Mauri tippszobája 13.

Ciao amici! Az utóbbi hetektől eltérően most újra a blogon jelentkezem, mert nem csak 1-2 meccset találtam számotokra. Azt azonban jó tudnotok, hogy a szombat nem igazán kedvez a kiszámítható meccseknek, nagy kínnal tudtam csak az alábbi tippjeim egy részét kikínlódni magamból, sportfogadói szempontból ennél talán csak jobb hétvégék voltak az elmúlt időszakban. Sebaj, próbálkozzunk, mint én a harmadnapokkal!Mauri tippszobája

Serie D, H-csoport

Fidelis Andria – Scafatese – 1 (AH -1,5) / 1,8-as odds
Kezdés: 14:00

Igen, jól látjátok, most megpróbálkozunk a negyedosztállyal is, magyarán az olasz megye eggyel, ahogy nálatok hívják. Alapesetben már a harmadosztály is gyakorta hoz kiszámíthatatlan eredményeket, így a negyedosztály esetén tényleg óvatosan bánjunk a tétekkel, amolyan “csak azt teszem fel, ami nem fáj” alapon. Végül a bevezetést zárjuk a tipp magyarázatával: ázsiai hendikeppel teszünk a hazaiakra, így akkor nyerünk, ha legalább 2 góllal megverik a Scafatesét.
Mikor andriai ismerőseimmel telefonáltam a meccs hátterét kutattam, sokáig tűnődtem rajta, hogy tényleg ajánljam-e a találkozót, hiszen dacára a két csapat közötti különbségnek – az Andria magabiztosan vezeti a bajnokságot, a Scafatese pedig osztályozós helyen áll -, nem lehet azt mondani, hogy a hazaiak többségében hoznák a hendikepes győzelmeket, ahogy rossz helyezésük ellenére a Scafatesét is ritkán tömik ki komolyan.

Most mégis úgy érzem, hogy meglesz ez a különbség. Feltűnt ugyanis, hogy az Andria ilyen győzelmekben is javuló formát mutat, ráadásul a felsőház csapataival szemben! Az elmúlt 3 mérkőzésükön ugyanis nem játszottak a hetedik pozíciónál rosszabb helyen álló csapattal, és két esetben is győztek két gólos különbséggel. Pár héttel ezelőtt pedig a Scafetesétől csak négy hellyel elmaradó Puteolanát 7-2-re verték meg hazai pályán! Tippemet tovább erősíti, hogy a Scafetese az elmúlt három idegenbeli meccséből kettőt is hendikeppel veszített el, ráadásul a 11. és a 13. helyezett ellen! Úgy érzem, hogy a bajnokság legeredményesebb támadósorával felálló hazaiak legalább 2-0-ra vagy 3-1-re meg fogják verni a liga harmadik leggyengébb védelmével érkező vendégeket.

Lega Pro

Prato – San Marino Calcio – 1 / 2-es odds
Kezdés: 15:00

Korábban is mondtam, szívesen fogadok a san marinóiakra, hiába szimpatikus, hogy országuk labdarúgását ők képviselik a legmagasabb szinten. Ha nem sokkal korábban a Pro Piacenzát nem sújtotta volna egy 8 egységet kitevő pontlevonás, akkor messze lemaradva állnának a bajnokság utolsó helyén. Idegenben még egyszer sem nyertek, döntetlent is csak kétszer tudtak kiharcolni és még a helyezésileg – ám pontszámilag már nem – közeli csapatok is rendszeresen megverik őket. A Pratónak pedig igencsak elkélne ez a győzelem, mert pontosan 10 mérkőzés telt el azóta, hogy 3 pontot szereztek volna. Az utóbbi időben a sorsolással sem volt igazán szerencséjük, erős csapatok érkeztek hozzájuk, a tarsolyukban viszont akad egy vereség, ami miatt ma kétszeresen is győzelmi kényszerrel lépnek a pályára: a Santarcangalo az óév utolsó meccsén megverte őket, így most azonos pontszámmal, 18-18 egységgel állnak velük osztályozós helyen. Alapesetben nem szeretek kiesési rangadókra fogadni, ám ezt most mégis megajánlom, részben a hiányos kínálat, részben azon tény miatt, hogy a Prato odahaza azért nem rossz: 3 győzelem mellett van 2 döntetlenük és 4 vereségük – ám korábban már említettem, hogy utóbbiak nagyságrendileg erősebb csapatok ellen estek be.

Arra számítok, hogy ma a tökéletesen reménytelen san marinóiak ellen össze fogják hozni a győzelmet, már csak azért is, mert a Prato – hiába a rossz helyezésük – a negyedik legjobb támadósort viszik fel a pályára!

