Kvázi papírformák – vendégposzt a 8. fordulóról

Mindig szívesen közlünk vendégírásokat, most OroszAti lepett meg minket egy összefoglalóval, fogadjátok örömmel. Egyebekben mindenkit arra buzdítunk, hogy küldjön nekünk bármilyen témában vendégposztokat, szívesen lehozzuk őket.

Ciao amici, mi ciamo Atillio. Az olasz futball szerelmeseinek szívét szeretném melengetni az előző fordulót összefoglalva. Nem szaporítom tovább a szót, csapjunk is a gnocchiba, buonappetit:

Empoli – Cagliari (0-4)

A 8. forduló nyitómeccsén az első 45 perc alatt eldöntötték Zeman fiai a három egység sorsát. Mint a jó búcsúban, volt itt minden: akció-(Sau 31’, Ekdal 45+2’), szabadrúgás-(Avelar 36’), és tizenegyes gól (Avelar 38’) is.
A második félidőben a hazaiak iparkodtak a szépítés reményében, de Cragno kapuja érintetlen maradt.

Parma – Sassuolo (1-3)

A hazaiak nem kezdték túl jól a szezont. A Parma utolsó győzelméig szeptember 21-ére kell visszamennünk, amennyiben a barátságos mérkőzéseket figyelmen kívül hagyhatjuk. Akkor a Chievot verték el és szerették volna megtörni ezt a rossz szériát.  A Sassuolo az előző fordulóban, nagy meglepetésre 1-1 –es döntetlent játszott a Zebrákkal, így csupán egy hajszállal várhatták jobb pozícióból az összecsapást. Floccari (20’) fejese révén szereztek vezetést a vendégek, majd Acerbi (23’) szomorította a hazai publikumot és duplázta meg az előnyt.

A fordulást követően a vendégek maradtak lendületben és Taider (52’) szerzett óriási gólt. Cassanonak (78’) csak az eredmény kozmetikázására futotta.
Ég a ház a Parmánál és Donadoni padja is elkezdett üstölni?

Sampdoria – Roma (0-0)

A Samp idén még nem szenvedett vereséget a bajnokságban és ezt egyedül a Juventus tudja még elmondani magáról. A Roma a hét közbeni fiaskót próbálta volna feledtetni. A találkozó nagy részében a Farkasok domináltak és Gervinho többször is előnyhöz juttathatta volna csapatát az első félidőben, de előbb a kapufa mentett, később a végjátékban adódott hiba.
A genoai alakulat számára lehet hízelgőbb az eredmény, bár Okaka révén nekik is voltak helyzeteik, mégis az egy pontot Romero kapus óriási védéseinek köszönhetik.

Chievo – Genoa (1-2)

A veronaiaknak nem megy a szekér, szeptemberben nyertek utoljára és pontot is csak az Empoli elleni 1-1 –es találkozó kapcsán sikerült szerezniük. A genoaiak egy erősen kiszámíthatatlan hullámzó teljesítménnyel rukkolnak elő idén, meglátjuk meddig és mire lesz ez jó. Az első játékrész a hazaiaknak, a második a vendégeknek kedvezett. Zukanovic a 36. percben szerzett vezetést nem kis örömre, majd a fordulást követően jött a hideg zuhi. Előbb Matri (72’) fejjel, majd Pinilla (84’) szintén fejjel volt eredményes a vendégek részéről. Pinilla egyébként még azt is megengedhette magának, hogy a 74. percben büntetőt rontson.

Juventus – Palermo (2-0)

A Bianconerinek is volt miért törleszteni, hiszen Athénban kaptak ki 1-0 –ra a BL-ben. A Palermo részéről a pontszerzés is bravúr kategória lett volna. Az Öreg Hölgy hozta a kötelezőt, az elsőben Vidal (32’), a második félidőben, pedig Llorente (64’) volt eredményes, így továbbra is első helyen állnak a tabellán.

Udinese – Atalanta (2-0)

Az Udinese jó formát tudhat magának és ebben elévülhetetlen szerepe van Antonio Di Natale személyének. Az Atalanta egyenlőre gyengén muzsikál. A 37 éves olasz támadó megszerezte szezonbeli 5. gólját a kezdő sípszót követően 6 percre. Szép tekerés. A hazaiak előnyét 200%-ra a másik csatár, Thereau(36’) növelte meg még az első félidőben, amihez a vendég védelem asszisztálása is kellett.
Több gól nem született, az udinei csapat tapad, már a 3.

Cesena – Inter Milan (0-1)

Papíron ez országos 2es, de amennyire vendég dominanciát és megsemmisítéssel felérő verést előlegeztünk meg a hazaiaknak, legalább annyira volt meglepő a Kék-Feketék szenvedése. Leali kapus kiállítása és Icardi értékesített tizenegyese döntötte el a mérkőzés sorsát.

Lazio – Torino (2-1)

A rómaiak valósággal megtáltosodtak az udinei verést követően és sorra nyerik a mérkőzéseket. A Torino egy magyar együttes után szabadon énekelheti mostanság, hogy egyszer fent, egyszer lent. Az égszínkék mezesek 15 perc után már vezettek Biglia szabadrúgás góljának köszönhetően, amire a fordulás után Farnerud (53’) válaszolt. Igaz, a találathoz szükség volt a hazai védelem asszisztálására is, Ciani hibázott óriásit.
Ezért azonban nem kellett nagy árat fizetniük a Sasoknak, hiszen a második félidőben csereként beálló Klose a 60. percben, Candreva kipattanó szabadrúgását pöckölte a kapuba.

Napoli – Verona (6-2)

Ahogy az európai porondon érdekelt olasz klubokra igaz volt, hogy nem parádéztak az elmúlt mérkőzésen, úgy igaz volt ez Benitez csapatára is. A Verona az előző fordulóban a Milantól kapott ki 1-3ra. Nyolc gól esett a találkozón és legyünk őszinték, máskor egy olasz bajnoki forduló alatt nincs ennyi, nem még egy találkozón.
~60 másodperccel a kezdősípszót követően a Hellas szerezte meg a vezetést Hallfredsson kapáslövését követően. Hamsik a félidő vége előtt még az egyenlítést, az 58. percben pedig már a vezetést is megszerezte csapatának. Erre még Lopez(66’) válaszolt a vendégek részéről, majd következett a vérontás. Higuain (68’), Callejon(76’) volt a sorrend, majd ismét az argentin csatár volt eredményes 6 perccel a vége előtt. Sőt, 90. percben értékesített tizenegyesével, már három góllal vette ki részét csapata sikeréből.

AC Milan – Fiorentina (1-1)

A felek nagyjából azonos formában vannak és a presztízst tekintve, ez a mérkőzés volt a forduló rangadója. Egy kiegyenlített mérkőzésen, egy kiegyenlített végeredmény született. Az első félidő derekán Ménez jobb oldali szögletét Zapata fejelte vissza De Jong koponyájára, aki már a második gólját szerezte a szezonban.
A második játékrészben Ilicic(64’) volt eredményes a Violák részéről, aki zavartalanul vezethette keresztül a térfélen a bőrgolyót, majd egy balos lövés eleresztésével szerzett egy pontot csapatának.