A kötelező hétközi

Buona sera amici! Itt Atillio, si! 

Még ki sem ürült a Camparis poharunk a hétvégi fordulót követően, már is jön a következő. 

-9. forduló-

Sassuolo – Empoli 3-1

A Sassuolo győzelemmel, az Empoli vereséggel hangolt a hétközi forduló nyitó mérkőzésére. 

Jobboldalról érkezett a beadás Zielinski jóvoltából és a gól előkészületében Floccarinak is elévülhetetlen érdeme volt, hiszen luftot rúgott, de így lett jó a lendületből érkező Crocenek. A mérkőzés 18. minutában vezet a toszkánai alakulatnak. 

Az öröm csak az első félidőig tartott ki, mert a fordulás után beindult a modenai úthenger. 

Taider jobb oldali kanyarintását Missiroli (56’) taszította be 5 méterről. Egy előre vágott labdáért folyó tizenhatoson belüli birkózás után Sansone került a földre, ez birkózásban tuti pontot ér, de itt büntetőrúgást. Berardi azonban megkegyelmezett és kirúgta a megyéből a kapufa közreműködésével. Ez azonban nem törte le a csapat lelkesedését, 2 perccel később Floccari megpattanó lövése ért gólt. A 73. percben Berardinak is összejött, ami még az 59. percben kimaradt, Sansone ívelése találta fejbe a fiatal olaszt és ezzel beállította a végeredményt.

AS Roma – Cesena 2-0

Hendikeppel hazai, vágjuk rá a párosítás elolvasása után 0,5 secundummal. 

Ugyan a Cesena legutóbbi sikeréért augusztusig kell előre lapozni a múltba, de két bravúrra felérő döntetlent azért sikerült nekik összehozni. Egyet Udinében (1-1), egyet pedig Csikóhal fővárosban a Rossineri ellen (1-1).

A fővárosiaknak csak a győzelem volt elfogadható, ha nem akarnak már az elején lépéshátrányba kerülni az Öreg Hölggyel szemben. 

Nagyjából nyolc perccel a kezdést követően már vezettek a hazaiak, Destro góljához Gervinho működött közre. A Roma végig kézben tartotta a mérkőzést és nagyjából 8 perccel a vége előtt pedig egy hosszúról visszafejelt szögletet, De Rossi taszított a kapuba. 

A mérkőzés végén Garcia így örült az éllovas eredményének: ehen-e.

Atalanta – Napoli 1-1

Az égszínkékek megmutatták, azt, hogy miért is nem garancia a sikerre a fölényes labdabirtoklás. Óriási labdabirtoklási fölényüket nem tudták a javukra fordítani és az első 45 perc gól nélkül zajlott le. A fordulásban eddig nem várt esemény következett, ugyanis Denis(57’) megszerezte szezonbeli első gólját. Bergamóban már szinte koccintottak a legfinomabb merlottal, de a 86. percben jött Higuain és kiegyenlített, majd a 92. percben tizenegyesből majdnem meg is szerezte a vezetést, de Sporitello kapus eszén nem tudott túl járni, így a végeredmény 1-1.

Cagliari – AC Milan 1-1

1998.10.18. Ide s tova 16 éves évfordulóját ünnepelte nemrég, hogy Szardínián Milan verésnek örvendezhessenek. Azóta maximum egy jó ízű döntetlenre, ha futotta. 

Kiegyenlített első félidőnek, kiegyenlített állás dukál. Ibarbo(24’) fejelte Sau ívelését Abbiati ketrecébe, majd 10 perccel később Bonaventura egyenlített. A térfélcsere után már nem esett gól. 

Fiorentina – Udinese 3-0

A mérkőzés nagyjából végig úgy alakult, ahogy a violák szerették volna. Fölényben játszottak és az első félidő végén sikerült megszerezni a vezetést. Egy kapusról kipattanó labdára Babacar ugrott rá és szerezte meg a mérkőzés első gólját, majd a második félidőben megszerezte saját maga és a mérkőzés második gólját is. A 70. percben volt eredményes a Szenegáli csatár, aki Mario Gomez és Giuseppe Rossi sérülései miatt kap lehetőséget a bizonyításra. Itt a gólja ni. 

