még jó kondiban volt.

Balotelli: 6– Nem igazán értem hogy miért ő jött le, de persze a sárgája miatt megértem hogy aggódott Prandelli. Hátrányban viszont nagyon hiányzott, ő az egyetlen aki képes megtartani a felíveléseket.

Immobile: 5,5– Ez egy nagy semmi volt, pedig a kontrázásnál kellett volna villantania valamit. nagyon követelték a kezdőbe korábban is, és sajnos nincs több ideje megmutatni hogy miért.

Parolo: 5,5– Őszintén szólva semmire nem emlékszem tőle, pedig elvileg ő frissebb volt mint a többiek.

Motta: 5– Rá viszont emlékszem hogy irtó dühös voltam, mert bár nem sokkal azelőtt állt be, amikor menni kellett volna, még Pirlónál is lassabban mozgott. Azért nem csak rombolni kéne tudni.

Cassano: 6– Neki mit lehet adni? Odatette amit tudott, volt egy szép összjátéka Mottával, meg pár ígéretes beívelése. Nem is értettem, miért nem Cerci jött be, (még döntetlennél) ő tudott volna rohanni a labdával.

 

Úgyhogy ez van, rohadt nagy szívás hogy kiesett az olasz válogatott, mert szerintem ha De Rossi és Balotelli is játszik, bárkit meg tudtak volnna verni. Így meg kinek lehet szurkolni: a görögöknek ma nagyon, de ha kiesnek akkor aztán vége. Mexikó? USA? Chile? Talán valamelyik túléli a következő kört…