BLazírt szezon vagy ELeven porond?

Juventus+v+Chelsea+FC+UEFA+Champions+League+i8TsfvC8C2Gl

Dárga olasz szerelmeink – és most tegyünk félre a monogámiát, igenis szerepeljen mindenki minél jobban – megkezdik a másik szezont is, azt, amelyik csak kevesek kiváltsága. Megérdemlik hát, hogy legalább egy elkésett posztban felkonferáljuk őket, hányaveti módon ennyire futja tőlünk (de Lotito keze intésre, lába rúgásra készül, így nyakunkat behúzva és farizmunkat összeszorítva reménykedünk).

Rögtön itt a bajnok meccse, mármint nem a BL győzteséé, mert azt lehet, hogy unokáink sem fogják látni, hogy a Juve Európa tetején trónoljon. Amint megindultak irányomban a habzó szájak, elhintem, hogy inkább a közeljövőre gondolok, de most nem is ez a lényeg. Bár jobban belegondolva, lehet, hogy mégis.

Champions-League-Galatasaray-vs-Juventus-Wallpaper-Wide

Szóval itt virít mindjárt a Juve csoportja, amely tisztességes hozzáállással bőven hozhatónak, de félvállal már sokkal inkább izzasztónak tűnik. Alapesetben, a tavasz kellemes napsugaraira készülve nem ártana a csoportgyőzelem, csakhogy szerintem esélyesebb, hogy az Atletico nevű topcsapat szája íze szerint alakulnak a dolgok. Egyszerűen erősebbnek tartom őket. Persze vegyük csak úgy, legyen meg a továbbjutás, tavasszal pedig egy új torna kezdődik, addigra pedig eloszlanak az Olympiakos (esetleg Malmö) okozta kellemetlenségek emlékei. Különben ezért lesz meg oda-vissza a görög egylet, mert nem tűnik olyan simának, mint Allegri (csak úgy képzeljük el, 20 év múlva telebotoxolt) mosolya.

5704638-3x2-940x627

Sokkal durvább kanyonban nyomul a Roma, velük egy jó nagy kiszúrás, hogy összehasonlíthatatlanul nehezebb kvartettbe kerültek, mint amilyenbe kerülhetett volna a tőlük jóval gyengébb Napoli. Tottiék kezdésnek összecsomagolják a ruszkikat, pláne, hogy a keletieknek több hiányzójuk van, mint a farkasoknak. Amire kíváncsi lennék, az egy Musa-Iturbe sprint- és agilitást mérő verseny (van ilyen egyáltalán?), egyébként valahol 99% körül tennék arra, hogy ezt a kötelezők kötelezőjét végül behúzza a Roma, Garcia rátermettségében pedig hasonló módon tudok bízni, főleg úgy, hogy a napjainkban inkább csak nevében gigász Bayern még nyögi a vébét, és annyi sérülttel áll az Octoberfest előtt, amennyit Allegri stábja könnyes szemmel próbál szimulációkon lemásolni. Ha végül a Roma kiesik, senkit nem fog meglepni, de azért talán oda lehet durrantani a nagyok orra alá egy embereset. Megadva a sorozatnak járó tiszteletet, egyelőre még Szergejéket se nullázzuk le. Megteszik majd a többiek. A Cityről meg direkt nem szóltam, ők innen továbbmennek.

Kanyarodjuk a második számúba, ott is lesz ám élet, csak sajnos az nem biztos, hogy az olaszoknak. Az Inter, Napoli és a tavalyi Torino különben nem lenne alapból rossz különítmény, de én már most kongatok valamiféle harangot az elhullajtani látszó koeff pontok miatt. Tudom, amúgy nem jó hozzáállás ez.

Napoli

A Napoli nem is olya régen még egy vagon pénzt ölt a csapatba, ennek most mindössze annyi foganatja lehet, hogy a motivációtól és a hozzáállástól, nem pedig a jó nevektől kell várni a pontok halmozódását. Az UEFA illetékes osztályára valószínűleg nem futott be az a kérvény, hogy ugyan legyenek már olyan jók valamikor október-november magasságában elkezdeni a hadakozást, addigra talán összeáll Benitez alakulata is, és akkor nem kell mindenféle Slovan-Sparta-Young Boystól várni, hogy melyikük húzza a nagyobb meglepetést a csapatra. A tavalyi szezon csodás lehetett volna, ez legyen bármilyen jó, már nem lesz az. Pedig a keserű nyár után egyre magasabbak az elvárások. De ki fog azoknak megfelelni?

11565

Az Inter alakul, még egy forgatott kerettel is veszi majd a csoportkört, hogy aztán tavasszal csodálkozzunk, Wanda Mazzarri talán képes dobbantani egyet, komolyabb EL-t inkább tőlük várok (pedig komolyabb csapatot a Napoliból lehetne gyúrni, de mégis). Csak a sorsolás is legyen kegyes, mert akkor már nem idióta Sassuolók jönnek majd szembe. A lehetőség megvan bennük, a csapat masszivitásának kifényezéséhez pedig elég lehet télen 1 jobb név is.

A Torinóról szívem szerint nem is beszélnék, tartok tőle, hogy akik most ismerkednek a foci világával úgy általában, nézik majd az eredményeket, és látják, van egy csapat, amelyik nem csinál semmit, így az olaszokat nem az északiak miatt kedvelik meg, bár ez meg teljesen mindegy is. Nem lesz itt csakazértis hozzáállás, nagy motiváció, nyűg lesz ez nekik, nem is kicsi, a csapatnak mire összeérik a hirtelen 20 évet öregedett eleje, addig le is cseng az egész (és miközben írok, Immobile mély lélegzetet vesz egy másik világ levegőjéből, és ennek örömére lő is egy gólt). Erővel sem fogják bírni, így a bajnokságban olykor igencsak kellemes ellenfélnek bizonyulnak majd, lehet böngészni az ellenük kidobott sorsolást. Tavaszra meg elhalnak, kb itt is, ott.

ACF+Fiorentina+v+Genoa+CFC+Serie+rDQav_7HP2dlHiszek benne, hogy egy épkézláb Fiorentina sokra vihetné, de ez a történet nem akar összeállni. Rossi húzhatná az igát itt is, csapata ékköve lehetne egy tavalyihoz hasonló hosszúságú sorozatban, ehelyett a mehikói takarítónő, Consuela azt mondja a törekvéseire, hogy no. Ezzel együtt pedig csapata esélyei is drasztikusan beleszürkülhetnek majd abba a mezőnybe, amelyből tavasz végére néhány szerencsés (rajtuk kívül) kidugja a fejét, hiába lesz itt egy Mario. A csoportkör után nehéz lesz nekik, ilyen egyszerű. Csatárok nélkül egymás után két szezont nyomni itt is, ott is, komoly vágást jelenthet. Pedig Babacar ezért pattogott kölcsönből kölcsönbe, hogy majd egyszer.

Egyszer letisztulnak az erőviszonyok, de akkor nem lenne kellemes olaszok nélkül, kevés koeff ponttal az égre nézni.