Lemegyünk a tóra

Mivel mindig naprakészek vagyunk, mint a cupertinói felhőfoltozók, ezért máris egy kisebb véleményposzttal jelentkezünk az átigazolási időszak tanulságairól. Sőt, mivel a szerkesztőség meglehetősen szétszórt, ezért még a publikálás után is lesznek frissítések az írásban. A legjobban egyenesen annak örülnénk, ha ti is megválaszolnátok a feltett kérdések szimpatikus halmazát.

1. Ki zárta a legjobb és a legrosszabb mercatót?

2. A Sassuolo vajon mire lehet képes a megerősödött kerettel?

3. Conte maradt, Pogba és Vidal maradt. Lesz címvédés?

4. Manolas lesz az új Benatia?

5. Immobile elment. Ki lesz az új gólkirály?

6. Tényleg olyan simán ki fog esni az Empoli és a Cesena, mint ahogy most kinéz?

7. Elég lesz a Fiorentinának, hogy egyben tartották a keretet különösebb erősítések nélkül, vagy most komolyabban ki fog jönni, hogy a gyakorlatban nem alkalmazható szinte egyszer sem a liga papíron legjobb támadóduója?

8. A vb-n látott jó védőteljesítményét melyik Serie A újonc fogja a legjobban átváltani a ligába – de Vrij, Manolasz és Marquez közül?

9. Pozitív vagy negatív hozadéka lesz Zeman szárd munkájának? Egyáltalán, mi számít pozitívnak és negatívnak, azon túl, hogy a kiesés elkerülését mondjuk vegyük papírformának.

10. Az Atalanta, a Parma és a Torino közül ki fog idén is remekül szerepelni?

11. A Lazio remekül erősített, ez nem kérdés. Az elvárások is nagyok, de Piolinak ez nem lesz túl nagy falat?

12. Szép csöndben kb egy éve nem beszél senki az Interről. Ilyen unalmasak lettek? Vagy a néhány kisebb erősítés és a türelem Mazzarri iránt idén hoz végre valami eredményt?

13. A Chievo ugye idén is megússza?Marci

1. Lehetőségekhez képest legjobban a Milan. Viszont megsüvegelendő, hogy a Juventus megtartotta Pogbat és Vidalt, és a két római csapat is ügyesen erősített. Ellenben az Atalanta utolsó pillanatos dolgait nem értem, ahogy az Empoli, Cesena párosra is ráfért volna némi erősítés.

2. Jól igazoltak, meglepően jól. Consigli, Taider vagy Berardi és Zaza megtartása nagy fegyvertény. Nem gondolom, hogy a középmezőny elején ott lesznek, de kiesési gondjaik sem lesznek.

3. Nehéz kérdés, minden Allegrin múlik. A keretük bomba erős, kérdés, hogy az öltözőt mennyire fogja tudni uralni Max. A pályán utoljára egyhuzamban négyszer, a Grande Torino tudott bajnokságot nyerni. Az pedig nem ma volt.

4. Nagy lehetőség van a görögben, de bele kell még szoknia. Egy-két éven belül ő is klasszis lehet.

5. Meglepetést várok. Torres elég meglepő lenne?

6. Szinte biztos vagyok benne, hogy egyik csapat sem lesz jövőre elsőosztályú. Pontosan az említett erősítések hiányában.

7 Rossi ismét kidőlt, Gomez pedig eddig nem sokat mutatott magából. Meglepődnék, ha egy-két helyet nem rontanának tavalyhoz képest. Talán többet is fognak.

8. Mind a hárman jó teljesítményt fognak nyújtani, de igazi berobbanást egyiküktől sem várok, most még. Marqueztől talán később se…

9. Szerintem meggyengültek a szárdok, Astori és Pinilla távozása, Cossu és Conti bántó öregedése nem az ő malmukra hajtja a vizet. A mezőny aljára várom őket, viszont végre fognak játszani néhány élvezetes meccset.

