Meglepetésekkel tarkított papírforma! Serie-B visszatekintő!

palermo-in-AElkezdtem olvasgatni a nyári a beharangozómat, elsősorban azért, hogy mennyire is sikerült mellényúlnom több jósolgatás esetében. Az biztos, hogy pl.  a bajnok tekintetében olyan nagy vita nincs, még annak ellenére sem, hogy átkellet esniük ideje korán, vagy még pont időben, hogy ne égjenek a “kicsik” közt, ha egyáltalán égtek volna, hisz azt már sohasem tudhatjuk meg, hogy mi lett volna a Palermo, és Gattuso sorsa, ha együtt maradnak. Jó volt látni az újoncok hihetetlen erejét, közülük a Latinaéra gondolok, s jó volt látni több olasz ifjonc felcseperedését a szemünk láttára, akik talán alkalmasak lehetnek később letörölni a könnyeinket, mielőtt azok az arcunkra fagynának. Jöjjön az áttekintés…

IachiniA szezon várt eredményei! Elsősorban a Palermóról kell megemlítést tennünk, arról a csapatról, amelyre azonnal mindenki az “egyik visszajutóként” gondolt, s emlegetett a bajnoki rajt óta, ha nem bajnokként, akkor valahogyan. Ám a rajtnál egy picit beragadtak, Gennaro Gattuso a nyáron kinevezett új edző munkáját mindenki nagy várakozással várta, s ez elsősorban a pályán mutatott mentális erejéből adódott. Aztán hat bajnoki után, amiből csak kettőt sikerült megnyerniük, s egy döntetlen mellet hármat elveszíteniük megkellet hozni a fájdalmas döntést. Gattusonak menni kellet, s utódja kiválasztásánál egészen biztos, hogy szerepet játszott Iachini korábbi másodosztálybéli mérlege, miszerint már három alakulattal sikerült neki kiharcolnia a feljutást /Chievo, Brescia, Sampdoria/. Aztán Giuseppe Iachini munkába állt, forgatta a társaságot, kereste a megfelelő formációt, s nem beszélt titokról egyszerűen csak munkáról, s arról, hogy ő nem ragaszkodik egy bizonyos hadrendhez, inkább a keret összetétele kívánja meg a neki legjobb felállást.

Augusztustól szoríthattunk honfitársainknak is, hisz a Padovaban Laczkó, és Feczesin kapott folyamatosan játéklehetőséget, míg a Regginatól a Carpinak kölcsönadott Kovácsik Ádám az újonc Carpi kapuját védte a bajnoki rajtnál, nem is akárhogyan hisz a második forduló csapatába is belekerült. Aztán tavasszal változott a történet, hisz a fiatal kapus Colombi személyében egy potenciális vetélytársat kapott, aki mögött csak a pad maradt, Laczkó eligazolt a Fradiba, míg Fecze Pasquato, Rocchi, és Vantiaggiato mellet csak az epizód szerepre volt jó  a kieső Biancoscudattiban.

Feczesin-Robert

Mint azt ahogy megszokhattuk a kispadokon is óriási élet folyt, az edzőkeringő ebben a szezonban is 100 fokon izzott. Mindössze csak 9 alakulatnál fejezete be a munkát az az edző, aki elkezdte augusztusban, közülük is kiemelkedik csak az utolsó pillanatban a kiesés elől megmenekülő Cittadella edzője Claudio Foscaraini, aki 2003 óta áll a venetói klub szolgálatában. A legtöbb váltás egyaránt a Brescia, a Varese, a Novara, és a Reggina együttesénél volt, ezeknél a társaságoknál egyaránt háromszor, de közülük is kakukktojás a Brescia ahol nem volt az adott idényben valaki kirúgott, és visszatért edző, a kék mezeseknél négy mester próbálkozott.

Claudio-Foscarini-Cittadella

A Serie-B Fergusonja!

Maio ValentinaNehéz eldönteni, hogy hány részre, szakaszra lehetne bontani a szezont, a mindenesetre vannak bőven kiemelkedő dátumok, ilyenekre gondolok itt mint a Virtus Lanciano kezdeti szárnyalása, ugyanis a Maio család szeme fénye egészen a 13. fordulóig vezette a tabellát, őt követte a trónon  az Empoli-Palermo duó, akik felváltva a szezon végéig birtokolták a csont nélküli feljutást érő helyek valamelyikért. De nagy sorozatot mondhat magáénak Roberto Breda is a Latina padján, aki a negyedik fordulóban vette át a kék-fekete oroszlánokat, s mint azt tudjuk meg sem állt velük egészen a harmadik helyig tarkítva pl. egy 12 meccses veretlenségi sorozattal. Még ezt is túlszárnyalta a Modena március elsejétől indított 17 meccses bajnoki sorozata, mikor nem találtak legyőzőre. S, ha már sorozatok: a bajnok Palermo 3 korábbi szezonrekordot is megdöntött, a legtöbb pont, a legtöbb idegenbeli győzelem, és a legtöbb idegenbeli győzelem zsinórban kategóriákban.

