Harapjunk egy kis calciót! #25

A nemzetközi események forgatagában ne feledkezzünk meg arról,  hogy minket azért mégiscsak a bajnokik éltetnek, akkor is, ha az erőviszonyok egyre élesedő realizálódásával mind kevesebbeket tud fellelkesíteni egy átlagos giornata. Node a mostani pont azért fontos, mert ha halványan is, de magában hordozza egy új kezdet lehetőségét. Ami a többi kulcshelyezést illeti,  talán csak a bentmaradásért folytatott harctól lehet várni némi izgalmat,  hacsak a szokásos EL -selejtezős werkre nem izgul rá valaki.  Most lehet hajtani, mert van poszt. 

Matri te szemét!

Matri te szemét!

Szombat este a Chievo a Milant fogadja, szerintem az ilyen meccsek miatt leszek zugivó. Vasárnap délben a Cagliari a Hellas ellen ragadhatja meg az esélyt. A délután 3-as partik közül a Palermo-Empoli és a Sassuolo-Lazio megnézésre érdemesnek tűnik,  de megértem, aki csak legyint. Az Atalanta-Sampdoria és a Cesena -Udinese viszont nagyon töménynek tűnik így elsőre. Este a csütörtöki brigádok is felveszik a műszakot,  Torino-Napoli és Inter-Fiorentina alakzatban. Hétfő estére marad a leánykori nevén derby della scudettónak becézett valami. Na akkor csapassuk!

 

Kaviár helyett vegyes gyümölcsíz

Most nem találkoznak

Jókat derültem a kedd esti reakciókon. Azon persze nem lepődtem meg,  hogy sokan mind a Juventust,  mind a Dortmundot legszívesebben a megye 2 -ben látnák. A juventinók reakciója azonban jóval komikusabbra sikerült. Komolyan, mintha arra számítottak volna,  hogy egy lovagi párbajra jellemző fennköltséggel,  nemességgel és nem utolsó sorban egyértelműséggel fogják felülmúlni az ellenfelüket. Van,  aki szerint csak azért nyertek, mert jobb volt a helyzetkihasználásuk. Már elnézést,  de a jobb helyzetkihasználást nem szégyellni kell, pontosan ez volt az olasz csapatok egyik nagy erénye a nemzetközi frontokon még annak idején. Az, hogy nem lett jó az eredmény,  csak annak köszönhető, hogy nem volt elég olasz a Juventus,  azaz nem volt elég jó a helyzetkihasználásuk,  valamint ismét megvillant Chiellini,  akiről 25 év múlva azt fogják gondolni a ma még meg sem születettek, hogy mekkora játékos volt, de majd mi ott leszünk, és elmondjuk,  hogy nem.

Ljajic-gól utáni ünneplésnél lehetett látni hosszú idő után először, hogy maradt még vér ebben a Romában, nem szürkültek még bele teljesen a reménytelenségbe. Igaz, ha akkor nem, akkor tényleg soha, nem elég, hogy feldúlták a várost, a visszavágón még banánoztak is a büdös tahói, az már csak mellékes, hogy a Feyenoordban is voltak színesbőrű játékosok. Persze ettől még nincsenek kint a vízből a fővárosiak, nagyon sok az a kilenc pont lemaradás. Érdekes, amikor kinevezték Allegrit, akkor nagyon sokan elkönyvelték a Roma scudettóját, aztán látjuk, hogy mi van. Jövőre Pippo legyen a Juventus edzője, az talán elég lesz?

Ha nem nyernek a hazaiak, akkor bukták az aranyat, ez hétszentség. Bár a Juve is jól megizzadt kedden, a rotterdami kirándulás elég sokat kivehetett az erő dolgában meglehetősen rosszul álló farkasokból. De azért nyerjenek már inkább ők, mert különben nem lesz értelme több posztot írni.
Roma 1-0 Juventus

 

Hősök

Ki hitte volna?

Hatalmas élmény volt az Athletic Bilbao-Torino, jó volt látni, ahogyan egy olasz szinten is csak középcsapat odamegy a túlhype-olt baszkokhoz, és elintézi őket úgy, ahogyan nagyon rég nem láttuk. Nem kis változás ez ahhoz képest, hogy egészen eddig random ex-KGST gárda el tudta búcsúztatni bármelyik olasz EL-alakulatot. Gondoljunk csak bele, mindenki azt várta, hogy a Torino az esélytelenség tudatában két sima meccsen búcsúzik, és majd inkább a bajnokságra koncentrál, mert hát még nem biztos, hogy nem esnek ki. Ezzel szemben odamentek, nagyon keményen odatették magukat, nagyon akartak, és még szurkolóik is voltak. A cataniai arcát mutató Maxi Lopezzel, a nagy öreg Quagliarellával vagy az ifjú titán Darmiannal ez bizony egy szurkolható csapat, le a kalappal, tényleg.

