Tippre fel, tifosi! 3. évad

A nagy sikerű első két évad után berendelték a hamadikat is, mi pedig szállítjuk. A hétvégén kezdődik a Serie A, ebben a posztban pedig mindenféle dolgokra lehet tippelni, ezt majd a szezon utén elővesszük és eredményt hirdetünk. Ezúttal a facebookon értünk ötleteket is a kérdésekre, és azt ígértük, hogy merítünk is onnan. És tényleg.

Tabella

Ezt nem lehet kihagyni, sokkal unalmasabb lenne nélküle. Mind a 20 helyezettre kérünk egy tippet, egy csapatot csak egyszer lehet írni. Pont csak a találatért jár, ami szemét dolog, mert hiába lövi be például valaki a három kiesőt, ha a sorrend rossz, nem ér semmit.

Gólkirály

Cavani és Immobile voltak az előző nyertesek, idén valaki más lesz. (Érdekes egyébként, hogy egyből külföldre ment a gólkirály, de most ne kezdjünk el szomorkodni.)

Gólpasszkirály

Totti és Hamsík is duplázhat akár.

Melyik csapat jut a legmesszebbre Európában?

Egyszerűsítünk a tavalyi kérdéseken, amikor minden egyes csapat európai szereplését kértük. Most csak arra vagyunk kíváncsiak, ki hozza a legnagyobb dicsőséget. Egyetlen nevet várunk ide, és ha kétséges a dolog (pl.0 valaki EL-t nyer, másvalaki meg BL-negyeddöntőt játszik) akkor majd gondolkodunk, de engedékenyek leszünk.

Legkevesebb gólt rúgó csapat

Tavaly a legjobbakat kérdeztük, de mivel egy rakás hipszter ül a szerkesztőségben, most ezt. (Ebben a mondatban egyébként sem a rakás, sem a szerkesztőség szó nem igaz.)

Legtöbb gólt kapó csapat

Aki igazán menő, az nem a Cagliarit írja ide.

Ki nyeri a kupát?

Nem is tudom, hogy nem gondoltam erre korábban. Jó dolog a kupát megnyerni, csak senki sem szeret energiát fektetni bele, így elég nehéz előre megmondani.

Kikap-e Allegri az összes rangadón?

Na, ettől egyből elhatárolódom. Viszont ott volt a facebookon, és egy módosítással máris érdekessé lehet tenni: rangadónak a Juventus, Roma, Napoli, Inter, Fiorentina és Lazio elleni meccseket tekintjük, a kérdés pedig az, kikap-e legalább egyszer mindegyiküktől? Hogy izgalmasabb legyen, egy esetleges kirúgás esetén a távozás utáni meccseket mind vereségnek számoljuk. A válaszhoz egy igent vagy egy nemet kérünk.

Hány olasz játszik legalább 10 meccsen a Napoliban?

Nem kell kezdőként, a pályára lépések száma elég.

Melyik csapat javára ítélik a legtöbb büntetőt?

Kell a terep a merdázásnak is.

Lesz Rossinak legalább egy minimum 3 hónapos sérülése?

Ide csak egy igent vagy nemet várunk, és valószínűleg úgy fogjuk ellenőrizni, hogy az esetleges kihagyott időszakot nézzük, meccstől meccsig.

Kit állítanak ki legtöbbször?

Ezt azért szeretjük, mert általában sok jó válasz van, de így is menő eltalálni,

Ki kapja a legtöbb sárga lapot?

Figyelem, nem feltétlenül azonos az előzővel. És csak szólunk, hogy Conti már nem fiatal, Zeman meg nem szereti ha kocognak a srácai. De persze ki tudja, le meri-e ültetni.

Ki hozz a a legjobb gól/perc mutatót?

Szemét kérdés, az is számít ha valaki beáll két percre, rúg egy gólt, majd soha többet nem lát focilabdát.

Ki játszik a legtöbbet?

A legtöbb játékpercre vagyunk kíváncsiak, egy nevet kérünk. Ha többen is végigjátsszák a szezont, akkor természetesen több jó válasz lesz.

Melyik 20 év alatti játékos szerzi a legtöbb gólt? Az számít 20 év alattinak, aki a bajnokság megkezdésekor az, tehát ha közben betölti a 20-at, az még nem gond. Berardi már bukta.

Hány clean sheetet hoz Zemannal a Cagliari?

Csak egy kis segítség: a Marquinhosszal felszerelt Románál hármat szerzett az öreg, meg egy 3-0-t a zöld asztal mellett. Most viszont 2-0-val nyitott a kupában a Catania ellen. (De persze a kupa senkit nem érdekel.) Ha Zeman idő előtt távozik, akkor az utána lévők természetesen már nem számítanak.

Inzaghi túléli?

Mondták, hogy nagyon pontosan fogalmazzak, úgyhogy szólok, hogy ez azt jelenti, hogy alkalmazásban marad-e a Milannál a szezon végéig, nem azt hogy él-e még az utolsó meccs után.

Zeman túléli?

Aki biztosítónál dolgozik, de nem olvasta el az előző kérdés leírását, az ide nagyobb valószínűséggel ír nemet mint oda. Reméljük, nincsenek köztünk ilyenek.

Feljut a Catania?

A Palermo tavaly megcselekedte amit kellett, reméljük a Cataniának is sikerül most, de úgy, hogy közben rózsaszínék nem esnek ki. Nagyon megnéznénk már egy szicíliai derbit, na.

Hány külföldi edző lesz a bajnokság végén alkalmazásban?

Most néggyel indulunk: Banítez, Garcia, Zeman és Mihajlovic vág neki a szezonnak, hányan maradnak? (Akár gyarapodhatnak is persze.) Összecseng a Zemanos kérdéssel, de úgyis nehéz lesz megmondani, jó lesz-e a Cagliarival vagy sem.

Ennyi a móka, itt egy üres szelvény, ezt kérjük kitölteni, ide kommentbe. És légyszíves tényleg ezt, az üres sorokkal együtt, sokkal nehezebb úgy kiszámolni a pontokat, ha más formátumban van (mert így beilleszti az egyszeri szerkesztő az Excelbe, és a HA függvény már meg is mondta hogy jó-e a válasz). Sőt, aki jófej akar lenni, az a tabellánál tesz egy szünetet a sorszám és a csapat neve közé, a többi kérdésnél meg a kérdés után, az előbb említett okból. Megjegyzések viszont a tipposzlop után jöhetnek. Eldöntendő kérdés után kérdőjel, kifejtendő után kettőspont.

1. 
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.

Gólkirály:

Gólpasszkirály:

Európában legmesszebbre jut:

Legkevesebbet rúg:

Legtöbbet kap:

Kupagyőztes:

Kikap Allegri minden rangadón?

Olaszok a Napoliban:

Legtöbb büntetőt kap:

Rossi lesérül?

Legtöbbször kiállított::

Legtöbb sárga:

Legjobb gól/perc:

Legtöbbet játszik:

Legtöbb gólt szerző 20 év alatti:

Zeman clean sheetjei:

Inzaghi túléli?

Zeman túléli?

Feljut a Catania?

Külföldi edzők a szezon végén: