Harapjunk egy kis calciót! #15

Igen, én haraptatok, újra. Bevallom, nem én vagyok jelenleg a legtájékozottabb calciofan, múlt héten értem haza külföldről, olyan szinten kiestem a kerékvágásból, hogy csak itthon tudtam meg, hogy mit játszottunk a finnekkel. Néhány perc focit láttam egész novemberben, azt is annak a taxisofőrnek köszönhetem, aki vadul sztrímelte a CSZKA-Romát. Azóta megnéztem ezt és ezt, ráhangolódásként, reméljük, segíteni fog visszarázódni. Megértést kérek, de ha túl nagy marhaságot írok, akkor nyugodtan szidjátok kedvenc csapatomat, az Intert. Hajtás után átnézzük a menetrendet, és dobunk hozzá vizeletmintát.

Matri te szemét!

Megin!!!

Naaszongya. Szombat este indul a méta, 6-tól Palermo-Sassuolo, 3/4 9-től Lazio-Atalanta. Ragyogó párosítások. Vasárnap délben Juventus-Sampdoria, ez vagy tavaly, vagy tavalyelőtt, de valamikor nagyon viccesre sikeredett. 3-tól most csak 3 meccs lesz: a Roma Genoában kapaszkodhat, az Udinese a Hellast mászhatja meg, a Parma pedig a Cagliari elé veti magát. Hattól Cesena-Fiorentina, 20:45-től meg Milan-Napoli, állítólagos rangadó, de sajnos már nagyon régen visszavonult Maradona. Hétfő este sem maradunk olasz futball nélkül, 7-től Empoli-Torino, 9-től pedig Chievo-Inter, teltházgyanús mind a kettő. Nézzük akkor részletesebben!

 

You Should Be Dancing

De nem pont így

Első körben dicséret illeti Allegrit, azért, mert volt annyi esze, hogy sutba dobja az ortodox tanokat, és megpróbált annak ellenére nyerni, hogy a 0-0 tökéletes végeredmény volt számára. Láttuk, nagyon sokszor láttuk, hányan beleestek már ebbe a hibába, nem kicsinység ez, higgyétek el. És azért is, mert ő az egyetlen edző a Serie A-ban, aki abszolválni tudta a csoportkört az elmúlt öt év mindegyikében. Nézegessünk eredményeket, és higgyük el, hogy ez nem kicsinység. És akkor ami a játékot illeti. Baromi nehéz, és valószínűleg nem is lehet úgy megütni a nemzetközi elit szintjét, ha a két igazi spíler a keretből (Pirlo, Tevez) már nincs ereje teljében, dinamikát azoktól a box-to-box középpályásoktól várunk, akik cserépedényként közlekednek a vendég vaslábasok között, a center és a belső védők pedig klasszissal gyengébb teljesítményt hoznak, mint a helyükön annak idején játszók. Ehhez képest teljesen rendben volt, hogy a tizenhatosának előterét megszálló Atleticóval ugyan semmit sem tudott kezdeni a Juventus, azonban ahogy a vendégek egy picit is kinyíltak, a hazaiak azonnal helyzetig jutottak. Ha mákja lesz Maxnak, akkor kihúzza a Monacót vagy a Portót, a többiek ellen azonban a tisztes helytállásnál többet elvárni nem szabad.

Mostani ellenfelük a keddi kisöccse lesz: a Sampdoria az olasz Atletico, Mihajlovic a jugó Simeone, Okaka Chuka a szudáni Diego Costa és így tovább. Nagyon régen láttam már meccset ettől az igen-igen vonzó játékot prezentáló csapattól, abban azonban segít a livescore, hogy mg mindig ott vannak a negyedik helyen a drágáim, egy ponttal lemaradva a harmadik helytől, így minden emberi számítás szerint mocskos módon be fognak feszíteni vasárnap délben.

A hazaiaknál eltiltott Chiellini, Barzagli és Caceres pedig természetesen nem térhetnek még vissza, így a Bonucci-Ogbonna-duó fixnek tűnik középhátvédben. Pirlót, Tevezt, Evrát és Llorentét is a kezdőbe várják, elég nagy vicc lenne, ha Max ilyen szinten nem rotálna. A másik oldalon De Silvestri eltiltott, rajta kívül azonban jelentősebb új sérült talán nincs. Hazai pályán valahogy nyer a Juventus, ha már egyszer van az a sorozata.
Juventus 2-1 Sampdoria

 