Az i-re Borja Valero tette fel a pontot 10 perccel később. 

Az Udinese vendégként szeptember óta nem tudott nyerni.

Genoa – Juventus 1-0

A Zebráknak mindenképpen nyerni kellett volna, ha meg akarnak lépni a Romától, a kikötői város ehhez pedig semmiképpen sem szeretett volna asszisztálni. Noha a mérkőzésen úgy tűnt a hazaiak helyett a legnagyobb ellenfele a vendégeknek, saját maguk. Az első 2700 perc nem hozott izgalmat, gólt, folyamatos játékot és sört sem. 

A folytatásban már voltak focira árulkodó jelek és néhol még helyzetet is láttunk. Az egyik legnagyobb szöglet után Ogbonna előtt adódott, de a kapufáról kipattanót Perin portás fogta. 

Antonini il bricco. Buffon 500. Juventus béli meccsét a 94. percben rontotta el, vagy ha ezt szánta ajándékként, akkor igazán sajátos. Gasperini örülhet, Allegri magyarázkodhat.

Inter Milan – Sampdoria 1-0

A kék-fekete milánóiak ezzel a győzelemmel talán magukra találnak. A genovaiaknál őrült menetelésről beszélhetünk, hiszen a vendégek legutóbb májusban kaptak ki a bajnoki mérkőzésen. 

A félidő majdnem lezajlott különösebb esemény nélkül, de a krónikához hozzá tartozik, hogy Okaka az első félidő hosszabbításban, majdnem Chuck Norrist meghazudtolva törte ketté a keresztlécet bombájával.

Helyzetek a fordulásban inkább a Samp előtt adódtak de Handanovic résen volt végig. 

A mérkőzés egyetlen gólját a korábbi Samp játékos, Icardi szerezte büntetőből a 88. percben, Romagnoli rúgta ki Kovacic lába alól a talajt, a srác nem ütemet, kottát tévesztett ez után következhetett a tizenegy méteres. 

Palermo – Chievo 1-0

Két mostanság erősen gyenge formát magáénak tudható csapat találkozása volt a szerdai. A szicíliaiak 6, a veronaiak 4 ponttal álltak a mérkőzést megelőzően. A vendégeknek komoly megerőltetésre lenne szüksége, amennyiben az utolsó győztes találkozójukról kérdeznénk őket, de ne hozzuk őket zavarba. 

Egy kiegyenlített találkozón, egy kiizzadt eredmény, egy gól. Rigoni jegyezhette, nem volt csúnya.

Torino – Parma 1-0

Quagliarelláék voltak esélyesebbek a győzelemre, Cassanoék továbbra is keresik a győztes utat. 

A mérkőzés egyetlen gólját a 10. percben jegyző Darmian nevéhez fűzhetjük, ezzel pedig sikerült behúzni a három egységet. A Toro végig kézben tartotta a meccset, gólokkal dönthették volna el a mérkőzést. A vendégek a második játékrész közepénél kaptak vérszemet, szabályos gólt azonban nem sikerült szerezniük.

Verona – Lazio 1-1

A Verona – Lazio mérkőzések sokgólos hagyományainak nem tettek eleget ezúttal. Az utolsó hat egymás elleni mérkőzésükön összesen 37(!) gól született, ez átlagban ~6 gólt jelent meccsenként.  

A rómaiak szép sorozatot tudhatnak maguk mögött, hiszen az utóbbi 5 találkozójukon 13 egységet szereztek, ez azért nem rossz. 

A vendégek részéről Lulic volt szemfüles a veronai védő bénázása után és szerzett vezetést a félidő vége előtt 3 perccel.

A hazaiak Toni(69’) révén tudtak egyenlíteni a fordulást követően büntetőből, Cavanda rántotta le emberét, amiért megkapta a második sárgáját. 

A tabella állása és a forduló válogatottját köszönjük a WhoScored.com –nak. Grazie.Képernyőfotó 2014-11-01 - 19.56.16