Harapjunk egy kis calciót! #22

A szokásosan fékezett habzású téli mercato lezárultával elmondhatjuk, hogy nem változtak meg az erőviszonyok. Akadtak persze ügyesnek tűnő húzások itt vagy ott, felbukkantak más csapatok szurkolóinak irigylését kiváltó nevek némely helyeken, de ennyi és nem több. Akinek eddig is szoros volt a helyzete, annak ezután is az lesz, akiknek pedig ki volt kövezve az útjuk, azok továbbra is azon haladnak. Semmi különleges. Mint ahogyan maga a forduló párosítása is. Lesz történelmi derby, kicsi-nagy konteszt, kiesési csata, meg egy halom középmezőny-viadal, amelyek elé pont úgy leülünk, mint a többi elé, mert hát calcio. Hajtás után csak a szokásos.

Matri te szemét!

Matri te szemét!

Szombat este egy Hellas-Torinóval indítunk, aki nem megy bulizni, az a Juventus-Milannal ütheti ki magát. Vasárnap délben Fiorentina-Atalanta, oké. Háromtól beindul a nagyüzem: a Roma a Cagliarihoz látogat, a Cesena Empoliban bizonyíthat, a Chievo Parmában múlhatja alul magát, a Napoli az Udinese ellen folytathatja egészen korrekt sorozatát, a Sampdoria és a Sassuolo pedig hóvirágot gyűjthetnek. Az esti meccsen az Inter a Palermo partnereként mókázhat tovább. Hétfő estére marad egy Lazio-Genoa, megéri elkapni!

 

Tiszteletbeli derby

Valahogy így

A Juventusnak úri gondjai vannak: az előző körben csak 0-0-t értek el Udinében, így csak hét ponttal vezetik a tabellát, és nem kilenccel, a mercato alatt nem vettek maguknak professzionális trequartistát, így maradnak a kényszermegoldások, Tevezen kívül nincsen potens csatárteljesítményük, Pirlót lassan valahogy ki kellene építeni a csapatból, Vidal mostanában inkább a chilei autókölcsönző-bizniszben villog, Caceres újra megsérült, et cetera.

A Milan egy nagyon rossz vicc, amely kínosan hosszúan elnyúlik. A parmai társadalmi munkásokat azért sikerült valahogy lenyomni, igaz, 1-1 után voltak azért kérdőjelek, de sikerült megúszniuk a tizenhatoson belüli tömegjeleneteket. Alex szerint meg tudják verni a Juventust, nos, ha hozza magát a nagy öreg villanyoszlop, akkor hatig nem is lesz megállás. Csak az érzés kedvéért: az a Matri, aki az utolsó játékos, akiért “komolyabb” összeget képes volt kiköhögni Galliani, most megint hajdani alkalmazóját szolgálja, csak éppen kölcsönben. Sérült, pedig vicces lenne, ha pályára lépne.

A Juventus számára minden hazai bajnoki kötelező, Lichtsteiner eltiltása és Caceres sérülése miatt Padoin lesz a jobbhátvéd, ezen kívül viszont nincsen komolyabb problémájuk. A Milannak tényleg kell egy harminc fős keret, mert ez a középpályás sor (Poli-Essien-Muntari) olyan szinten gyalázatos, hogy nem nagyon van 3 rosszabb ennél a ligában.

Ha azt nézzük, hogyan teljesítettek a csapatok, akkor kinéz egy nagyon csúnya/szép remake, attól függ, honnan nézzük. De a földön fekvőbe nem szokás belerúgni, csak ezért csak elegánsan átlép felette a Juventus, és megy tovább.
Juventus 3-0 Milan

 

De akkor már miért nem Overdose-t?

Értjük a koncepciót.

 A Roma nagyon szeret Szardíniára utazni, hiszen tavaly is nyertek ott, előtte meg 1995-ben, amikor is Daniel Fonseca duplázott. Mintha tegnap lett volna. Vagy tegnapelőtt. Nem mintha nem lenne elég bajuk ezen kívül is a fővárosiaknak: a sorozatos rossz eredményeik miatt fél lábbal már kiszálltak az aranyért való versenyfutásból, ezzel is összefüggésben pedig annyi sérültjük van, amennyire bármelyik milánói csapat büszke lehetne, és ez nem kicsinység. Közben Rudi Garcia idény végi távozásáról olvasni, meg egy 200 millió eurós hitelről a Government Sachstól, egyik jobban hangzik, mint a másik.

A Cagliari összeszedte magát, jobban mondva Zola összekapta a szárdokat. Decemberi, pánikszerű érkezése után rögvest bele is nézett egy ötgólos zakóba Palermóban, semmi jó nem nézett ki ebből a projektből. Nos, azóta van tartásuk, vannak eredmények, játékuk is valamennyi, és bár még mindig nagyon neccses a helyzetük, teljes joggal optimisták a kiesési harccal kapcsolatban. Ha az exlaziós Diakité megembereli magát, akkor nagyot javulhat a védekezésük, ami hatalmas előrelépés lenne számukra.

