Harapjunk egy kis calciót! #23

Hallom, hogy dolgozik az igazságszolgáltatás, sok prominens névnek egyre komolyabb papírja van az állítólagos bűnözéséről. Nem örülök neki. Azért nem, mert nem hiszem el, hogy ki lehet takarítani a scommessopolit a calcióból, főleg addig nem, amíg olyan arcok birtokolják a klubokat, vannak pozícióban, amilyenek. Szelektív igazságszolgáltatás meg kell a fasznak. Ezek a felhangjai a soron következő fordulónak. Lesz egy fasza déli derby-nk, ezen kívül viszont nem lesz rangadónk, hacsak nem számítjuk ide a lombard házibajnokság  soron következő epizódját, amely már eddig is számtalan könnyezve röhögő pillanatot ajándékozott a kívülállóknak. De lesz még Genova-Verona kettős rangadó is, de ez már nagyon erőltetett. Hajtás után mindenkit lesajnálunk.

Matri te szemét!

Matri te szemét!

Szombat este 6-tól a Fiorentina megmutathatja, hogy tényleg előreléptek, a Sassuolo nem jelenthet nekik leküzdhetetlen akadályt. A Palermo-Napolit kár lenne kihagyni utána. A vasárnapi ebédtől egy Milan-Empolival mehet el az étvágyunk, fogyni kívánók akár fel is vehetik a mérkőzést VHS-kazettára. A 3 órás slágeridőpontban 5 meccs is kezdetét veszi, lesz Atalanta-Inter, Genoa-Hellas, Torino-Cagliari, Udinese-Hellas is. Ne mondja senki, hogy ezek szar meccsek. A Romához ajándékba megy a 3 pont Parmából. A kiemelt érdeklődésre való tekintettel  a Chievo-Sampdoria 6-tól kezdődik. A forduló zárómérkőzésén ki fog kapni a Juventus Cesenában.

 

Dortmundra hangolva

Kit tud lekötni a Cesena?

Nem lehetne azt mondani, sok az izgalom a Juventus háza táján – múlt heti habkönnyű győzelmükkel továbbra is magabiztosan vezetik a tabellát, és úgy nagyjából ennyi. Az az ő nagy bajuk, hogy annyira olcsóak ezek a győzelmek, hogy semmilyen formában nem segítik a BL-nyolcaddöntőre való felkészítésülést. A Milant ugyan alaposan helyben hagyták ezzel a játékkal, a Dortmund ellen ennyi biztosan kevés lesz. Ezek a langyi bajnokik semmilyen formában nem értékmérők, nem is adhatnak Allegrinek kiindulási alapot, de ez legyen az ő bajuk. Barzagli szépen lassan visszatérhet – már le is tudott 75 percet a Grosso edzette Primaverában. Jövőre egyébként újra a hagyományos bugyirózsaszín szerelésben fognak pompázni a Juventus játékosai idegenben, sőt, lesz rajtuk 3 csillag is, mert az Adidas mindenképpen ezt szerette volna. Megbízható forrásaink szerint 2016-ban apróbb változás várható az első számú mez dizájnjában, a fehér színt a kék fogja váltani.

Mennyi az esélye annak, hogy a magyarországi Cesena-szurkolók közül olvassa valaki ezt a posztot?

Ami a hazaiakat illeti, most látom, hogy ott játszik a korábbi Lazio- és Inter-legenda Mudingayi, de a keretbe sem fér be. Így múlik el a világ dicsősége. Rátérve a bajnokra, Tevez eltiltása okán Llorente lehet a kezdő Morata mellett, és akkor minden érdekeset elmondtam. Országos kettes.
Cesena 0-2 Juventus

 

Verde az ász!

