Gregor Samsa irodájában

– … ön nem mérte fel megfelelően a csapat lehetőségeit és kvalitásait. Ön is, és én is tudom, hogy a sajtónak nagy bejelentések kellenek, hetekkel és hónapokkal később már senki sem fogja a nyakába varrni, hogy az ígért 4 bajnokból egy ha érkezett – ne csodálja, ön sem emlékszik erre a másfél éves ígéretére -, de ha folyamatosan elmaradnak az erősítések, ezzel szemben kommunikációban éppen az ellenkezőjét sugalljuk annak, amire képesek vagyunk, abból sikertelenül és végső soron nevetség tárgyaként fogunk kijönni. Kérem, ezt így ha sokadjára is, de próbálja elfogadni.

A mondatok célszemélye meglehetősen mogorván és felettébb rosszkedvűen ült a Le Corbusier által tervezett LC3 foteljében. Fel-felnézett a rossz hír hozójára, alatta megnyikordult a kárpit, koppant a króm. Acélkék öltönye nem rejtette el túlsúlyát, de az olasz férfiakra jellemző kifogástalan elegancia hajlamos volt elfeledtetni ezt. Szürkébe forduló haja hibátlanul megkreálva állt, kopaszodó halántékán verejték csillogott. Ez esetében egyszerre jelentette a düh és a tehetetlenség keverékét.Képernyőfotó 2014-12-17 - 12.12.07

– Okos szavak, értékelem. Viszont a következőkre kéne előbb megoldást találni, nem pedig csak költeni és költeni a pénzt. Itt van nekem ez a félhülye, de hűséges házi spánielem. A szemeiből süt, nem igazán érti, mi folyik itt. Stabil és megbízható emberem, ezért van a legfontosabb pozícióban. Lehet, hogy arra a kibaszott baromra egy faxgépet sem bíznék, de nem is ver át, hogy jött-ment dél-amerikai gauchókra, favelás niggerekre meg egymást gyilkolászó balkániakra költsem a milliókat, akik maguknak és az ügynökeiknek is lopnak. Előbb vágnám át egy ilyennek a kibaszott torkát. Nem. A szőke szamár egy kretén, de nyugodt, megbízható kretén, aki nem harap a gazda kezébe. Semmi értelme azzal áltatnunk magunkat, hogy ilyen üzletek megkötése révén most előrébb tartanánk. Nézd meg azt az elmebeteg szarházit, aki annyira északon született, hogy még az a kibaszott Bossi is inkább nézné osztráknak, erre most ő a legnagyobb szemétdombkirály. Sokat ért a sebtében lezavart igazolásaival. Azt mondd inkább, kikre nem számíthatunk még egy ideig.
– Nézze, a védelem jobboldala…
– Te, te ne kezd ezt, fiam! Minden kibaszott játékosügynök azt gondolja, én leszek a következő levarrandó pénzes geci, akinek az euróin kurvázhat és szarrá szívhatja az agyát. Nem, itt nagyon más a világ. Ha az az angolai kis csoki velem akar baszakodni, legyen.
– Ha ezt nem is nézzük, a védelem közepén is lenne dolgunk. Egy-két szerződést ideje lenne meghosszabbítani, tárgyalásba lépni, ha már igazolni nem igazoltunk.
– Az a vén fasz mehet, amerre lát. Tőlem ugyan nem lát több pénzt.
– A középpályán éppen meglennénk, de a formaingadozásokat, a sérüléseket nem bírjuk. Akiket pedig igazoltunk…
– Számíthattam én rá, hogy ennyire beszopjuk az új zingaróval? Hagyjál ezzel, kár a szó rá.
– Ha már a középpálya, nem ártana beszélnünk arról sem, mi lesz akkor, ha elmarasztalják, eltiltják, esetleg a klub is büntetést kap a…

– Levágom a kibaszott tökeit, az. Kiherélem. Az a metroszexuális köcsög játszhatja ország-világ előtt a megtért szentfazekat, a színházbarát, stabil párkapcsolatos langyos ficsúrt, te akkor is tudod, hányszor kellett valami kurva lokálból kirángatni, rábaszni a kezére, büntetni. Ja, gondolod a formája miatt nem játszott néha hetekig? Meg a sok sérülése, persze, az. Azt a másik szemétládát, aki a pofánkba röhögött, mikor kiderült az egész, sikerült kibaszni, de csak egyetlen dolog miatt nem törte el a lábát egy edzés során, egyetlen egy dolog miatt: azoktól a calabriai mocskoktól még bennem is vigyázzba áll a szar. Hát, a másiktól egyszerűen nem szabadulhattunk meg, ennyi erővel bemehettem volna az ügyészséghez, hogy annak a fasznak saját kezűleg verjem a számba a pöcsét. Megússzuk ezt is.
– De ha valahová, a csatáraink közé mindenképpen…
– Van egy világklasszisunk, hol tudsz nekem még egy világklasszis csatárt mondani a bajnokságban? A siránkozás, az nagyon megy, de mindenki részéről. Csináld utánam, baszd meg! Építs föl egy vállalkozói birodalmat, ments meg egy klubot, aztán fogadd a kurva anyázást. Egyszer legyen meg az új stadionunk, ha rajtam múlik, szurkolók nélküli meccsek lesznek.

Kinézett a városra. Barna szemei még mindig szinte szikrát szórtak az acélkeretes szemüveg mögül. Tudta nagyon jól, hogy nyáron, de legkésőbb télen elemi hibákat vétett. Annyi alkalommal vállalta a kalkulálható kockázatot az üzleti életben, de itt egyszer sem meri megtenni. Neki egy stabil vállalkozás kell, ami minimális, de biztos hasznot termel. A kockázat ezt veszélyezteti. Nem kell a kockázat.
Felállt, lassan a bárpulthoz lépett, óvatosan kinyitotta a szekrénykét és a kristályüvegben lévő folyadékon barna táncot járt a lámpa fénye. Töltött magának és a vendégének is – először szigorúan magának -, éppen csak összeérintve poharaikat, koccintottak, majd apró kortyokkal és csukott szemmel megitták.

– Holnapra hívj össze egy sajtókonferenciát. Megint megkapják azt a kibaszott Bajnokok Ligája-dumát.