Mauri tippszobája 9.

Ciao amici, mi chiamo Stefano! Vágjunk is gyorsan bele, mert nyakunkon a meccsek, mint ahogy az enyémen volt két nigériai rajongóm lehellete a kóterban. Mára hoztam másod-, harmad- és negyedosztályú ajánlatokat is, nálam a tuti nem áll le akkor sem, mikor mások a válogatott szünet miatt pihennek!Mauri tippszobája

Serie D
Sacilese – Belluno – 1 (döntetlen kizárásával) / 1,61-es szorzó
Kezdés: 14:30

Valamivel esélyesebbnek érzem a hazaiakat, mert a formájuk, ha nem is sokkal, de biztatóbb, mint a Bellunónak. Az igaz, hogy az elmúlt meccseken mindketten a középmezőny alsó felébe tartozó csapatokkal találkoztak, de míg a Sacilese ezeket hozta, addig a Belluno mindkét ilyen alkalommal csak döntetlenre volt képes, előtte pedig – az elmúlt hetek egyetlen rangadóján – kikaptak a Padovától. Szintén nem néz ki rosszul, hogy a Sacilese a Serie D legtöbb találatot szerző csapata, szeretnek sokgólos meccseket játszani. Ugyan nem rossz a 2,5 gól feletti esemény szorzója sem – 1,8-as az odds -, ettől én most mégis tartanék egy kicsit, mert a vendégek a bajnokság legjobb védelmét tudják magukénak. Mikor a mindent lebíró erő találkozik a mindent kibíró erővel, akkor mi lesz?
Ezért is sajnálom, hogy az én bukijaim nem kínálnak olyan opciót, mint a mindkét csapat gólt szerez, mert azt esélyesebbnek érezném, mint a fenti, 2,5 gól felettit. Nem lesz egyszerű meccs, mindkét klub minimum a rájátszásba akar jutni – ez tavasszal is sikerült nekik, pont egymás ellen játszottak, akkor a Sacilese nyert 1-0-ra -, a nyáron az erőviszonyok nem is változtak sokat. Ha ma nyernének a hazaiak, akkor megelőznék a harmadik helyen álló Bellunót és tapadhatnának a bajnokságból kimagasló, Altovicentino-Padova kettősre. Ennek ellenére mégis miért teszem a voksom olyan biztonsági odds-ra, mint a döntetlen kizárásával való győzelem? Mert legjobb kapcsolataim ellenére is a negyedosztályról beszélünk, ami időnként teljesen kiszámíthatatlan. A szorzó így is korrekt, döntetlen esetén visszajár a tétünk, azt pedig nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy a Belluno győzzön, mivel ez még idén egyszer sem sikerült nekik idegenben komolyabb csapat ellen, sőt, 1 hónapja sehogy sem nyertek – akkor a kiesés felé tartó ArzignanoChiampót gyűrték le.

Lega Pro
Real Vicenza – Novara – 2 / 2,4-es odds
Kezdés: 16:00

Előre szólok, ezt csak a bátrabbak próbálják meg, de természetesen nem ajánlanám, ha nem látnák komolyabb esélyt a sikerre. A Vicenza komoly meglepetése a bajnokságnak, második helyen állnak és otthon még egyszer sem kaptak ki. Ezzel szemben a piemontiak elég ingadozó formát mutatva az ötödikek, de zsinórban 3 győzelemnél tartanak, legutóbb a szintén erős Comót verték el, 4-0-ra – amin ugye mi is nyertünk. Az még valóban a tippem ellen szólhat, hogy a Vicenzánál játszik a nagy öreg Salvatore Bruno, aki anno még a Napoliban, a Chievóban vagy a Bresciában is játszott – mondjuk nem sokat, nem nagy sikerrel és nem az adott klub aranyidőszakában, de a harmadosztályban ez így is nagy szó -, ő pedig jelenleg 7 góllal vezeti a góllövőlistát. Láthatjátok tehát tippem kockázatát, de az X2-ben alig-alig van érték, arra nemigen érdemes rakni. A Novara a bajnokság legerősebb keretével bír, a Vicenza pedig erősen felülteljesít. Úgy érzem, van rá komolyabb lehetőség, hogy előbbi hatására az utóbbi most fog elsőre megmutatkozni.

