Mauri tippszobája 5.

Ciao amici, mi chiamo Stefano! A hétközi fordulók közismerten lutrik, de mi induljunk ki a tegnapi nap sikeréből, ahol a Bologna győzelme mellett megsúgtam nektek azt is, hogy a Trapani gólt fog szerezni. Ezek mindegyike 1,7-es odds feletti frankóság volt! És akkor térjünk ki a ma este meccseire. Minden mérkőzés 20:30-kor kezdődik!Mauri tippszobája

Bari – Pescara – 1 / 1,9-es odds

Az egy dolog, hogy az elmúlt szezonban oda-vissza megverte a Bari a Pescarát, gólt sem kapva, de a Pescara legutóbb 5-0-ra kapott ki a Carpitól! Ezzel már számszerűen is a mai vendégek védekezése a legrosszabb a Serie B-ben. Nem beszélve a hiányzók garmadájáról: Aresti, Pesoli, Venuti, Bunoza, Da Silva, Lazzari, Brugman, Milicevic és Caprari kihagyják a mai túrát.
Az persze igaz, hogy a Bari is kikapott legutóbbi meccsén, ezzel pedig visszacsúszott a bajnokság 10. helyére. Gyorsan tegyük hozzá, még így is csak 3 pontnyira vannak a második helyezett Carpi-Frosinone-Trapani triótól. És persze a hazai közönségtől megint nem lehet elvonatkoztatni, az elmúlt 3 fordulóban 7 pontot szerzett otthon a Bari, megverve a Livornót és az Avellinót is – ők mindketten jobbak a Pescaránál.

Catania – Virtus Entella – 1 / 1,61-es odds

Az előjelek szerint hiába érezhetően kisebb a szorzó erre a meccsre, mégis nehezebb falatnak tűnik, mint az előző. A Catania szörnyű sorozatot tudott le a hétvégi, 3-1-es Vicenza elleni győzelemmel, ráadásul ma nem számolhatnak Gyömbérrel, Spollival és Almirónnal sem. Az Entella sokáig teljesen utolsó volt, erre fel nagy meglepetésre legutóbb megverte az akkori listavezető Frosinonét és hip-hop el is mozdult a kiesőhelyekről – amelyek egyikét a Catania még mindig elfoglalja. Valamennyire a hit is szól a tippből: ha valamikor is be fog indulni a Catania, akkor az most lesz, első ízben nyerhet zsinórban kétszer – az Entellának is lesznek hiányzói szép számmal -, míg a vendégek hiába győztek legutóbb is bravúrral, nehéz bennük hinni.

Perugia – Avellino – 1 / 2-es odds

Amilyen jól indított a Perugia, annyira lefékezett, az elmúlt 4 fordulóban egyszer sem tudott nyerni és kétszer kikapott. Az Avellino szinte pontosan ugyanilyen eredményekkel áll, ami miatt egy picit a hazaiak felé billen a mérleg nyelve, az a keretek közti erősség és az elmúlt, illetve elkövetkező forduló. Előbbit nézve a Perugia egyértelműen jobb, de most mégis többet jelenthet, hogy a hétvégén az Avellino kettős emberhátrányban fejezte be a meccsét, alaposan elfáradtva, november elsején pedig a Cataniát fogadja, akkor pedig egészen biztosan összeszedetten akarnak pályára lépni. Az talán túlzás, hogy ma kicsit rápihennek, de mindenesetre nem ördögtől való.

Végül beszéljünk még két meccsről, amire bővebben nem térek ki, de lehet bennük fantázia, szintén az elkövetkező forduló miatt. November első hétvégéjén Lazio-derbi lesz, a tartomány két Serie B-s csapata, a Latina és a Frosinone csap össze, ráadásul kis túlzással még szomszédoknak is tekinthetjük őket. Elég valószínűnek látszik, hogy legnagyobb energiáit mindkét csapat a rangadóra fogja fordítani, így lehet ráció ma az ellenfelükre tenni. A Latina a Speziához utazik, itt egyébként is papírforma lehet a két meccs óta gólt sem kapó hazaiak győzelme – nagyon-nagyon magas a Spezia oddsa, mindenképpen érdemes megpróbálni -, míg a Frosinone azt a Varesét fogadja, akik legutóbb a Barit verték – emlékszünk, a Frosinone pedig az Entellától kapott ki. Komoly értéket látok az X2-ben.

Összefoglalva:

Bari – Pescara – 1 / 1,9-es odds
Catania – Virtus Entella – 1 / 1,61-es odds
Perugia – Avellino – 1 / 2-es odds

Két extra meccs:

Spezia – Latina – 1 / 2,1-es odds
Frosinone – Varese – X2 / 2,1-es odds

Mai Serie A-s tippek:

Sassuolo – Empoli – 1 / 2,15-ös odds
Sassuolo – Empoli – 2,5 gól felett / 2,15-ös odds