Kinek lesz szerencsés a 13-as?

Lesznek rangadók, az élmezőnyből és a kiesőzónából is, valamint egy városi derby is. Vajon kinek lesz balszerencsés a Serie A 13. fordulója? Ki jöhet ki ebből nyertesen? Ki lesz a forduló vesztese? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ!

Roma-Inter

_46962891_mancini

 

Mancini számára duplán fontos lehet a Roma elleni meccs

Kétségtelenül a forduló egyik legnagyobb rangadója, pláne, hogy a milánóiak padján már nem Mazzarri, hanem Mancini ül. A hazaiak nagyjából a legerősebb kezdőjükkel tudnak kiállni, az Internél viszont sérült Nagatomo, Jonathan és Hernanes is. A gazzetta szerint Campagnaro fog kezdeni a szélen, mivel D’Ambrosio még nincs 100%-os állapotban. A hazaiaknál ezúttal pihen Keita, Destro, Ljajic és Iturbe is, de így bombaerősnek tűnik a kezdőjük Pjaniccal, Nainggolannal, Florenzivel és Gervinhoval. A mérkőzése esélyese egyértelműen a Roma, ráadásul két nappal többet is tudtak pihenni, mint az Inter. Mibe kapaszkodhatnak a vendégek? Egyrészt új seprű jól seper, másrészt Mancini nem nagyon szokott kikapni a rangadókon. A mérkőzés valószínűleg a középpályán fog eldőlni, méghozzá a hazaiak javára. Egészen egyszerűen más dimenzió a Nainggolan-De Rossi-Pjanic sor, mint a Medel-Kuzmanovic-Guarin hármas. Ezért is fog nagyon hiányozni Hernanes.

Juventus-Torino

Fabio-Quagliarella-Juventus-2012_2832790

Ennek most nem örülnének a juventinok

Elviekben rangadó, gyakorlatilag a bikák emberemlékezet óta nem tudtak nyerni a zebrák ellen. 1995-ben, tehát majdnem 20 év nyertek utoljára a bikák. Akkor egyébként Rizzitelli tudott duplázni. Most leginkább Quagliarellaban bízhatnak a Torino szimpatizánsai, aki volt csapata ellen mutathatja meg, hogy hiba volt róla lemondani. Azonban nagyobb az esély arra, hogy az egyre jobban működő 4-3-1-2-es hadrendet alkalmazó Juventus könnyedén nyerni fog. A Juventus kapta idén a legkevesebb gólt és lőtte a legtöbbet, miközben a Torino a második legkevesebbet lőtte (no Cerci, no party), igaz sokat nem is kaptak. Kitömni most se fogják őket, de kétség sem férhet hozzá, hogy ez sima hazai lesz.

Sampdoria-Napoli447d195727269c37d2144e96b0d41097944ec27d864e5a2c2bca8aa73b7f7dba_large

Avagy harc a dobogóért? Talán korai még erről beszélni, de tény Mihajovicék remekül tartják magukat. Masszívak, erősek és egyáltalán nem úgy tűnik, mint akik kipukkadnának. Igaz a Napoli is kezdi magát összeszedni, Higuain megtalálta a góllövő cipőjét és úgy tűnik ez elég ahhoz, hogy elérjék a dobogós helyek egyikét. Insignet leszámítva, gyakorlatilag mindkét csapat a legerősebb kezdővel állhat ki, kérdés, a defenzív Sampdoria, az offenzív Napoli akarata tud majd érvényesülni? A déliek ha hamar megszerzik a vezetést, könnyen nyerő helyzetbe kerülhetnek, ám ha hosszú ideig nem tudják feltörni a Blucerchiati védőfalát, könnyen gondba kerülhetnek, pláne ha Ederék egyszer megtudnak lépni elől. Talán a forduló legizgalmasabb meccse lesz ez.

A rangadókon túl.

A Milan hat nyeretlen meccs után találhatja meg a helyes utat az Udinese ellen, más kérdés, hogy Di Natale mit gondol erről. Múlthéten már a 200. gólját is megszerezte Toto, aki most Baggio rekordját vette üldözőbe. A hazaiaknál Torres csak szenved, viszont Meneznek és a Fáraónak is megy a játék. A hírek szerint Van Ginkel is kezdeni fog, valamint Montolivo játékára is van esély.

Érdekes meccs lehet a Cagliari-Fiorentina is. Zemanlandia az idén gólképtelen Fiorentina ellen. A hazaiaknál nincs Sau és Erikkson se, a vendégeknél Rossi továbbra is maródi, de Gomez ott lehet a pályán, ahogy Marin is lehetőséget kaphat. A megérzésem azt súgja, hogy döntetlen szagú meccs lesz.

Két vereség után a Chievo ellen javíthat a hektikus Lazio. Pioli csapatában ezúttal Radu kezd a védelem közepén (emberemlékezet óta nem játszott azon a poszton), valamint Mauri is újra játékra alkalmas állapotban van. Ellenben nincs Lulic, ami érzékenyen érintheti a Sasok középpályáját. A hazaiak három meccse veretlenek, és bizony, ha bent szeretnének maradni, ma is pontot, pontokat kell szerezniük. Nem lesz könnyű, főleg, hogy a Lazio nyerni jár mostanában a Chievohoz.

A jó formában lévő Sassoulo fogadja a Hellast. A veronaiak jó ideje nem nyertek, a hazaiak pedig mostanában nem szeretnek kikapni. Igaz ezúttal nincs Zaza, de van Berardi, Floro Flores és Floccari is. Vajon a Hellas meg tudja állítani a Sast? Kötve hiszem, de egy döntetlenre jók lehetnek.

Ember legyen a talpán, aki megtudja mondani, hogy mi lesz a Cesena-Genoa végeredménye. A hazaiak mindössze egyszer nyertek az idén, kiesőhelyen is állnak, de mikor, ha nem most szednék magukat össze? Igaz a Genoa legalább olyan masszívnak tűnik, mint a városi riválisuk, Gasperini kezei alatt szárnyalnak a griffek. Idegenben ráadásul még veretlenek, Hugo Almeidaéktól nagyon komoly forma javulás kell, hogy ez ne maradjon így.

A jó formában lévő Empoli fogadja a teljesen gólképtelen Atalantat, a hazaiak nagy lépést tehetnek a középmezőny felé. Érdekes, hogy szezon előtt szinte mindenki kiesőcsapatnak gondolta az Empolit, ahhoz képest Tavanoék egészen remekül szerepelnek, egy győzelemmel elszakadhatnának az alsóháztól.

Pal-Pal, azaz Palermo-Parma. Talán a szezon legnagyobb meglepetése a Parma mélyrepülése, 12 meccsen 30 gólt kaptak, most pedig Dybala és Vazquez fogja rohamozni Lucarelliék kapuját. Óriási gond van a Parmanál, anyagilag és morálisan is szétesett a csapat, és nem valószínű, hogy Szicílián fognak javítani.

Ne feledjétek a tippjátékot, Szériára fel!