Mauri tippszobája 11.

Ciao amici, mi chiamo Stefano! A szokásos, izgalmakkal teli harmadosztályú tippeken vagyunk túl, de ezt a hétvégét is sikerült szépen zárni, köszönhetően a Doria pontmentésének és a Matera győzelmének, va bene! Ezen a héten pedig különösen szerencsénk van, mert Coppa-forduló elé nézünk! Lássuk is, mit súgnak nekem a calvadosok mai meccsek!Mauri tippszobája

Lazio – Varese – Lazio nyer és 2,5 gólnál több lesz a meccsen / 1,83-as odds
Kezdés: 16:00

Nem nagyon van közös története a két csapatnak, 30 éve is megvan a legutóbbi találkozónak, az is a másodosztályba történt, és az akkori 3-2-es Lazio-győzelem azt jelentette, hogy a Varese nem jut fel a Serie A-ba! Ha emlékezne erre még bárki is, és nem úgy lenne vele, mint én egy szokásos péntek estével, akkor még pluszmotivációt is jelenthetne a Varesénél, de ettől nem kell félni. Egyiktől sem. Az viszont érdekesség, hogy azon az 1982-es meccsen a Leopardi sportigazgatóját – egészen 1986-ig – Giuseppe Marottának hívták, aki a város szülötte.
A Lazio egy kis hullámvölgyben van, sebaj, csak szépen megdobja a szorzónkat. Marchetti, Biglia és Candreva biztosan nem fognak játszani, őket nem nevezte Pioli. Higgyétek el, ez sem fog számítani. A Varese legutóbb november elején nyert meccset, azóta csak szenvednek, mostanra egészen a Serie B tizennyolcadik, azaz már osztályozós helyéig süllyedtek. Legjobban a Varese mai elképzeléseit Daniele Corti szavai tükrözik. Ő tegnap azt nyilatkozta, hogy lenyűgöző lesz az Olimpicóban játszani, de idén a céljaik teljesen mások, nem szeretnének kiesni és egyértelműen a bajnokságra összpontosítanak.

Ráadásul a Lazio – ha természetesen nem is a legjobb csapatával, de – jó kezdővel fog felállni. A most éppen B-választásnak számító Berisha, Konko, Ledesma és Onazi mind bármikor bekerülhetnének az A-csapatba is, ráadásul elől Keita és Klose is kezdeni fognak. Emlékezzünk, augusztusban a harmadosztályú Bassanót 7-0-val küldték haza. Sőt, ehhez nyugodtan hozzátehetjük azt is, hogy a Varesének van a második legrosszabb védelme a Serie B-ben és idén még egyetlen alkalommal sem nyertek idegenben! Mit mondjak még? Corti, Dondoni, Cristiano és Falcone biztosan nem léphetnek pályára a vendégeknél, ámde Rea, Zecchin és Capezzi játéka sem túl sanszos. Az előbbi nevekkel egyébként a Varese eddigi 22 góljából is kiesik 5.
Egyetlen olyan játékosa lesz a lombárdoknak, akire azért nem árt odafigyelni, ő pedig Arturo Lupoli. Annak idején az Arsenalban több FA-kupa és egy bajnoki meccsen is pályára lépett, később a Fiorentina játékosa volt – bár ott sem sok sikerrel -, négy meccs és pár hónap erejéig pedig a Honvédot is megjárta. Jó szezont fut Varesében, azon kevesek egyike a csapatban, aki felmutathat valamit, 10 meccsen már ötször betalált. Erősen kétlem, hogy gólt lőne a Laziónak és felelőtlen hazárdírozásnak tartom a mindkét csapat betalál opciót, de adott esetben ő is hozzásegíthet minket tippünk sikerességéhez.

A nevezetes meccs, amin összetörtek a Varese álmai

Összességében biztosnak tartom, hogy a fenti tényezők egy olyan Lazio győzelmet hoznak magukkal, ami minimum 3 gólt foglal magában.

Sassuolo – Pescara – 2,5 gól felett / 1,85-ös odds
Kezdés: 18:00

Fontosnak tartom a leszögezni, hogy a játéknap következő két meccse már jóval nagyobb kockázatot rejthet magában, mert hiába a formák összehasonlítása, a Serie A középmezőnye szívesen adja le a kupaterheket, lehetőleg már idejekorán.

