Mauri tippszobája 12.

Ciao amici, mi chiamo Stefano! Okultam tegnap egy nagyon fontos hibából: bármennyire is tartalékosan lép fel egy Serie A-s csapat, ha tényleg tovább akar jutni, akkor egy mégoly erős Serie B-s ellenfél sem jelenthet akadályt neki. Egyszerűen túl nagy a különbség a két osztály között, ami eddig sem volt titok, de tegnap különösen szépen látszott.
Ennek szellemében érkeznek a mai tippek. (Sőt, tulajdonképpen ezek, mint ahogy a tegnapiak is, beharangozóként is funkcionálnak, ezért dupla pénz jár nekem a szerkesztőségtől.)Mauri tippszobája

Atalanta – Avellino – 2,5 gól alatt / 1,7-es odds
Kezdés: 15:00

Hát persze, hogy nehéz meccsel kezdünk és a többi sem lesz egyszerűbb. Történelmileg az biztos, hogy az Avellino az elmúlt 5 Bergamóban vívott meccsén egyszer sem tudta megverni az Atalantát, és legutóbbi 3 meccsükön még gólt sem szereztek. Sok jelentősége persze nincs ennek a ténynek, mert a legfrissebb élményünk is majdnem 10 éves. Egyébként jól állnak a Serie B-ben, de tippünk szempontjából fontosabb, hogy alig-alig szereznek gólt, miközben a védelmük kifejezetten jó.
És mit mondjunk akkor az Atalantára?

Messze a legrosszabb góllövői a Serie A-nak, eddig csak ötször találtak be, hat forduló óta nyeretlenek, hétvégén az Empoli vendégeként játszottak 0-0-át. A következő játéknapon a Cesenát fogadják, ott egyszerűen kötelező lesz nyerniük – ennek is köszönhető a rendkívül tartalékos keret, ami azonban inkább a támadójátékosokat érinti, nem véletlenül. Biztosan nem lesz ott a meccsen Stendardo, Cigarini, Morález, Estigarribia és Denis. Ezzel a döntéssel egyébként az Atalanta a szezonbeli 5 góljából rögtön elveszít hármat, hiszen azon a hármon Estigarribia, Morález és Denis osztozott. Elől valószínűleg a Boakye-Bianchi kettős kezd, a Juventus-fióka eddig kétgólos, az ős-atalantás egyszer sem talált be.

Önmagában sokat elmond a helyzetről Colantuono nyilatkozata, aki nagyon sajnálta, hogy csak 3 primaverást tudott felhívni a kerethez, szíve szerint többet szeretett volna, de a Milan ellen fognak játszani a fiatalok és nem akarta megzavarni a felkészülést. Az további érdekesség lesz, hogy két honfitársatoknak is van esélye pályára lépni. Filkort a kezdőbe írják a vendégeknél, Forgács pedig az Atalanta-ifiből mutatkozhat be.
Az Avellino biztonsági előírások miatt szurkolói buzdításra nem számíthat, nem utazhattak Bergamóba a drukkereik.

Úgy gondolom, hogy akárki is jut tovább, azt kifejezetten kevés gólos meccsen fogja megtenni. Az Atalanta támadójátéka amúgy sem érdemel túl sok említést, de most azok sem lesznek ott, akikre inkább lehetne számítani, míg a védelmük teljesen normális lesz. Valószínűleg Avramov kezd a kapuban, akinek Cagliariban is voltak kifejezetten szép periódusai, előtte pedig a Bellini, Benalouane, Biava és Del Grosso négyes több mint korrekt.

Empoli – Genoa – X2 / 1,55-ös odds
Kezdés: 18:00

Az Empoli mindent megtett, de nem tudta megverni a bajnokságban az Atalantát, így pár forduló erejéig sem írta ki magát a kiesési harcokból, ráadásul következőre a Napolihoz mennek. Frissen feljutott, kiesés ellen küzdő csapatok ritkán szoktak komolyabb tetteket cselekedni a kupában. A Genoa ellenben kiváló formában van és még csak azt sem lehet mondani, hogy Gasperini különösebben tartalékos keretet hívott volna össze, sőt: hiányozni csak Bertolacci, Perotti és Antonelli fog. A védelmük totálisan mondható alapkezdőnek is, Sturaro visszatér a középpályára, Feftadzídisz és Pinilla meg támadni fog – a padon ráadásul Matri is ott lesz, ha kell.

A genovaiakat viszi előre a lendület, nem hiszem, hogy minimum egy rendes játékidőben elért döntetlenre ne lennének jók.

Udinese – Cesena – 1 / 1,5-ös odds
Kezdés: 21:00

Egyik csapat sincs különösebben elfogadható formában a bajnokságban, az Udinese 5 meccse, a Cesena szeptember tizennegyedike óta nyeretlen! A vendégek körül tényleg összecsapni készülnek a hullámok, a hétvégén büntetőt hibázó Cascione azt mondta, ilyen teljesítménnyel csak retúrjegyet vettek a Serie A-ba, Bisoli állása pedig egészen egyszerűen azon múlik, hogy a hétvégén milyen eredményt érnek el Bergamóban. Érthető tehát, hogy minden valószínűség szerint a hátuk közepére sem kívánják ezt a meccset: Almeida, Marilungo, Perico és Pulzetti el sem utazott a többiekkel Udinébe.

Az Udinesénél viszont világos a helyzet, ha szeretnének valahogyan kijutni Európába – és ehhez az elmúlt években azért többé-kevésbé hozzászoktak -, ahhoz a legkönnyebben és valószínűleg egyedüli módon a kupán keresztül vezet az út. Érezheti ezt Stramaccioni is, mert dacára a hétvégi, Inter elleni meccsnek, teljes a keret, Muriel is csak sérülés miatt hiányzik. Még Di Natale is ott van, pedig az elmúlt években a legjobban az Udinese viszonyulását egy-egy meccshez úgy lehetett megállapítani, hogy a támadó ott volt vagy sem a keretben. A várható kezdőjük is csak alig tartalékos, én B-tippként megkockáztatok egy hendikepes győzelmet is, 2,3-as odds-ért, de a fő és biztonsági választás természetesen a sima egyes.