Harapjunk egy kis calciót! #9

Még nem is tudtuk tisztességesen megrágni az előző forduló eseményeit, máris itt az újabb! Olyannyira, hogy amikor ezeket a sorokat írom, Reggio Emiliában már az utolsó fröccsök fogynak a melegítés előtt. Mivel ez egy beharangozó, csak akkor kapok pénzt érte, ha időben írom meg, és lehetőleg minél több tippem bejön. Előbbivel eddig nem volt probléma, utóbbival már annál több. Nincsenek jugoszláv meg maláj barátaim, sorry. Komolyan, semmi sem akar összejönni! Benyögöm, hogy Maran behúzza az első meccsét a Chievónál, jön is a jó öreg ZUKanovic, és a kölcsönös szocialista megsegítés jegyében le is szállítja a kért fuvart, erre fel nem nyugszik Matri (aki nyilván túl sokat olvasta a Cosa Nostrát tavaly), és csak kiegyenlít, de mégis minek, amikor se ő, se a csapata se fog soha az életbe bejutni sehova, oh, why? Pinilla már hab a paellán. Hajtás után tűpontos tippek!

Matri te szemét!

Matri te szemét!

Nagyon együgyű kis fordulónk van, olyan a leosztás, mint egy krumpliföld: csak akkor tévedsz el rajta, ha tényleg be vagy rúgva. Ma este 20:45-től Sassuolo-Empoli. Holnap este 20.45-től pedig a másik 18 csapat játszik egymással, na. Ha jól gondolom, akkor ez pontosan 153-féleképpen jöhet létre (18!:16!:2!), aki azzal akar szívózni, hogy nem mindegy, ki van idegenben, az jelentkezzen Platininél felvilágosításért.

 

Ain’t No Big Deal

Pirlo a csak a padról tud most majd passzolni

A Juventus nem a legnagyobb elhivatottsággal, de azért magabiztosan és a legkisebb kétség nélkül múlta felül a Palermót. Gólt ugyan nem lőttek valami sokat, cserébe viszont barcás szinten birtokolták a labdát. Ez lenne az új út? A sokat bírált Pirlo most ki fog maradni a csapatból, pihenésre van szüksége, Allegri nyilván már az igen fontos BL-csörtére élezi a formáját. Érdekesség, hogy Romulo most már bevetésre kész, kérdéses, hogy mennyire fog vele számolni Max. Baromi jó kis játékos az olasz-brazil, több poszton is megállhatja a helyét, mindenképpen megérné formába hozni, nagyon hosszú a szezon, kell a rotáció.

Ahhoz a Genoához látogatnak, amely legutóbb akkor verte meg őket, amikor még egészen más erőviszonyok uralkodtak a ligában. Persze Gasperini fogadkozik nagy bőszen, ó, és Matri, akit fűt a … mi is? Inkább hagyjuk. A Sassuolo-döntetlen előtt is azt mondtam, hogy országos vendég, most sem tehetek mást. (De!)
Genoa 0-2 Juventus,
 ha megint csökkenni fog a benzin ára.
Genoa 1-1 Juventus, ha Buffon borotvahabbal issza a kávéját.
Genoa 1-0 Juventus, és akkor meg is áll az ebola terjedése.

 

Crimes of Passion

Folytatódhat az élvezkedés

Nem jönne rosszul egy kis búfelejtő a Romának: hiába kezdték szenzációsan a szezon, utolsó három meccsükön nem nyertek, ellenben gólokat korábban nem látott mennyiségben kaptak. Persze hiba lenne azt mondani, hogy hullámvölgybe kerültek volna, mindegyik kudarcnak megvan a maga kis sztorija. Legutóbb például volt elég helyzetük ahhoz, hogy lecsapják a Sampot, azonban nem tudtak élni a lehetőségeikkel. Hozzá kell tenni, a Hellas ellen is nagyon hasonló volt a játék képe néhány forduló előtt, csak akkor érkezett a hajrában két parádés egyéni alakítás Florenzi és Destro oldaláról. Most meg nem jött, Mihajlovicék ellen a triviális megoldások nem ültek, így jártak.

