Harapjunk egy kis calciót! #10

Fergeteges hétközi kanyaron vagyunk túl: Allegrit felültették a rezsóra korábbi lieblingjei, Mihajlovicék drámai körülmények között maradtak alul a Meazza poklában, Callejónék forgattak egy részt az Eurosport WATTS című műsora számára, Firenzében mindent letarolt egy farmotoros babakocsi, a szárd éjszakában Zeman elnyomta a cigijét Inzaghi homlokán, Parmában pedig még mindig nem akarnak lejönni az amőbázásról.  Azon már meg sem lepődhettünk, hogy a Laziót is magába szippantotta a 16 pontos tömegközpont, azon már annál inkább, hogy kihagytátok Al Pacinótól a Donnie Brascót. Node nézzünk inkább előre: nagyon tuti a lőlap, lesz déli csúcsrangadó is, hajrá! Hajtás után most direkt nem fogunk eltalálni mindent, mert nem szeretnénk, ha elkényelmesednétek. Mindenki dolgozzon meg a pénzéért rendesen, na! (Ja, Nigériában már nincs is ebola.)

Matri te szemét!

Matri te szemét!

Újra háromnapos fordulónk van. Szombaton 3-kor nem is akármivel indul a méta: Napoli vs Roma. 6-tól Empoliban vesz részt terápiás kezelésen a Juventus, 3/4 9-től pedig Parmában remekelhet továbbra is az Inter. Vasárnap 3-től a Chievóhoz a Sassuolo, a Sampdoriához a Fiorentina, a Torinóhoz az Atalanta, az Udineséhez a Genoa utazik. 3/4 9-től újabb értékes pontot rabolhat a Milan a Palermótól. Hétfőre két parti jut: a Cesena a Hellas ellen próbálkozhat javítani, a Lazio pedig a Cagliarival játszhat szórakoztató mérkőzést.

 

Iuliano miért nem lett edző?

Nem játszattál a Milannál eleget, te szemét!!!

Nagyon fura, hogy most pont azért kezdik el sokan hibáztatni Allegrit, ami miatt dicsérték még a szezon legelején. Arról van szó, hogy Max sokkal több szabadságfokot hagy meg a csapat taktikájában, mint annak idején Conte, aki szinte minden mozzanatot megtervezett a játékban. Érdekes, a Milannál is pont azért támadták sokat, mert kiszervezte Ibrahimovicnak a támadójátékot. Aztán, amikor összekaparta a romokat 2012 novemberében, akkor összerakott egy nagyon egységes és legalább annyira sablonos 4-3-3-at.  Az viszont nyilvánvaló, hogy most valamit nem csinál jól: nem manifesztálódik elégséges mennyiségű gólhelyzetben a Juventus potenciálja. Kérdés, hogyan reagál minderre ő, a keret, de legfőképpen a vezetőség, akiken most rengeteg múlik. Teher alatt nő a pálma – mondják, a BL-ben egy egyáltalán nem rossz Olympiakost kellene majd elintézni a jövő héten – legalább kettővel. Ez meg is mutatkozik a várható kezdőben, igaz, nem is tud a sérültek miatt, nem is hajlandó talán annyit rotálni, amennyit megkövetelne a szezon. Vidal, Llorente és Tevez például a padra kerülnek, Romulo és Coman azonban így sem jut esélyhez.

Úgy néz ki, az Empolinál megtört valami a szünet után. Azelőtt, ha ki is kaptak, csak nagyon szorosan lehetett őket megverni, most viszont benyeltek egymás után két súlyos vereséget. Várhatóan nem ez lesz az a meccs, amikor újrafeltalálják magukat. A Juventus nyer, Allegri időhöz jut.
Empoli 0-2 Juventus

 

Hullámvasúton

Déli derby

Nagyon ravatal szaga volt a Napolinak egészen az elmúlt 1-2 hétig, azóta viszont egyre másra adják le a különböző intenzitású ébredési jeleiket. Még mindig nem tarolnak a bajnokságban, még mindig nem látszik, hogy elvileg több van bennük, mint a szomszédaikban, és valószínűleg idén már nem is fogják felvenni a harcot az élmenőkkel. Viszont egészen más úgy leikszelni az Atalantával, hogy végre voltak normális helyzeteik, nem kilométerről rugdostak el mindent. Úgy tűnik, szép lassan beindulnak a csapat motorjai, most viszont az eddigi legkeményebb bajnokijuk következik.

