Friss norvég levegő

Kezdetét veszi egy teljesen új idea, mi pedig időszűkében ugyan, de egy kicsit megemlékezünk erről.

Azt nem mondhatjuk, hogy mindent felfordító módon érkezett meg Conte, de az biztos, hogy pár dologban újra vette a figurát. Beszélhetünk itt új emberek behívásáról – vagy egyesek nem behívásáról -, illetve a figuráról, amit ugyan Prandelli is alkalmazott, de Conte szinte kizárólag a háromvédős rendszerben hisz. Az alap ugye a 3-5-2, de a kapitány utalt arra, hogy kísérletezni fog a 4-2-4-el – amivel komoly sikereket ért el a Bari és Siena edzőjeként -, sőt, akár a 3-3-4-el. Embere pedig akad is ezekhez a kísérletekhez.

Legjellemzőbben persze marad a 3-5-2, a bemutatása nem is sikerült rosszul Hollandia ellen. Ez abból a szempontból üdvös, hogy mikor mindenki azt hitte, Maggio kiöregedésével jobboldali wingback nélkül marad az ország, feltűnt Darmian, aki – kevés társat maga mellé véve – nem égett le a világbajnokságon sem. Ezen a poszton jelenleg nem tudunk nála jobb választást elképzelni. Baloldalon nehezebb lenne a helyzet, de a mindenes Giaccherini reaktiválásával és a vetélytársak ilyen-olyan módon történt kiesésével mi a mindenhol átlagos, de biztos módon bevethető kertitörpére bíznánk a feladatot.
Conte elvileg hajlik arra, hogy Darmian helyén próbálgassa Candrevát is, de ez teljesen elvetélt ötlet és remélhetőleg tétmeccsen nem lesz belőle semmi.

A pálya közepe tuti – De Rossi, Pirlo, Marchisio/Parolo -, mi több, a védelemben egyenesen azt látjuk, hogy pont Conte lesz az, aki szakíthat a Juventus védelmi hármasával. Mindent egybevetve, Astoriban nagyobb perspektívát látunk, mint a Békában, de hajrá.

Jelen pillanatban a támadósor sem ad okot sok kérdés feltevésére. Bár Conte kicsit meglepődhetett azon, hogy se Tévez, se Llorente, de még Vucsinics sem bevethető, ellenben Immobile biztos pontnak tűnik Balotelli büntetőpadra helyezésével – legkésőbb jövőre újra meg fogja kapni a lehetőséget -, Zaza pedig élelmes srác benyomását keltette a hollandok ellen.

Mi kell még? Mondjuk egy fasza kezdő. Buffon – Astori, Ranocchia, Bonucci – Darmian, Parolo, De Rossi, Marchisio, Giaccherini – Zaza, Immobile.

Ezzel a szemben a hivatalos kezdő kicsit meglepő, amennyiben annak tekintjük Florenzi kezdését és Giaccherini nem a szélen való bevetését, imigyen: Buffon – Ranocchia, Bonucci, Astori – Darmian, Florenzi, De Rossi, Giaccherini, De Sciglio – Immobile, Zaza.

Ha ránk hallgattok, azért ők lépnek pályára, mert a fentiekből kiindulva, Conte valóban próbálgatni akarja a 3-3-4-et. Így De Sciglio ki fog menni a balszélre, Immobile középre belép és szélre felhúzódik Florenzi – ahogy gyakran tette a Romában is – illetve Giaccherini.
Érdekes meccsnek nézünk elébe, mindjárt kezdünk.