Mauri tippszobája 2.

Hihetetlen, de barátunktól mostanában záporoznak a levelek. Egy sikeres hétvége mindenki nyelvét megoldja.

Ciao, mi chiamo Stefano! Tegnap remek napom/napunk volt, va bene! Jöjjön egy újabb!

Livorno – Latina 1 / 2,37-es odds – Kezdés: 20:30 (SERIE B)

Van benne kockázat, hát miért ne lenne, de a hazai odds lassú, fokozatos esésnek indult, ami persze önmagában nem sokat jelent, csak annyit, hogy tegyétek meg minél hamarabb. Livornóban visszafogottan kezdték az évet egy hazai döntetlennel a Carpi ellen, aztán nyertek Bresciában. A Latina meccseit jobban ismerjük, hiszen eddig MINDEN MÉRKŐZÉSÜKKEL NYERTÜNK – és ennek semmi köze ahhoz, hogy római székhelyű csapat -, így tisztában vagyunk vele, hogy a tavalyi csodaszezonhoz képest alaposan meggyengültek, a szinte teljes meccsen emberhátrányban játszó Vicenzát sem tudták megverni hétközben.

Ezzel szemben az is igaz, hogy a Livorno az elmúlt 9 hazai meccsén egyetlen alkalommal tudott csak nyerni. Tegyük hozzá, ebből nyolc a Serie A-ban volt. Miért gondolom mégis azt, hogy hangsúlyosan esélyesebb a Livorno? Kis dolog, de azért is, mert az 1X-ben nincs érték. A Latina fáradtabb, mint a Livorno, ezt az edzőjük sem tagadta, a moráljuk sem üti ki a ház tetejét – a Vicenza ellen büntetőt is hibáztak – és komolyabb hiányzóik is lesznek. Sőt, a hazaiakhoz visszatér a válogatott szünet után Galabinov, aki tavaly 15 gólt szerzett az Avellinóban, és eddig 1/1-es a mutatója a bajnokságban.

Lehet ebből egy komolyabb verés is, ha klappolnak a dolgok, érdemes megreszkírozni a Livornót.

Real Vicenza – Pro Patria 1 / 1,6-os odds – Kezdés: 20:45 (LEGA PRO, A-CSOPORT)

A Vicenza nagyon fiatal csapat, mindössze 4 éve játszották az első hivatalos meccsüket. A bajnokságot hasonlóan kezdték mindketten, de a Vicenza útja bíztatóbbnak látszik, mert a nyitó vereség után otthon győztek, majd Comóban sem kaptak ki. A Pro Patria szökőévente nyer idegenben – na jó, ez nem igaz, ebben a naptári évben már kétszer is sikerült, egyszer januárban és egyszer áprilisban, jóval gyengébb ellenfelek ellen, mint a Vicenza -, ráadásul a középpályáról és a védelemből is hiányozni fog egy-egy fontos láncszem.

Vicenzában ott lesz a sztárigazolás is, Bruno. A csatár Nápolyban nevelkedett, volt olasz U16-os válogatott is, megfordult a Chievóban, a Bresciában és a Torinóban is. Ugyan a Serie A-ban egyszer sem szerzett gólt, de a Serie B-ben 99-szer is betalált és ez a mutató a két csapat szintjén nagyon komoly pluszt jelent a hazaiak javára. Kár, hogy nem lehet megfogadni a gólszerzését, érdemes lenne egy kisebb téttel.

Hellas – Palermo 1 / 2,1-es odds – Kezdés: 20:45 (SERIE A)

Megszokhattátok, hogy Serie A-s meccsre nem nagyon fogadok, egyrészt mert természetesen nem szabad, másrészt azzal nagyjából úgyis tisztában van a többség. A mai meccsben viszont lehet érték.

Bizonyos távolságokból nincs jelentősége a statisztikáknak, így jól hangzik, hogy hasonló leosztásban legutóbb a Palermo nyert, csak éppen semmi jelentősége, mert azt a meccset 2004-ben játszottak, a Serie B-ben. A Veronában csak Sala sérült, a Palermónál viszont Munoz és Della Rocca is az, ráadásul Lazaar sincs a toppon.

A fő nyerési lehetőséget én abban látom – és ezért tartom kicsit túlzónak a hazai szorzót -, hogy a két csapat nagyszerűen kiegészíti egymást, a Hellas javára. A Palermo védelme még nem igazán összeszokott Bamba érkezésével, azt pedig ti is láthattátok közelebbi környezetben, hogy az összeszokatlanság a háromvédős-rendszerben sokkal súlyosabb hibákat vonhat maga után, mint a négyvédős-szisztéma.

Bár Saviolával kapcsolatban vannak kétségeim, de rajta kívül természetesen ott lesz Toni, Jankovic vagy a szintén friss igazolás Nico López is.
A Palermo másik végén pedig Vazquez és Dybala egyáltalán nem lesz könnyű helyzetben. Sörensen jó igazolásnak tűnik Veronában, de várja őket a tavalyi év első felének egyik legjobb védője, a műtétjéből felépült hétköznapi hős, Mórasz, illetve Marquez. Ha előbbi a 2013-as évet, utóbbi pedig a vb-teljesítményét hozza, nehéz elképzelni, hogy komolyabb gólszerzési lehetőségei akadnak a támadókettősnek.

Ráadásul az előző fordulóban a Hellas végig dominált Bergamóban és teljesen megérdemelten végzett döntetlenre az ilyentájt otthon még mindenki felé harapós Atalantával.
Komoly esélyt látok a Hellas győzelmére.

Stefano