A Cesena másik kávéház, őket világéletükben abuzálták a farkasok. Bisoli fiai egy bizonyos szint felett nem szalonképesek, és ha a városi rivális is gond nélkül le tudta lépni őket, akkor valószínűleg itt sem lesz másként. Visszatér Manolas, ellenben a másik oldalról hiányozni fog Leali és Brienza, jöhetnek majd a sweet reactionök az Olimpico népétől.
Roma 3-0 Cesena,
ha Lotito nem reptet be egy drónt.
Roma 1-1 Cesena, ha Hugo Almeida végre megkapja a koszovói állampolgárságot.
Roma 0-1 Cesena, ha Totti dísztáviratot küld Agnellinek.

 

Thief of Hearts

Újrakezdi a ciklust?

Különös kegyetlenséggel szaggatja cafatokra a lelkük mélyén még mindig naiv Inter-szurkolók szívét szívét Walter Mazzarri. Ha nehezen értelmezhető játékkal lenyomnak egy kiscsapatot, akkor lehet örülni a három pontnak, amely majd lökést ad stb. Ha sikerül ezután kifutni egy-két korrekt meccset, akkor a nagy többség már el is hiszi, hogy sínen vannak. Aztán, ha sikerült a beetetés, akkor lecsap Mazz, és ellentmondást nem tűrően befekszik Zeman alá, például.

Ha a Sampdoriát elkapják, akkor az nagy fegyvertény lenne, lévén a vendégek még mindig veretlenek. Az előző körben akkora catenacciót vágtak le a Roma ellen, ami nem sokkal maradt el a legszebb Inter-tradícióktól. (Hány interista álmodhat Mihajloviccsal?) Eklatáns példája a Sampdoria sikerének De Silvestri. Amikor felkerült a Lazióhoz, nagyon sokan szerettek volna belelátni egy új Zambrottát, de aztán kiderült hamar, hogy nincsen különösebb tehetsége az előrejátékhoz. A Fiorentinánál is kevés volt, most viszont valósággal lubickol ebben a klasszikus fullback szerepben. Akkor tippeljünk!
Inter 2-0 Sampdoria Inter!
Inter 2-2 Sampdoria
Inter!
Inter 0-2 Sampdoria
Inter!

 

This Used To Be My Playground

Meglett a homokozólapátod, Marek?

Lehet, hogy nem a legszerencsésebb egyetlen meccsből kiindulni, de ha tényleg átszakadt a gát néhány játékosnál a Hellas ellen, akkor csakhamar a bronz legfőbb esélyesévé fog előrelépni a NapoliHamsik teljesítménye eddig teljesen értékelhetetlen volt, erre fel lő két gólt, meg kioszt egy gólpasszt a legutóbbi meccsen. Higuaín meg úgy lő három gólt, hogy a szabályosnak tűnő negyediket nem adják meg, pedig ő még a szlováknál is nagyobb flop volt egészen idáig.  Nemsokára majd ott tartunk, hogy De Laurentiis sűrű elnézéskérések között fogja megvenni Casillast meg Arbeloát, hogy nagy nehezen maradásra bírja a második dackorszakát megélő Benítezt.

Az Atalanta hozta magát, és simán kikapott Udinében a legutóbbi körben. Nagyon nehezen akarnak összeállni a dolgok Bergamóban, ami nehezen érthető annak fényében, hogy olyan durvát azért nem változott a keret, meg Colantuono is az, aki volt. Ha nyernek a vendégek, akkor az már egészen korrekt sorozat lesz a részükről.
Atalanta 0-3 Napoli,
ha a Központi Bizottságnak nincs ellenvetése.
Atalanta 3-3 Napoli,
ha Denis kedvéért megszakítják a meccset.
Atalanta 3-0 Napoli,
ha a csapatbuszra ráomlik egy szeméthegy.

 

Candy Shop

Góóól!!!

Sokan úgy vannak vele, hogy annál jobb egy meccs, minél több gólt rúgnak. (Persze a finom ízlésű olaszfoci rajongók aztán nem ilyenek, neeem!!!) De ha mégis ilyenek lennének, akkor bizonyosan örülnének ennek a párosításnak, hiszen itt most két orrnehéz csapat találkozik. A Cagliari néha rúg negyedóra alatt egy négyest, olyan csapatoknak, akiknek más valószínűleg nem fog ennyit egy meccsen egész szezonban. És különben is, Zeman alatt életre kelt Cossu, ugye, hogy szeretjük?