Rudi is biztos meglepődött

Csak kevesen vártak Roma-győzelmet a fanatikusaikon kívül Cagliariban – pont azért, mert nem látszott, hogy ki vagy kik fognak a csapat élére állni. Nos, ha azokon múlt volna, akiket eddig láttunk, akkor folytatódott volna a nyeretlenségi széria – de nem így történt, hiszen jött a 18 éves Verde meg a 20 éves Paredes, és átvették a stafétát a nagyoktól – ha csak egy meccs erejéig is.  Talán nem botorság azt mondani, hogy velük lehetne bővíteni az opciókat, és akkor talán nem lenne annyira mosott szar az alapcsapat sem. Apropos bővítés, hosszú idő után újra a kezdőben láthatjuk Gervinhót, és megjön Doumbia is, akiről azt olvastam, hogy ő lesz az új Batistuta, csak pepitában. Jövő héten egyébként a Feyenoord jön szembe az EL-ben, hátha komolyan veszik Rudiék a második számú európai sorozatot, annál is inkább, mert a scudetto egyre inkább délibábnak tűnik.

A Parmának minden héten új tulajdonosa van, valamint kezdeni fog Antonio NocerinoRészletesebben a Szabad Földben.

Adná magát, hogy megint kezdjen a két suhanc, Garcia azonban másképp gondolja. Persze nem létezik, hogy számítson az összeállítás ezen a meccsen. Országos egyes.
Roma 3-0 Parma

 

A Napfény derbyje

Villanyvilágítással

A Napoli semmi különöset nem csinált, csak elkezdte hozni a kötelező meccseit, és ez is elég volt ahhoz, hogy messze, hét pontra leszakítsa magáról a vegyes gyümölcsízt. Sőt, most már a Romát fenyegetik. És akkor most legyünk elájulva Beníteztől? Semmi okunk nincs rá, ezzel a kerettel ez a minimum. Jól is erősítettek, Strinic fasza kis spílernek tűnik, Gabbiadinit meg ismerjük. Ha nem csak látszat ez a nagy feltámadás, akkor nyugodtan menetelhetnek egy embereset a déliek az EL-ben – a Trabzonspor reméljük, kötelező házi feladat lesz a Partenopei-nek.

A Palermo héderezett egyet a Meazzában – én nem tudom, milyen anyagot szívtak, de nagyon ütős lehetett, ha sikerült 3-0-ra kikapniuk az Intertől. Dybala egy méterről is képes volt fölé lőni, tőle nem ezt szoktuk meg. Vagy már most hiányzik Munoz? Most Gonzalez sem lesz, de még Vitiello sem, így elég szedett-vedett lesz a védelmük újfent. Érdekesség, hogy Zamparini úréknak sikerült bezsákolniuk a korábbi Siena-legenda Jajalót, mégpedig azért, mert fegyelmi okok miatt azonnal szerződést bontott vele a Rijeka. De akkor már miért nem Pécsről valakit?

Az Ungherese Palermo blog igazán megérdemli negyedik születésnapja alkalmából, hogy nyerjenek a kedvenceik.
Palermo 2-0 Napoli

 

Szereljük fel a VIP-páholyokat!

Hogy is hívják azt a háromlábú izét?

A Milannál fogadásból mindenki hülyét csinál magából, kivéve Pippót, aki elégedett. Galliani, miután elküldte a picsába a perspektivikus térábrázolást, beleállt egy teljesen értelmetlen, sőt, kontraproduktív vitába a Juventusszal a közvetítési jogokról. Még ha igaza is lett volna, akkor sem magyarázhatta volna ezzel, miért futott ki ilyen gyalázatosan gyenge összeállításban az ún. derby-re a Milan. Sokan csak nevetnek szegény Pippón, de akkor mit mondjunk arra, hogy az elismert szakember Ballardini szerint – akinek november és március között szokott lenni munkája – a Milannak nincsen “víziója”, a játékosok azonban kiválóak. Most akkor ezt tekintsük bejelentkezésnek? Erre csak azt tudom mondani, hogy mindig van lejjebb, és Nocerino bármikor visszarendelhető parmai kölcsönéből.