Real Vicenza – Feralpi Saló – X2 / 1,66-os odds
Kezdés: 15:00

Meglepőnek tűnhet a tipp, hiszen a Vicenza még egyszer sem kapott ki otthon, ám most két csalódástkeltő döntetlen után készülnek a Feralpi ellen, akik pont felívelő szakaszban vannak. A vicenzaiaknak a tökutolsó Pordenone elleni pontvesztés kifejezetten kínos volt, és a Paviát sem tudták legyőzni – igaz, utóbbi nem rossz eredmény, de hazai pályán a Vicenza egyértelmű esélyes volt. Ezzel szemben a vendégek a szintén kiesési nyavalyától félő Lumezzanét magabiztosan verték idegenben is, majd a holtversenyben a ligát vezető Bassanótól sem kaptak ki.
A forma dönthet, ezért szerintem a Saló nem kap ma ki.

Pavia – Bassano – mindkét csapat szerez gólt / 1,83-as odds
Kezdés: 20:45

A nap slágermeccse a harmadosztályban, én viszont az eredményt nem merem megtippelni. Azt azonban elég biztosnak érzem, hogy a liga talán legjobb góllövői – a Pavia 29-szer, a Bassano 32-szer talált be – nem fognak unalmas meccset játszani. Mindketten fel akarnak jutni a Serie B-be, az osztályozóhoz minimum adott is a keretük, úgy vélem, nyílt sisakos mérkőzést hoznak majd. Esetleg megfogadható 2,07-es szorzóért a 2,5 gól feletti opció is, de valamivel biztosabbnak érzem fő tippemet. Miért szomorkodjunk, ha csak 1-1 lesz? Sejtésem tovább erősíti, hogy a Bassano elmúlt 3 idegenbeli meccsén kétszer, míg a Pavia elmúlt két hazai meccsén mindkétszer, legalább egyszer gólt szerzett.

A Pavia egyik támogatója, Maria Grazia Cucinotta, színésznő

Serie A

Sassuolo – Udinese – mindkét csapat szerez gólt / 1,83-as odds
Kezdés: 18:00

A Facebookon már megszellőztetett szelvényötletemben leírtam, miért tartom esélyesebbnek a Sassuolót, ebből idézek: “A Sassuolo csak négyszer veszített a Serie A-ban, ezek mind az immár szokásosnak mondható szörnyű évkezdet idejére estek. Mindösszesen egyszer kaptak ki az elmúlt 12 meccsükön, miközben az Udinese csak egyszer nyert a mögöttük hagyott 10 meccsen és egyszer sem az elmúlt 3 mérkőzésükön. Úgy gondolom, több indoklást nem igényel, miért tartom eléggé biztosnak, hogy nem nyernek idegenben az udineiek.”
Akkor miért nem ajánlom egyszerűen single-ben a Sassuolót, valamivel kockázatosabb szorzóért? Mert jó eredmények ide vagy oda, a Sassuolo így is egy középcsapat, akiknek bármikor benne lehet az eredménysorában egy meglepőnek látszó döntetlen. Ezért bizonságosabbnak tartom a gólszerzési tippem, már csak azért is, mert hiába az Udinese rossz formája, elmúlt 10 meccsükön csak 3 alkalommal nem szereztek gólt – ebből egy barátságos mérkőzés volt, illetve a Milan és a Roma elleni -, míg a Sassuolo hasonló mutatója 10/2. Az egyik oldalon Berardi, Zaza és Sansone kezd, a másikon Di Natale és Thereau – egyszerűen kínálja magát a tippünk.

Végül – biztos, ami biztos alapon, hátha valaki a Facebookon szem elől tévesztette – bemásolom a szelvényünket is.

Update: Di Natale lebetegedett, nem tud játszani, ennek tudatában fogadjatok! Természetesen most már nem veszem le a kínálatból, lesz ami lesz.

Sassuolo – Udinese – 1X
Torino – Milan – 1,5 gól felett
Odds: 1,75

Fogadási határidő: 18:00

A Sassuolo csak négyszer veszített a Serie A-ban, ezek mind az immár szokásosnak mondható szörnyű évkezdet idejére estek. Mindösszesen egyszer kaptak ki az elmúlt 12 meccsükön, miközben az Udinese csak egyszer nyert a mögöttük hagyott 10 meccsen és egyszer sem az elmúlt 3 mérkőzésükön. Úgy gondolom, több indoklást nem igényel, miért tartom eléggé biztosnak, hogy nem nyernek idegenben az udineiek.

A Torino és a Milan is rossz formában, ráadásul a hazaiak az egyik legrosszabb támadói a Serie A-nak – szemben ugye a vendégekkel -, de én elég biztos vagyok benne, hogy a felek együttesen legalább 2 gólt összeszenvednek. Az például lassan hagyomány, hogy a Torinónak jól megy a gólszerzés a Milan ellen, az elmúlt 3 meccsükön mindig kétszer találtak be a milánóiaknak. Ennek ellenére a Milan 13 éve nem kapott ki a Torinótól! Magyarán viszonylag gólgazdag meccseket játszanak egymással szemben. Arra a későbbiekben sem mernék tippelni, hogy ki nyeri meg a meccset, de míg a Milan-gólra azért a mezőny legnagyobb része ellen elég nagy biztonsággal lehet fogadni, addig a Torino Mexés és Bonera biztos, Abate valószínű hiányzásával is esélyes erre.
Egy szó mint száz, lesz legalább 2 gól a meccsen!

Stefano