Car Wash

Azért jobb ez, mint a Cagliariban dagasztani a sarat

Ha négy pontot hoztál az első két meccseden, akkor nehezen lehet igazolni, miért sikerült csak egyet összeszedni a maradék négyen. Ezzel együtt, csak úgy reális értékelni a Roma teljesítményét, ha a startból indulunk ki. A City keretéből két olyan kezdő is kiállítható, amely erősebbnek tűnik bármely Serie A csapaténál, így nem a Farkasok blamáztak, hanem az újangolok hozták a kötelezőt, effelől vita nem nagyon lehet. Az EL-ben ez az állomány, ez a játék elég versenyképesnek tűnik, kérdés, mi lesz, ha a Juventus elég valószínűnek tűnő korai BL-búcsúja után vagy így, vagy úgy, de rangsorolni kell majd a célokat. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen van itt még miről beszélni. A Sassuolo-elleni botlás annyira klasszikusan idézte az Örök Második szellemét, hogy Scooby Doo halálra rémült tőle.  És akkor hallom, hogy 0-2-ről emberhátrányban sikerült egyenlíteni. De ki mondta, hogy feküdj be a sínek közé, tesó? Klasszik AS Roma. De Rossi meg papírkutya. Félreértés ne essék, úgy kell ez a csapat a bajnokságnak, mint egy falat kenyér, épp csak az a baj vele, hogy nem tud túllépni a saját árnyékán. Na de majd most, a lehetőség adott.

Gasperini Genoája megállíthatatlanul zakatol, megérdemlik, hogy ők úsznak a lecsó tetején. (Ehhez azért Beníteznek, az igen jeles lecsótölteléknek lesz még egy-két szava.) Nem csináltak semmi különöset múlt héten Pippo szerény Milankája ellen, kő keményen védekeztek, találtak egy gólt pontrúgásból, és csók. Már megverték a Juvét, ha most is nyernének, akkor a jó öreg Gasp lenne a nagyok kaszása.

A hazaiaknál csak Mandragora hiányzik (picit megsárgult), de eddig sem nyúltak hozzá gyakran, szóval túlélik. Mondhatni, minden adott a meglepetéshez. A vendégeknél már jóval több a probléma, Rudi Garciának meg kell találni az egyensúlyt a játékban lévő, de már lestrapált, és a sérülésből felépült, de még formán kívüli játékosok szerepeltetése között. Megoldja.
Genoa 0-1 Roma

 

We Are Family

Everyone can see we’re together

 Galliani legújabb ötlete, hogy majd egy zseniális januári Pazzini-Okaka Chuka-cserével támasztja fel a Milant – ilyenkor érzem azt, hogy teljesen elment az idő a Kopasz mellett. Ez a csapat, ez a klub ebben a formában egyszerűen zsigerileg szar, büntet a koncepció és a tőke akut hiánya. Inzaghi – aki tökéletes bűnbak lesz – képtelen összerántani a védekezést, menetrend szerint kapja a Rossoneri azokat a gólokat, amelyeket komolyabb célokért küzdő csapat egyszerűen nem nyelhet be. Az meg a másik oldal, hogy a támadósor is becsődölt, Menez nem tud konstans klasszisközelit hozni, Honda lefulladt, El Shaarawy kétségbeejtő, Torresnek pedig még elbasznivaló helyzetei sincsenek. Node mindenki azt kapja, amit megérdemel.

A Napoli rapszodikus formában játszik, benne van, hogy rommá alázzák valamelyik bajnokaspiránst az egyik héten, aztán meg vért izzadva kaparnak össze egy pontot egy kiesőjelölt ellenében. A franc se érti őket, igaz, ez még mindig jobb, mint amit a szezon elején nyomattak, sőt, Napoli-meccset megéri nézni, gólok lesznek, az tuti. Teszik mindezt úgy, hogy még mindig ők a dobogó harmadik fokának legnagyobb esélyesei, igaz, ez már inkább a mezőny kritikája.

A hazaiaktól hiányozni fog Abate, Alex és De Sciglio, ez három alapember a védelemből. A két szélre így Bonera és Armero maradhat, a Napoli szélsői meg röhögnek a markukba. Azért náluk sem minden rózsaszín, Insigne és Zuniga hiányozni fog. A Napoli a jobb csapat, csak azért kétséges a győzelmük, mert hajlamosak a nagy kilengésekre.
Milan 1-2 Napoli

 

You Sexy Thing

A sál, bazdmeg, a sál!

 Az általam nagyon kedvelt Nerazzurri-blogon szaladtam bele ebbe a gyöngyszembe, azt hiszem, nem lehetne ennél autentikusabban megfogni, milyen most a hangulat az interista-körökben.

“Gasperinit és Stramát lehülyéztük,megvetettük.Vastagon 3.-ik helyen van a Genova 9!!!!ponttal megelőzve bennünket..
Tényleg kíváncsian várom,hogy ki és mikor jön rá arra,hogy nálunk nem edző kérdés van..ezeknek nem jó a 3-5-2,a 4-3-3,a 4-3…………………………………………………………………………………..a 4-3-1-2,stb…
KI KELL BASZNI A KERET 75%-át,minden lowcost gecit,japán mezreklámot,bamba szerbet,félhülye brazil vásári majmot,vagy agyatlan túlsztárolt gyökeret!!!
Érdemes hátra is nézegetni,a Chievo áll 11 ponttal az utolsó kieső helyen,úgy,hogy egy meccsel kevesebbet játszott.”