A Roma meglehetősen viharvert kezdővel és még ennél is szedettebb-vedettebb cseresorral érkezik meg a szigetre. A hazaikat fűti a lelkesedés, a tettvágy, és persze maga a rivális személye is. Ki lepődik meg, ha kikapnak a farkasok?
Cagliari 1-0 Roma

 

Gerinctelen banda

Amiről a FIFA-skillek nem beszélnek

 Már Mazzarri alatt sem értettem, hogy miért nem akar működni az Inter, hiszen egy liga szinten bizonyított edzőről és egy 5-6-helyre azért mindenképpen jó keretről volt szó. Persze, ment a “kókler Mazzarri, takarodj!” Nos, drága Walterünk hétről hétre kaján vigyorral nyugtázhatja, hogyan dolgozik utódja szakmai reputációjának helyreállításán. Mancini nem aprózza el, vele aztán tényleg borzalmas a nerazzurri. Sokan azzal jönnek, hogy a sálas fazon is egy kutyaütő, stb. Ez nem igaz. Konkrétan azért nem, mert 10 évvel ezelőtt ugyanezt a melót egyszer már elvégezte. Az van, hogy abból a hordából, ahol ez az Icardi sztár, ez a Guarín hangadó, ez a Ranocchia csapatkapitány lehet, abból a magasságos úristen nem csinál csapatot. Aki nem érti, hogy miért mindennek a legalja, amit a múlt héten műveltek, annak javaslom, hogy mélyedjen el a klub történelmében. Materazzit lehetett patkányozni? Igen, lehetett. De közben minden szembejövőt kettéharapott a pályán. A kibaszott pályán, ott.

A Palermo akkor állt össze ősszel, amikor visszatért Munoz, távoztával meginoghatnak a védekezés alapjai. Túl keveset látok a szicíliaiakból ahhoz, hogy magabiztosan mondhassak bármilyen előrejelzést is, ezért csak sejtem, hogy vissza fog esni a rosanero. No, nem olyan nagyon, csak épp nem hetedik lesz majd, hanem tizenegyedik. Na, felírom, aztán majd meglátjuk.

Sok jót nem várhatunk az Intertől, de a Palermo sem brillírozik vendégként. Egy vacak döntetlennel folytatódik a vegetálás.
Inter 1-1 Palermo

 

Miért nem őt vitték 30 millióért?

Nem elég meggyőző?

Még pont jókor szállt ki a Fiorentina Cuadradóból: még örülhetnek is, hogy Mourinho szerint pont rá volt szüksége a Chelsea-nek. 30 millió nagyon jutányos summa a kedvetlenné vált kolumbiaiért, aki pontosan azért a csupaszív játékával lett az, aki, amivel minimum 2 posztot is betöltött egyszerre. Mindegy, majd meglátjuk, mihez kezd a pénzzel a Fior, meg mire lesz elég Salah. Diamanti és Gilardino nagyon szimpatikus húzások voltak, de nem túl előremutatóak. Gomez viszont beindította a rakétákat, sorra lövi a saját műfajos gólokat. És Joaquín tényleg jobb oldali wingback.

Az Atalanta néhány jobb eredménnyel a háta mögött már is elhúzott a kiesőktől. Játszhatnak simán egy jó meccset a Firenzében. Simán lehetne hazait tippelni, ha nem tudnánk, mennyire labilis idén a viola. Talán most nem fagynak le.
Fiorentina 2-1 Atalanta

 

Szolid program hétfő estére

Madárinfluenza

Már öt pontra a dobogótól a Lazio, egyre messzebb a BL-álmok. Azért tegyük hozzá, nem olyan meggyőző ez a Napoli, hogy egyből leírjuk a sasokat, másrészről pedig náluk hagyománya van kikapni a legreménytelenebb kiesőktől. Ezt már eljátszották egy párszor, a Cesena most már tényleg biztos lehet benne, hogy szevasz, A liga. Visszatér Felipe Anderson, akit a városi derby óta hiányoltunk, Mauricio a kezdőben, Klose pedig szerződéshosszabbításon lamentál.

A Genoánál adtak is, vettek is, a lényeg az, hogy most majd kiderül, mire képes Niang, ha centert játszhat, és meg is kapja a lehetőséget. A frissen érkezett Pavolettivel és a fenemód játékban lévő Borriellóval kell megküzdenie a kezdőbe kerülésért, hol van már Matri és Pinilla?
Legyen fasza meccs, mert meg fogom nézni.
Lazio 3-2 Genoa

 

Pneumatic Section

Ezek is nagyon jó meccsek

Ezek is nagyon jó meccsek

Hellas-Torino. Húha. Vele megnéznétek?
Hellas 0-0 Torino

A Sampdoria ötöt kapott a bikáktól, ezt nehéz hova tenni. A Sassuolónál eltiltását tölti a Zaza-Berardi-Sansone-csodatrió, de a Missiroli-Floccari-Floro Flores sem rossz!
Sampdoria 2-2 Sassuolo

Az Empoli számára csak a győzelem elfogadható, ahogy a Cesena sem menne sokkal egy ponttal. Együtt vagy külön, ez itt a kérdés.
Empoli 1-0 Cesena

A Napoliról illene már többet írni. Az Udineséről nem. Stílszerű lenne egy vendéggyőzelem.
Napoli 0-2 Udinese

A Parmát rossz nézni. A Chievót is. Együtt!
Parma 1-1 Chievo

 

Heti körkérdésünk

http://www.dreamstime.com/stock-photos-question-marks-circle-d-large-blue-mark-middle-image30683133

 

Melyik kiscsapatnak szorítasz, hogy ne essen ki?