Como – Cremonese – 1 / 1,9-es odds
Kezdés: 17:00

A hazaiak elég magabiztosan tartanak minimális céljuk, a rájátszás felé, második helyen állnak, odahaza veretlenek, a keretük is jó. Az eddigi legnagyobb megbicsaklásuk a fentebb már tárgyalt, 4-0-ás vereség volt Novarában, de onnan nulla ponttal távozni senkinek sem szégyen. A vendégek ellenben csak tizennegyedikek és egyetlen alkalommal tudtak idegenben nyerni. A fő indokom az, hogy a Como számára a múlt heti kikapás után pontosan egy Cremonese-kaliber a legmegfelelőbb ahhoz, hogy feledtessék a kisiklást. Ha nem is könnyen, de hozni fogják.

Alessandria – Bassano – mindkét csapat gólt szerez / 1,9-es odds
Kezdés: 19:30

Kicsit visszafogottabban áll az Alessandria, mint azt tervezték, de a hetedik hely még mindig belépőt jelent a rájátszásba és otthon veretlenek. Ellenben a Bassano a bajnokság legjobb támadóit alkalmazza, 24 gólt szereztek eddig, ráadásul az egyetlenek, akik még egyszer sem kaptak ki. A nagyjából egyező erőviszonyokból kiindulva ezért arra nem mernék tippelni, hogy ki nyeri meg a meccset, ahhoz pedig nem vagyok elég bátor, hogy döntetlenre tegyek – azt inkább fásult, fáradt csapatok meccsein lehet megtenni, ez a kettő pedig egyáltalán nem ilyen -, így a legvalószínűbbnek azt tartom, hogy egy élvezetes és változatos meccsen mindketten fognak gólt szerezni. Ha az elmúlt egy hónapot nézzük, ez az Alessandriának mindig sikerült, de egy alkalmat kivéve a Bassanónak is.

Lecce – Catanzaro – 1 / 1,57-es odds
Kezdés: 19:30

Remek formában van a Lecce a kezdeti botladozások után, már rájátszást érő helyen állnak – ez az átszervezett harmadosztályban a negyedik helytől kezdődik -, de az első hely is csak 4 pontra van. Ráadásul Miccoli végre teljesen egészséges, nem beszélve arról a Moscardelliről, aki múlt héten gyönyörű gólt szerzett, így már négynél tart. Az elég biztosnak tűnik, hogy Miccoli első perctől a pályán lesz, mellette a 4-4-2-ben Mosca vagy a szintén jó Doumbia kezdhet. Amellett, hogy a Lecce egyértelműen erősebb és jobb formában van, főleg az szól a tippem mellett, hogy a Catanzarónak sok hiányzója lesz, például Russotto, akit az előző fordulóban egyenesen a padról állítottak ki, de Pagano, Calvarese és Silva Reis sem utazik Leccébe. Emiatt a Catanzaro az eddig alkalmazott 4-2-3-1-ről minden valószínűség szerint a védőhiány miatt átáll a 3-5-2-re, az ilyen komoly taktikai változások pedig ritkán szoktak jól elsülni, pláne egy élcsapat otthonában.

Serie B
Carpi – Cittadella – 1 / 1,7-es odds
Kezdés: 18:00

A Carpi nagy meglepetésre vezeti a bajnokságot – a Frosinonéval együtt, ami szintén meglepő -, 5 forduló óta veretlenek, odahaza pedig egyetlen döntetlent kivéve minden meccsüket megnyerték! Ilyen eredménysort látva viszonylag valószínűtlennek tűnik, hogy a kiesőhelyen álló, 9 forduló óta nyeretlen Cittadella bármi jóra is számíthasson. Mindezek ellenére a viszonylag magas odds annak köszönhető, hogy egész szép számú sérült van a Carpinál, ugyanakkor ilyen téren a Cittadella sem áll a legjobban. Ráadásul a Carpi legjobb csatára, a 8 gólos Mbakogu teljesen egészséges. Úgy érzem, ezt simán behúzza a Carpi, a csapatot viszi előre a lendület.

Bologna – Brescia – 1 / 1,85-ös odds
Kezdés: 20:30

Az emilia-romagnai csapatoknak jól megy mostanság, a Carpi vezeti a Serie B-t, a Bologna pedig elkezdett összerázódni a tulajdonosváltás lebonyolítását követően. Bár Lópezék még mindig képesek kilengeni, de otthonukban csak egyszer kaptak ki, és az elmúlt négy hazai meccsükön szintén csak egyszer kaptak gólt. Eme kiváló és színes blogban pár napja már leírták, hogy a Brescia az elmúlt években egyszerűen csak túlélni akar – vagy tud -, egy bolognaihoz hasonló, kiváló védelem ellen sok lehetőségük nem lesz. Valószínűtlen, hogy ez a Brescia a 16. helyről ne nulla ponttal távozzon Bolognából.