10. Egyikük sem. Kiesési gondjaik sem lesznek, de ezúttal nem lesznek harcban az EL-ért.

Pálka

1. A legjobb mercato szerintem a Lazióé lett, nálam papíron ők erősítettek a legtöbbet a tavalyi keretükhöz képest. Aztán hogy ez Piolival összeoltva mire lesz elég, majd kiderül, remélhetőleg maradt pénz olasztanárra De Vrijnek is.

2. A Sassuolo valami horribilis lóvét kap a Mapei-től, már csak egy kis szakmaiság kellene oda, de szerintem meglesz az is hamarosan. Tavaly kicsit agyatlanul igazoltak, egy Di Francescónál nagyobb név kell a padra, és jók lesznek.

3. Benatián és Balotellin kívül maradtak a klasszisok, ezt kell értékelni. De ha az érkezőkre tekintünk, akkor nálam De Vrij mellett Badelj robbanhat, a klubváltók közül pedig Bonaventura.

4. Nem hinném, sajnos kb ugyanaz várható,mint tavaly. Lehet jobb lett volna Cuadradóból megvastagítani a keretet.

5. De Vrij nálam a favorit, ha lesz egy átlag társa, simán a iga legjobb védői között lesz.

6. Akkor szerintem semleges szezon lesz, vagyis papírforma. A 16. helynél többet nem nagyon látok a Cagliariban, bár Zeman is felszabadultabban küldhet pályára négy csatárt, ha lenne annyi Szardínián. Nehéz év lesz ez ott, és halkan jegyezzük meg, Cellino azért szépen építette le a csapatot.

7. Talán a Torino, de erre sem mernék fogadni. Az Atalantát a hazai pálya még repítheti, a Parmában viszont abszolút semmit nem látok, de azt Donadonival megspékelve.

Csabi

1. Legjobbat a Milan, bár Lopez kivételével valamennyi igazolásuk lutri és lehetőségeihez képest azt kell mondanom, hogy a Chievo is jól erősített, sajnos idén sem fognak kiesni. Legrosszabbat a Napoli, nem kellenek az ismeretlen spanyol hulladékok, Rafa.

2. Remélem, a Serie B-re.

3. Allegri meg jött, úgyhogy nem.

4. Még Dellaszt kellett volna visszahozniuk és kiállhatnának négy görög védővel. Amúgy elképzelhető.

5. Szembeköpöm magam: Higuaín.

6. Tényleg.

7. Visszaesést várok tőlük, pláne, hogy Rossi majdnem fél évet fog kihagyni megint.

8. De Vrijnek egy meccs alapján ítélve komoly problémái lesznek a gyorsabb emberekkel. Marquezt háromszor fogják kíállítani, tehát Manolasz a nyerő.

9. Még karácsony előtt kirúgják.

10. A Parma.

Esti

1. A legjobbat a Chievo, a legrosszabbat az Empoli.

2. Stabil középmezőny.

3. 95 százalék, hogy a Juventus lesz a bajnok.

4. Szerintem echte görögként nem kapja meg hamarjában a marokkói állampolgárságot. Más kérdés, hogy több kereskedővárost is létrehoztak azon a partvidéken, bár egy sem lett olyan jelentős, mint qrt ḥdšt, vagyis qart-ḥadšat, új város, görögül Καρχηδών, azaz Karkhédón, latin Carthago, tehát Karthágó – amiről ugye tudjuk, hogy magyar város is volt, közismert ókori nevén Kardhágó.

5. Tévez.

6. Elég tutinak tűnik.

7. Szerintem idén erőteljesen látszani fog, hogy amennyiben Gómez és Rossi is testis, akkor unus testis nullus testis. Vagyis egy here nem here.

8. A leghamarabb Marquez, mert de Vrij lassabb, mint ahogy a fű nő, Manolaszt pedig fentebb kifejtettem.

9. Attól tartok, hogy negatív.

10. A Torino.

11. Talán sí, talán no. Aki megmondja, miből idéztem, pirospontot kap.

12. Pontosan, elképesztően unalmasak. A teljes sikerhez Reját kéne szerződtetniük.

13. Sajnos teljesen biztos.

Akit az összes Serie A-s csapat hasonló ábrái iránt érdeklődne, itt megnézheti azokat.