A Romát nagyon rosszul érintette a BL-megazakó, utána nem is tudták megverni a Sampdoriát, mostanra viszont alaposan megváltozott a lélektani helyzet azzal, hogy csutkára beérték a Juventust. Érzik, tudják, nincs kőbe vésve, hogy ők csak másodikok lehetnek. Jövő héten a Bayern-meccsnek inkább csak presztízs szempontjából van jelentősége, igaz, Garcia nem nagyon tud tartalékolni, annyi sérültje van folyamatosan. Állítólag még az is felmerült, hogy Manolas pihentetése érdekében Keita visszahúzódik a védelembe, érdekes lenne.

Benítez nem nagyon teheti meg, hogy ne lépjen fel kezdeményezően, viszont se az Inler-David Lopez középpálya, se az Albiol-Koulibaly-tengely nem tűnnek életbiztosításnak, azt pedig nagyon nehéz elképzelni, hogy ne akadjanak fent a támadásaik a vendégek védekezésén. Visszavágnak a tavaszi vereségért a Farkasok, és nem engedik a Juventust ellépni.
Napoli 1-2 Roma

 

Újabb hullámtető

Állítólag nagyon kevés tizenegyest kapnak

Egyre kétségbeejtőbb helyzetbe keveredik a Parma, és lassan feltehetjük a kérdést, hogy mennyire sanszos, hogy nem tudnak felállni. Az elmúlt 1-2 év alapján komoly meglepetés lenne, ha kiesnének, az elmúlt 5-10 alapján már sokkal kisebb. Ghirardi még mindig kitart Donadoni mellett, azonban nem látszik, hogyan fog pozitív profitot hozni ez az egyébként szimpatikus hozzáállás.

Az Inter teljesen értelmezhetetlen módon dobálja a hullámokat, jönnek a 4-5-meccses miniszezonok egymás után. Most megint ott tartunk, hogy kapott gól nélkül hozták az elmúlt két partijukat, sőt, a Sampdoria elejtésével értékes skalpot szereztek. Túl komolyat nem szabad belelátni a sztoriba, valószínűleg nem is olyan soká majd megint zúg a “Mazzarri takarodj!“. Egész komoly sérültlistával nyomatják a fekete-kékek, mondhatni, hagyományosan, így az elvileg stabil kezdők közül hiányozni fog M’vila, D’ambrosio és Guarín is, de a legnagyobb fejfájást talán Hernanes esetleges távolmaradása okozza. Vannak olyan mélyen a hazaiak, hogy egészen komoly sorozatot építhessenek a vendégek.
Parma 1-3 Inter

 

Döntetlenspecialista

De rég volt ez a meccs!

Úgy néz ki, Inzaghi mindenképpen kontracsapatban gondolkodik, amit már önmagában is meg lehet kérdőjelezni, ha arra gondolunk, hogy elviekben a harmadik helyért akar harcolni ez a csapat. Két csalódást keltő döntetlenen van túl a Rossoneri, az igazán nagy baja azonban az, hogy úgy fogyott el a támadójátéka, hogy a védekezés még mindig lyukas. Kezdenek visszaesni a start pozitív szenzációi (Honda. Menez), Torres pedig ezt a bandát (sem) fogja a hátára venni. Muntari eltiltásával Van Ginkel újra esélyt kaphat a bizonyításra.