Különösen nagy csalódást az elmúlt szezonban playoffig jutó Novara, s a korábbi években nagyot játszó Varese okozott, előbbi sajnos nem tudott megmenekülni, s az egymással játszó playouton a búcsúzásra is kényszerült. A Juve Stabia utolsó helye annyira nem, de ami igazán meglepő az a Reggina, és a Padova csont nélküli kiesése, s mint azt tudjuk visszakerülni nehezebb mint valahogy kiharcolni a bennmaradást, na meg a valamire való focistákat úgy is elkapkodják.

Bernardeschi, és Cataldi is meghívót kapott az U21 válogatott keretbe.

Bernardeschi, és Cataldi is meghívót kapott az U21 válogatott keretbe.

Egyénileg sok fiatal közül a Crotone titánjai mindenképpen kiemelkedtek a mezőnyből, Cataldi, és Bernardeschi alaposan bizonyítottak az eredeti munkaadójuknak, de a bajnok Palermo teljesítményéből is bőven kivette a részét a 20 éves Andrea Belotti. A második Empolinál Simone Verdi, míg a Spezianal Bellomo vállalt oroszlánrészt az eredményekben, s mindeketten még csak 21 évesek, s a mi közös bennük, hogy mindketten a Torino játékosai. A rutinosabb spílerek közül Maccarone, és Tavano még mindig a reneszánsz korukat élik, olyannyira, hogy BIGMAC a legtöbb kapura lövést is tanúsított az idényben, és nem mehetünk el szó nélkül a bajnokság nagy gólvágói mellet sem. Az újonc Trapani csatára Matteo Mancosu 26 góllal lett gólkirály, de Babacar, Pavoletti, és Tavano is a 20-as halmazba vergődött, rajtuk kívül a Ternana támadója Mirko Antenucci 19 találata, és parádés teljesítménye is csettintésre adott okot.

GalabinovA légiósok közül a bajnok-csapat védője Munoz, illetve támadója A.Hernandez az egész mezőny elitjébe focizta magát, utóbbi az egyetlen képviselője volt a Serie-B-nek Brazíliában. Rajtuk kívül a már említett Babacar überelte a tavalyi szezonját igen magasan, aztán az Avellino támadója Andrey Galabinov, a Latinaból Jonathas, és a Carpi albán légiósa Ledian Memushaj hívta fel magára a komolyabb klubok figyelmét.

Bisoli nagy munkát végzett a Cesenaval!

Bisoli nagy munkát végzett a Cesenaval!

Tulajdonképpen a három feljutó csapatot az idény előtt biztosan többen megtippelték, mert hát a Palermo adva volt, a Cesena mint titkos esélyes mindig a figyelem középpontjába volt, az Empoli meg már egy évvel korábban is csak hajszállal maradt le az osztályváltásról, s Reginin, illetve Saponaran kívül komolyabb vérveszteséget nem szenvedtek a nyári piacon. Több alakulat nagy görbét írt le a teljesítményi koordinációs rendszerben, talán a Modena járt ebben a kategóriában az élen, hisz a kanárik a féltávnál csak a 17. pozícióban hevertek, majd a végelszámolásnál az 5 helyen zártak. A kieső pozícióban már más a helyzet, s számomra még mindig érthetetlen módon olyan együttesek estek ki, akikre a legrosszabb álmomban sem gondoltam volna, talán ezért olyan varázslatos ez a pontvadászat. Az egészet aztán betarkította a Bari csapatának a csőd szélére való sodródása, s a teljesítményük onnantól való felemelkedése, egészen érdekes történet volt, s végül meg sem álltak a playoffig. Tippverseny végeredményMindenki egyért, ami a kakasoknál működött akár a zöld gyepen akár a lelátón, ennek a legjobb jele az volt, hogy a bajnokság legkevesebb nézőszámát tavasszal mérték egy Bari-Modena bajnokin /936/, és a legtöbbet meg tavasszal egy Bari-Novara összecsapáson /48 744/. Ezekkel együtt az átlagnézőszám 5787/meccs – re jött ki… Zárásként kötelező megemlítenem a mi kis tippjátékunkat, amire nem volt nagy érdeklődés, viszont egy szűk törzsgárda azért kialakult, s a győztes nem lett más, mint aki az “A” liga tippeldéjének az első helyét is begyűjtötte, JUVEMERDA23!