A Napoli habkönnyen jutott túl a Trabzonsporon, de ami a legfontosabb, hogy Benítez legénysége immár fordulók óta magabiztos, jó játékkal rukkol elő. Lehet, hogy nyomnak egy erős tavaszt a finoman szólva is gáz ősz után? Ha így lesz, akkor még a Romára is veszélyesek lehetnek majd a déliek.

A vendégek jobb formában vannak, erősebb a csapatuk, nem is vett ki belőlük sokat a hétközi kupaforduló, így ők a mérkőzés esélyesei.
Torino 1-2 Napoli

 

Tetszik nekem ez a Fior

Érzéssel

Az egész őszt végigszenvedték, mostanra viszont összeállt egy karakteres Viola. Ez a Fiorentina öreg, de pengés. Jól áll nekik,  de milyen jól! Elnézem a már kopaszodó Joaquínt,  ahogyan szórja a dribbliket a jobb szélen,  és lehet,  hogy már nem képes végigzakatolni egy egész meccset,  mégis,  minden tiszteletet megérdemel,  amiért nem Katarban bohóckodik 3-szor annyi pénzért,  hanem Firenzében jobb oldali wingbacket játszik. A nagy komédiás Diamantit is hazaette a fene, Gilardino is illik a képbe, Salah agilis, fifikás játékával pedig nagy fogás. Csak Babacar helyére kellene egy Batistuta. Nagy kár, hogy összehúzták őket a Romával.

Az Internél gyanúsan jól sülnek el mostanában a meccsek, a Sassuolo elleni bicskázás óta jellemzően több góllal lépik át aktuális ellenfelüket. És még a Celticen is átrágták magukat, sőt, Guarín újra jogalapot kapott arra, hogy ellőjön mindent 35-ről. Persze azok, akik látták a meccseiket, már korántsem ilyen magabiztosak a csapat talpraállását illetően, de ha másra nem is, arra mindenképpen jó volt ez a pár meccs, hogy Mancini kissé helyrepofozza a renoméját.

Hazai pályán inkább az Inter az esélyes, de én aztán nem fogok meglepődni semmin.
Inter 2-2 Fiorentina

 

Gyomormosás

Az de rég volt

A Milannál nincsen sok baj, csak egy nagy. Még mindig nagyon sokan a korábbi nagycsapatos attitűdjükből indulnak ki, így hétről hétre keservesen csalódniuk kell. Játékot várnának el, na meg persze eredményeket. És jövőképet.  Érdekes lesz megfigyelni,  hány ilyen szezon kell még ahhoz,  hogy gyökeresen átalakuljanak ezek a beidegződések. 2, 5, 10? Meglátjuk. De hát mindenki azt kapja,  amit megérdemelt.

A Chievo nagy zavarban lehet,  mert a bajnokság ezen szakaszában ők még bőven kiesőhelyen szoktak állni. Persze ebből még nem következik,  hogy jövőre is az A -ligában látjuk őket,  annál is inkább,  mert egyre kevésbé hasonlítani a korábban megszokott ketrecharcos-osztagra a Csacsi.

Na mi legyen? Iksz.
Chievo 1-1 Milan

Őszinte részvétünk

a
Pneumatic Section

Ezek is nagyon jó meccsek

Ezek is nagyon jó meccsek

Se az Atalanta, se a Sampdoria nem fog sokakat leültetni a készülékek elé. Utóbbiaknak azért még lehetnének komolyabb céljai a bajnokságban, de mostanra úgy tűnik, hogy elfogyott a lendület.
Atalanta 1-1 Sampdoria

A Cagliari egyértelműen jobb a két biztos kiesőnél, viszont pontokban kifejezve ez még mindig nagyon kevés. Egyelőre nem tudták megijeszteni az alsóházi brigádokat. A Hellas hozza a szokásos betonozást, amivel pontosan jók lesznek májusban egy 15. helyre. Ennél sokkal jobb esélye már nem lesz a szárdoknak arra, hogy beérjék az lőttük lévőket.
Cagliari 2-1 Hellas

A Cesena mostanában szerzett pontot, és ennyi. Az Udinese nagy formában van, 3-0-ra nyerték az utolsó meccsüket.
Cesena 0-0 Udinese

A Palermo nagyon jó, kár, hogy Zamparini kezd megint elpofátlanodni. Az Empoli gőzerővel menekül a kiesés elől, egyelőre úgy tűnik, sikerrel.
Palermo 2-1 Empoli

A forduló egyik legjobb meccse is lehet a reggio emiliai, ugyanis se a Lazio, se a Sassuolo nem szereti átadni a kezdeményező szerepét.
Sassuolo 2-3 Lazio

 

Heti körkérdésünk

http://www.dreamstime.com/stock-photos-question-marks-circle-d-large-blue-mark-middle-image30683133

 

Tendencia lesz vagy véletlen az EL-menetelés?