Mauri tippszobája 10.

Ciao amici, mi chiamo Stefano! Szó se róla, jól kibaszott velünk a tegnapi nap, legalább annyira, mint velem a cremonai ügyészség. Természetesen a két, elmaradt meccs tétje mindenkinek visszajár, de kár érte, mert azokban éreztem a legnagyobb erőt, bár le fogják idővel azokat is játszani. A mai tippek előtt viszont újra kiemelnék egy nagyon fontos, elsőrendű sportfogadási szabályt, melynek köszönhetően a tegnapi napot is pluszban tudtam zárni. Nem ördöngősség, de meglepően kevesen élnek vele és nem értem az okát. Egyszerű
en összefoglalva, ha a meccs ideje alatt a tippünk nyerésre áll, és a végső szorzó legalább 50-60 százalékát azonnal kivehetjük – ilyen módon biztos nyereségben zárva -, AKKOR AZT MEG KELL TENNI! Józan fogadó tudja, hogy sok kicsi sokra megy. Mennyivel jobb esetleg egy kicsit keseregni azon, hogy további 40 százalékkal többet tudtam volna nyerni, mint hosszabban sajnálkozni a 100 százalékos vesztésen! Én pontosan így jártam el a Carpi 4-1-es vezetésénél – hiába lett később 5-2 a vége -, illetve a Lecce 2-0-ás és a Bologna 1-0-ás állásánál.
Egyszerű, ám okos lépés ez, és még egy csutfasz nap után is pluszban lehet zárni! Akkor most lássuk újfent a másod- és harmadosztályt.Mauri tippszobája

Lega Pro
Mantova – Pordenone – 1 / 1,8-as odds
Kezdés: 12:30

Ne legyen kétségünk, két rossz csapat meccséről beszélünk. Ám rossz és rossz között is van különbség, márpedig a Pordenone egyenesen a szakadék szélén táncol. A Mantova ellenben a katasztrofális kezdés után szépen összeszedte magát, és az utóbbi hetekben kizárólag a Bassanótól kapott ki annak rendje és módja szerint, de például magabiztosan verték a Paviát és otthon döntetlent játszottak a harmadik Monza ellen. Egy lassú, de stabilan emelkedő fázisban vannak, egyre biztatóbb eredményekkel. A Pordenone viszont egészen tragikusan nem tud semmit kezdeni a bajnoksággal, jelenleg zsinórban 5 vereségnél járnak, az elmúlt 10 meccsükből pedig csak kétszer nem kaptak ki.
Mindent adottnak érzek ahhoz, hogy a Mantova folytassa a kapaszkodást, mert a Pordenone totál homályban áll. Mellesleg idegenben eddig kivétel nélkül kikaptak – egyébként nyáron a kupában is összekerültek, akkor simán győzött a Mantova 2-0-ra.

Pro Patria – Arezzo – X / 3,1-es odds
Kezdés: 14:30

Nagyjából ugyanaz igaz a Pro Patriára is, mint a Mantovára: ha lassan is, de elkezdtek ébredezni. Legutóbb egy igazi hatpontos meccsen a totál reménytelen Pordenonét verték meg, egy hónapja veretlenek és otthonukban csak egyszer kaptak ki – viszont játszottak is 4 döntetlent. Az Arezzo szépen beállt a bajnokság derékhadába, ráadásul nekik van a legjobb védelmük is, cserébe gólokat alig-alig rúgnak. Így hiába előzik meg hét hellyel a Pro Patriát, a hazaiak mégis 10 góllal többet szereztek. Ráadásul az Arezzo csak egyszer tudott idegenben nyerni, ami látva a támadópotenciáljukat, nem is meglepő. Ehhez még tegyük hozzá, hogy idegenben még inkább visszahúzzák magukat – idegenben egy hónapja gólt sem rúgtak, és az elmúlt öt meccsen is csak egyet!
Pontosan az ilyen mérkőzéseken van meg arra a sansz, hogy a mindenkinek leginkább megfelelő döntetlen lesz a vége – és nem tudom eleget ismételni, ha példának okáért a 60. percben jól áll a meccs, lépjünk akként, ahogy a bevezetőben leírtam.

Serie B
Livorno – Pro Vercelli – 1 / 2-es odds
Kezdés: 15:00

Lassan csipkedheti magát a Livorno, bár még mindenre van elég idejük. A Bologna legyőzése után kicsit kiengedtek, elverte őket a Lanciano a múlt héten és összességében elég kiszámíthatatlan a formájuk. Azért az otthoni meccseiket meglehetős magabiztossággal hozzák, csak egyszer kaptak ki és lőttek 13 gólt, ráadásul övék a bajnokság második legjobb védelme is. A Pro Vercelli még egész jól áll, de ha marad a jelenlegi forma, ez nem sokáig lesz így. Úgy érzem, hogy a Livorno a fentiek beleszámításával, plusz Siligardi, Cutolo és Vantaggiato jó formájával egyértelmű győzelmet fog aratni.

Crotone – Bari – 2 / 2,5-ös odds
Kezdés: 15:00

Totálisan csak a megérzésre megy ez a tippem, de úgy látom, a Bari lényegében most került a most vagy soha helyzetbe. Még a jelenlegi szituációban is a megengedett maximális számú, több mint 800 szurkoló kíséri el őket idegenben, a Crotone elég sok sérülttel küszködik és azt se felejtsük el, hogy sereghajtók. Ráadásul a verdikt nem is titkoltan az, hogy amennyiben nem viszik haza a 3 pontot, repül Mangia. Nincs abban a szituációban a Bari, hogy direkt edzőt buktasson, és Mangia egy kicsit frissíti is a kezdőcsapatát. Tényleg csak egy érzés a Bari győzelme, de ekkora odds-nál meg kell próbálni.

Avellino – Vicenza – 1 / 1,66-os odds
Kezdés: 18:00

A hazaik holtversenyben dobogósok, a vendégek egy pontnyira a kieső helytől, ez önmagában sokat elmond a meccs várható képéről. Négy meccse veretlen az Avellino, ha eltekintünk attól, hogy a támadójátékuk azért nem az igazi, akkor semmi problémájuk sincs. A Vicenze is mutatott egy kis életjelet, de a leghitványabb támadósorral bírnak – az egész bajnokságban nekik egyedül egyszámjegyű a szerzett gólok száma – és idegenben még egyszer sem tudtak nyerni. Valószínűtlen, hogy a jó formában lévő Avellino ne tudna túllépni rajtuk, bár annál nehezebb meccset várok, mint amit a szorzó sugall.