Captain részére természetesen utaljuk a szerzői jogdíjat, azonnal, miután prezentálta a negatív drogtesztjét. Szóval, miután lecserélték Fürst Waltert, valami furcsa oknál fogva nem a mustot kortyolgató hölgy került Thohir horgára, hanem a naturális zöld ász. De az legalább jó vastagon. És nem lehet sehogy sem lekaparni! Én is jártam már így, még a reggel fél hatos vonaton kenődött szét a tenyerem egy rágó, de úgy, hogy NEM AKART LEJÖNNI! Szóval ez tényleg szar, na.

A Chievo csak nem akar megtáltosodni, igaz, bentmaradást érő helyen tanyáznak még így is. Zukanovicon kívül mindenki Maran mester rendelkezésére áll, ezen aztán nem fog múlni. A vendégeknél már több a gond, Jonathan, Hernanes és Dodo játéka is kétséges. De hogy mi az istenverése fog kisülni ebből a partiból? Halandó vagyok, csak tippelni tudok.
Chievo 2-2 Inter

 

Stayin’ Alive

Szopóágon

Erősen lezüllött a liga két korábbi “meghatározó” középcsapata, a Cagliari és a Parma. Persze nem csak ők adják a dinamikát a rendszernek, erre a sorsra jutott a Catania és a Bologna is korábban, volt például egy fasza Livornónk a 2000-es évek derekán, most meg ugye hol vannak… Visszatérve a két delikvenshez, alighanem a hazaiak vannak nagyobb szarban, a tulajdonosváltás nagyon sok mindent megmagyaráz. Ghirardi konkrétan azért nem baszta ki Donadonit, mert azzal volt elfoglalva, hogy konkrétan ő személyesen milyen formában tudja elhagyni a süllyedő hajót. Zumek, orral bele a jégbe.

Sokan csesztetik Zdenkó bácsit, én azt mondom, ez a keret szar, nem feltétlenül A-ligába való, de legalább orrnehéz. És még akad egy két ígéretes fiatal is. Akkor meg van jobb választás a vén csehnél? Most persze nem jönnek az eredmények, de olyan szoros a mezőny, hogy 2 győzelem is elég lenne egy hosszabb lélegzetvételnyi nyugalomhoz.
A Parma katasztrófa, a Cagliari meg csak simán gyér.
Parma 0-2 Cagliari

 

Pneumatic Section

Ezek is nagyon jó meccsek

Ezek is nagyon jó meccsek

Egy rakás jó eredménnyel a kezükben érkeznek meg a felek a Palermo-Sassuolo-csörtére. Mint ismeretes, mind a két gárdánál nagyon nehezen tudták felvenni a tempót, sőt, nem is sok kellett volna már egyik helyen sem egy edzőváltáshoz. Ehhez képest most mind a ketten stabilan a középmezőnyben tanyáznak, jó formában is vannak, ebből akár még élvezetes meccs is lehet.
Palermo 3-2 Sassuolo

A Lazio nem tudta állandósítani pontgyűjtögető formáját, az utóbbi időben kifejezetten csúnya eredményeket is összehoztak. Elég tekintélyes a sérültlistájuk (Gentiletti, Ciani, Pereirinha, Candreva, Ederson, Braafheid), és még Parolo is eltiltott, szar ügy. De Biglia és Radu szereplése is kérdéses. Az Atalanta az utóbbi hetekben egy kicsit lejjebb csúszott a tabellán, de ez valószínűleg nem jelent semmit. Tegyük fel, hogy van még lendület a kék madárban.
Lazio 2-1 Atalanta

A Hellas sorra dobálja a betliket, az Udinese meg még mindig Udinese. Ha a moldáv srác egészséges lenne, talán lenne esélye a vendégeknek.
Udinese 2-0 Hellas

A Cesenánál nem értem Bisoli kirúgását, ez az ő rögbicsapata volt, ez a keret másra aligha alkalmas. De majd rám cáfol Di Carlo. A Fiorentinánál mintha megmozdult volna valami. Lehet, érdemes lesz rájuk kapcsolni.
Cesena 0-2 Fiorentina

Az Empoli elvan a középmezőnyben, mint hal a vízben, a friss tizenhatoddöntős Torino azonban újra veszélyes pozícióban találhatja magát. Ha kiszórnának két fazont a hazaiktól, akkor valószínűleg megint rántanának egy ötöst. Tegyük fel, hogy így lesz.
Empoli 1-5 Torino

 

Heti körkérdésünk

http://www.dreamstime.com/stock-photos-question-marks-circle-d-large-blue-mark-middle-image30683133

 

Melyik sálja áll a legjobban Mancininek?