A Palermo két győzelmet is kiharcolt az elmúlt időszakban, ez pedig időt ad Iacchini számára. Úgy néz ki, a Munoz-Gonzalez-kettős képes lesz stabilitást adni a hátsó alakzatnak, ami elengedhetetlen feltétele annak, hogy a Rosanero élvonalbeli tagságát meghosszabbítsa. Ezzel együtt, ezen a meccsen veszíteni nem veszíthetnek semmit, és ha kiharcolnának egy döntetlent, az már nagy fegyvertény lenne a számukra. Márpedig minden esélyük megvan arra, hogy elrontsák a hazai szurkolók kedvét.
Milan 1-1 Palermo

 

Előre!

Hát még ez!

Csak saját magának köszönheti a Lazio, hogy nem vezeti pontelőnnyel a dobogóaspiránsok harcát, igaz, ha a mutatott játékot nézzük, akkor semmi okuk a panaszra. Bár nincsen különösebben méltányolható oka előző pontvesztésüknek, azért az mindenképpen elgondolkodtató, és minden elismerést megérdemel, hogy Pioli csapata emberhátrányban is veszélyes tudott maradni, megpróbálta megnyerni a mérkőzést. Nagyon kevesen vannak rajtuk kívül a mezőnyben, akik idegenben, tíz emberrel bevállalták volna az ellenfél térfelén való letámadást.

A Cagliari még mindig nyeretlen otthon, igaz, szerdán nagyon közel voltak ahhoz, hogy megszerezzék első hazai győzelmüket. És még így is aránylag magabiztosan vannak a legfontosabb vonal fölött. Zeman biztosan nem fogja meghazudtolni magát, így mindenképpen egy nyíltsisakos, szórakoztató mérkőzésre van kilátás, amelyet vélhetően a hazaiak javára billent a meglévő tudáskülönbség.
Lazio 4-2 Cagliari

Pneumatic Section

Ezek is nagyon jó meccsek

Ezek is nagyon jó meccsek

A Chievónál nem mutatkozik meg az eredményekben az edzőváltás, olyan meccseket buktak el, amelyeken meg lett volna a lehetőségük a javításra. A Sassuolo azonban derekasan összekapta magát, úgy tűnik, október vége előtt nem szabad tőlük várni semmit. Berardiék folytathatják életmentő sorozatukat.
Chievo 1-2 Sassuolo

Első vereségét szenvedte el a legutóbbi fordulóban a Sampdoria, és bizony minden okuk meglehet a csalódottságra, mert nagyon kevés hiányzott csak egy újabb kibrusztolt döntetlenre egy magasabban jegyzett állomány ellen. Meghatóan pulzál a Fiorentina, mindenesetre már nem olyan steril a játékuk, mint az első 5-6 fordulóban volt. Túl sok konzisztenciára azért nem szabad számítani tőlük, persze egy ikszre így is jók lesznek.
Sampdoria 0-0 Fiorentina

A Torino szépen lassan összekapta magát, és felküzdötte magát a középmezőnybe. Az Atalanta továbbra sem találja a tavalyi formáját, de talán ki tudnak harcolni egy döntetlent.
Torino 1-1 Atalanta

Súlyos vereséget szenvedett legutóbb az Udinese, persze jellemző a mezőny erősségére, hogy még így is simán lőtávolban vannak a BL-helyhez. Hatalmas győzelmet aratott a Genoa a Juventus felett, simán lehet, hogy ez lesz nekik az év meccse? Vagy csak a kezdete egy nagy menetelésnek? Vicces lenne, ha megint nyernének.
Udinese 0-2 Genoa

A mezőny legnagyobb törői az egyik legdefenzívebb csapatot látják vendégül. Cesena-Hellas: mindig is erről a párosításról álmodtam.
Cesena 1-1 Hellas

Heti körkérdésünk

http://www.dreamstime.com/stock-photos-question-marks-circle-d-large-blue-mark-middle-image30683133

 

Hol lehetne meghúzni a határvonalat a 3. és a 20. helyezett között?