Az viszont biztos, hogy a Sassuolo jó formában van, az elmúlt 7 forduló során egyszer sem kaptak ki. Di Francesco nem nevezte a keretbe Consiglit, Cannavarót, Acerbit, Pelusót, Missirolit és Berardit, ami persze érzékeny veszteség, de a Pescaránál sem lesz ott Fiorillo, Venuti, Brugman, Milicevic, Nielsen, Lazzari és Caprari. Mindjárt más, igaz? A Sassuolo az előző fordulóban a Pescarával szinte teljesen ugyanolyan helyen álló Cittadellát 4-1-re verte, és példának okáért azok is a pályán lesznek, akik góljaival megverték a Hellas-t a hétvégén: Sansone és Floro Flores. Sőt, Zaza sem fog hiányozni, mivel eltiltott volt a veronaiak ellen, így nincs hová pihentetni. Egy olasz válogatott támadó pedig már jelentős különbséget jelenthet a Serie B egyik kiesőjelöltjével szemben.

Ugyanakkor a fenti jelek ellenére sem mernék biztosan fogadni arra, hogy rendes játékidőben továbbjut a Sassuolo. Egyrészt az alapvédelmük szinte teljes egészének hiányzása, másrészt a vendégek támadói miatt. Mert az tény, hogy vannak szép számmal hiányzói a Pescarának is, de ott lesz a Mapeiben a 8 gólos Maniero, a szintén 8 találattal bíró Melchiorri és a 4 gólos Pasquato. A Pescara nem jó csapat, de a védelme miatt nem jó, mert a támadójátékát egy élcsapat is megirigyelné. A Serie B első nyolc helyezettje közül csak a Trapani, illetve az első két helyen álló Carpi és Frosinone rúgott a delfineknél több gólt, de ők is csak alig, a listavezető Carpi 30 lőtt góllal a legjobb ilyen tekintetben, míg a tőlük csak 5 góllal elmaradó Pescara tizenhat hellyel áll mögöttük, ez is mutatja, hogy a védelem a rossz.

Amondó vagyok, ha két olyan csapat találkozik egymással, ahol a védelmek ilyen-olyan okok miatt egyáltalán nem stimmelnek, ám a támadósorok nagyon is, akkor inkább fogadjunk a gólszámra. Márpedig én elég biztos vagyok benne, hogy szórakoztató meccset fogunk látni, legalább 3 góllal.

Hellas – Perugia – X2 / 1,9-es odds
Kezdés: 21:00

Nincs miért dicsérni a veronaiakat. Az elmúlt hét meccsükből egyet sem nyertek meg, az előző kettőt egyenesen elvesztették és a rossz formában lévő olasz csapatok a legritkább esetben szoktak energiát fektetni a hazai kupába. Hiányozni fog tőlük Tahcídisz, Martic, Sörensen, Sala, Obbadi, Jankovic és Ionita. Cserébe a Perugia sem most futja a legjobb formáját, bár határozottan kezdenek felülni egy hullámhegyre. Négy meccse veretlenek, igaz, nagyon régen nyertek már idegenben. Persze ők sem teljes kerettel érkeznek, Fabinho, Baldan, Comotto, Del Prete és Parigini nem utazott el a csapattal, Vinícius játéka is kétséges.

És mindezek ellenére is elég nehéz bármit is tippelni a meccsre. A Perugia a ma pályára lépő másodosztályú csapatok közül a legösszerakottabb, míg a Serie A-sok közül a Hellas a legkétségbeejtőbb. Ráadásul a Perugia minden csatárára számíthat, így Rabusic-ra, Pereára és a hosszú eltiltásból visszatérő, sokaknak ismerős – a Honvédban szintén megfordult – Lanzafaméra is.
A Hellas-nak sokkal fontosabb meccsnek ígérkezik a hétfői bajnoki, ahol a Sampdoriát fogadják és az sem könnyíti a helyzetüket, hogy a Perugiát a Serie B legnehezebben megverhető csapatának tartják. Egy dolog lelkesítheti mindenképpen a csapatokat: aki továbbjut, a Juventus-szal játszik.

Mindenesetre nagyon óvatos téteket javaslok és a legokosabban talán az cselekszik, aki ezt a mérkőzést kihagyja. Az X2-es lehetőséggel viszont akkor is nyerhetünk, ha hosszabbítás következik, amire azért látok esélyt.

Stefano