Az Empoli kapar, nagyon kapar A ligás tagsága meghosszabbításáért – egyelőre nyerésre állnak, de ha most össze is jön a dolog, nyáron így is , úgy is rá fognak baszni. Most még azonban egyben vannak, csak Saponara bárányhimlője borzolja a kedélyeket.

Elég sommás kimondani, de jelenleg az Empoli jobban szervezett csapat, mint a Milan, sőt, a Vecino-Valdifiori-Croce sor nem csak szerintem erősebb, mint a Muntari-Essien-Poli. Menez állítólag felépült a betegségéből, viszont nem érzem olyan erősnek, hogy egymaga hozza a meccset a hazaiaknak. Simán jók lesznek egy ikszre a toszkánok, minimum.
Milan 2-2 Empoli

 

Légyszi, légyszi, nevetni akarok!

Csak pozitívan!

Az Internél nem oldódott meg még semmi – csalóka az a 3-0. Simán összehozták a szokásos balfaszkodásaikat a védelemben, ahogy szokták, a rosanero viszont valamiért megfogadta, hogy nem lő gólt azon az estén. Icardi persze rögtön sértett nemzeti hősként pózol, mert összehozott egy duplát, de Guarín hasa sem lett laposabb attól a fejestől. Mindenestre Mancini visszatér az első interes edzősködése során kőbe vésett 4-3-1-2-höz, alighanem azért, hogy stabilizálja a védekezést. Érdekesség, hogy Palacio helyett Puscas kezdhet, ezt se sokan gondolták volna egy éve. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy jövő héten Glasgow-ba utazik a nerazzurri. Ausilio sportigazgató úr egyébként megállapította, hogy míg a Juve és a Milan elvesztette a stílusát  mélyrepüléseik során, ők mindvégig megőrizték azt. Ha ellendrukker lennék, akkor azt mondanám, hogy akkora patkányok, mint mindig.

Az Atalanta nincs is valami jó formában, a tabellán is meglehetősen hátul szerénykednek, arra azonban hagyományosan nagy figyelmet fordítanak, hogy megleckéztessék a legatyásodott lombard szomszédaikat. A Milant el is intézték az utolsó két randijukon, de az Intert sem kímélik, az őszi meccs előtt csak a treble szezonban kaptak ki tőlük.

Normál esetben ennek a meccsnek az Inter lenne az esélyese, olyan azonban, hogy normál eset, nincs. Minden lehet.
Atalanta 3-4 Inter

 

Pneumatic Section

Ezek is nagyon jó meccsek

Ezek is nagyon jó meccsek

A Fiorentina aranyos, de akkora lukak vannak hátul, hogy az félelmetes. A Sassuolónál hasonló a helyzet. Lehet, hogy ez lesz a forduló meccse?
Sassuolo 3-3 Fiorentina

A Genoa meglepetésgyőzelmével, egy kiváló Perottival és egy megújult Nianggal tartotta bent magát a felsőházban. Mandorlini legénysége kitartóan rakkol előre a középmezőnyben.
Genoa 1-1 Hellas

Torino gyengébbik csapata is előzi a két milánóit. A Cagliarinak létfontosságú lenne minimum egy pont, talán jók lesznek rá.
Torino 1-1 Cagliari

Az Udinesénél a következő játékosok maradnak ki a keretből: Vutov, Bochniewicz és Jankto. Aki kapásból megmondja utóbbi nemzetiségét, annak tartozom egy sörrel. A Lazio rálépett a fékre, de bármikor leszállhatnak róla.
Udinese 2-2 Lazio

A Chievónak állítólag megint jó lett a mercatója, de sok látszatja ennek egyelőre nincsen. A Sampdoria, ha egy picit kisebb eredményességgel is, de zúzza a téglát továbbra is.
Chievo 1-2 Sampdoria

 

Heti körkérdésünk

http://www.dreamstime.com/stock-photos-question-marks-circle-d-large-blue-mark-middle-image30683133

 

Mit gondolsz Conte bundaügyéről?