Tippre fel, tifosi! 2 évad – eredményhirdetés

Volt ez a tippjátékunk még a tavalyi szezon előtt, az őshazában – jóval népszerűbb volt mint tavalyelőtt, de jól elfelejtettük az eredményeket. De sebaj, mert Kornélnak aranyból van a szíve, és emlékezett erre is, így még az új szezon előtt hozom az eredményeket, és ha van elég jó ötletünk, akkor hamarosan a következő adag kérdést is. Tovább után a megfejtések és a tabella. 

Tabella: A megszerezhető pontok fele innen jött, de továbbra is iszonyatosan nehéz volt sok pontot gyűjteni. Az első és az utolsó helyezett ugynakkor nagyon sokaknak megvolt, és nulla találatosból is csak egy érkezett. A győztes viszont 7 helyezést is eltalált, ami elismerésre méltó.

Gólkirály: Immobile, és ezt senki sem tudta. Még az Immobile nevű tippelő sem.

Gólpasszkirály: Hárman is 10 gólpasszal zártak, Totti, Cerci és Gervinho. Utóbbi kettő annyira hihetetlen, hogy művelt és intelligens olvasóink nem is gondoltak ilyesmire. Tottit viszont ketten eltalálták.

Legtöbb gólt rúg, legkevesebbet kap, otthon legjobb, idegenben legjobb: Ez unalmas, mindenhová a Juventus volt a válasz, jó sok találattal.

Legtöbb döntetlen: Inter. Bizony, 15 darab ilyen eredményre lehet büszke (?) Mazzarri. Hárman eltalálták.

Legtöbbet kiállított: Jó sokan kaptak két pirosat: Amauri, Conti, Bellusci, Cigarini, Albertazzi, Mexes, Pellissier és Manfredini. Mexesre többen is gondoltak, egyvalaki pedig ráérzett Contira, neki jár a pacsi.

Juventus Európában: Az EL-elődöntő volt a helyes válasz, de azt is elfogadtuk, ha valaki csak a BL-csoportkört írta, de ez nem volt jellemző.

Napoli Európában: Itt szinén jó volt a csoportkör, amit páran meg is mondtak. A tankönyvi válasz egyébként az EL-negyeddöntő.

Milan Európában: BL-nyolcaddöntő, jópár találattal.

Fiorentina Európában: EL-negyeddöntő, jó sokan tudták.

Udinese Európában: Hehe, ők a főtáblára sem jutottak, és páran voltak olyan pesszimisták, hogy ezt tippeljék.

Lazio Európában: Szinte mindenki többet várt tőlük mint egy kiesést az EL legjobb 32 között, de erre is érkezett jó válasz.

Nem olasz edzők a szezon végén: Basszus, most jövök rá, hogy erre nem 1, hanem 2 a helyes válasz. Benítezt jól elfelejtettem, most megállok a cikk írásában, megölök egy kiskutyát, majd javítom a pontokat.

Gattuso túléli? Nagyon nem élte túl, és jó sokan el is találták.

Feljut a Palermo? Nagyon feljutottak (annyira vicces egyébként, Gattusóval kieső helyen álltak, majd miután elment, azonnal feljavultak és még az utolsó forduló előtt megnyerték a Serie B-t). A többség sejtette.

Az első kirúgott edző: Talán Davide Nicola volt a legnépszerűbb válasz, de Liverani lett a nyertes, néhány találattal. Ide egészen érdekes tippek is érkeztek, valaki például Conte korai kirúgására számított.

Osvaldo 10-nél több, vagy kevesebb gólt rúg? Drogo nem vált be az angol bajnokságban, néhány gyönyörű megmozduláson kívül nem sokat mutatott, pedig sokat azt hitték.

Balotelli hagy ki büntetőt? Hagyott, többet is.

Végül a lényeg: a megszerezhető 40-ből 13-nál többet senki nem szerzett, annyit viszont négyen is: pietro87, carlitos72, Benedicto, KutyuliMutyuli és sandarai. Gratulálunk nekik! Ha egyetlen győztest kellene választani, akkor az pietro87 lenne, és nem azért mert ő is szerző, hanem mert ő 7 találatot ért el a tabellán. (Ezt megtette egyébként Hype_HUN is.) Aki a másik oldalról szeretné nézni, annak sandarai a győztes: 13 pontjából csak 2 jött a tabelláról, ő tudott a legtöbb, szerencsét nem igénylő kérdésre jól válaszolni.

 table

Igen, van aki nem fogja magát megtalálni. 50 tipp érkezett, de az nem fért ki a monitorra, így a top 30-nál vágtam el, mert ott van a 9-10 pontos határ. Ha valaki megmondja hogy hogyan tudom elforgatni a képet (a Google most nem volt a barátom valamiért) akkor jön a teljes is.