A Milan azért a legutóbbi meccsei már nem lettek olyan nyíltsisakosak, igaz, ha egyszer kinyílnak, akkor abból legalább gólt is kapnak. Az egész keretből csak Montolivo nem érhető áll, érthető, ha szépen lassan felépülnek különböző konfliktusok a játéklehetőségek tekintetében. Nem mehet biztosra a legkevésbé sem a Rossoneri, főleg úgy nem, hogy se Empoliban, se Cesenában nem tudtak nyerni ezt megelőzően. Igaz, az idegenbeli veretlenség még mindig megvan, de azt Pintér óta tudjuk, hogy ez önmagában nem predesztinál semmire. Zárjuk rövidre a dolgokat!
Cagliari 4-3 Milan,
ha Zemannak van még ilyen kuponja.
Cagliari 3-3 Milan, ha Inzaghi mellőzi Berlusconi taktikai meglátásait.
Cagliari 3-4 Milan, ha Balotelli műeséseit megeszi a bíró.

 

Pneumatic Section

Ezek is nagyon jó meccsek

Ezek is nagyon jó meccsek

A Sassuolo-Empoliból már le is ment 17 perc, eddig 0-0, szurkoljunk neki, hogy tartson is ki a végéig!
Sassuolo 0-0 Empoli, ha nem lőnek gólt.
Sassuolo x-y Empoli, ha mégis (x, y ∈ \mathbb{N}).

Érdekes ki ütközetnek tűnik a Fiorentina-Udinese. A hazaiak hiába szereztek pontot a San Siróban, még mindig nagyon steril a játékuk. Gomez pályára lépésére van egy egészen minimális esély, de mi múlik ezen? Sokkal valószínűbb, hogy a vendégkontrák fognak érvényesülni.
Fiorentina 2-0 Udinese, ha elkezd pörögni a dóm.
Fiorentina 0-0 Udinese, ha gyanúsan sok tészta fog fogyni.
Fiorentina 0-2 Udinese, ha Toto meg akarja dönteni Zarra rekordját.

A Palermo elkerülhetetlen veresége után újabb győzelmet szerezhet hazai környezetben, amire rá is vannak szorulva, ugyanis Zamparini biztosan nehezen emésztené meg, ha nem sikerülni kihasználni a vendégek bénultságát. Valóban, a Chievónál eddig azt mondták, hogy ha nincs ló, akkor jó a szamár is, aztán hirtelen úgy döntöttek, hogy mégis bepróbálkoznak a nemesítéssel, csakhogy azzal nem számoltak, hogy így nem fogják megérezni, hogy mikor jön az eső, ezért aztán folyamatosan megáznak. Hiába írod át a neved végén szereplő i-t y-ra, jobb ember nem leszel.
Palermo 3-1 Chievo, ha nem lesz fagy.
Palermo 1-1 Chievo, ha nem nyertél a Snickersszel.
Palermo 1-3 Chievo, ha benézik a hazaiak a vezércselt.

A Torinóval semmi különös nem történik azon kívül, hogy szép lassan konszolidálja magát, a Parma pedig bemutatja, milyen az, amikor valaki komolyan veszi a betlit. De tényleg csak szar lapjai vannak Donadoninak?
Torino 1-0 Parma, ha Amauri szeretne odapiszkítani.
Torino 0-0 Parma, ha Amauri limonádé.
Torino 0-1 Parma, ha Amauri candy boy.

A Verona akkora sallerbe szaladt bele délen, hogy még most is úgy rémlik nekik, hogy most tényleg Piedone fogadta őket Nápolyban. A Lazio pedig egyre pofátlanabbul hozza a meccseit, mi lesz itt még?
Verona 1-0 Lazio, ha találunk holnap bontott téglát.
Verona 1-1 Lazio, ha az inflexiós pontok találkoznak.
Verona 0-1 Lazio, ha Klose bevállalja a csendőrpertut.

Heti körkérdésünk

http://www.dreamstime.com/stock-photos-question-marks-circle-d-large-blue-mark-middle-image30683133

Egy odaégetett dobostorta mennyiben befolyásolná a tippeket?