A tűnődés elsüllyedt csolnakján

Töltöttem a kizárólag erre a célra tartogatott üvegből, majd komótosan helyet foglaltam a fotelben. Ez nem volt egyszerű meló, tudtam nagyon pontosan. Különösebb problémák ugyan nem voltak a projekt során, de ilyen esetekben soha nem mehet egészen biztosra az ember. Az a köcsög Gravano jól megmondta Don Gotti egyik karácsonyi vacsoráján: a vamzeroknak halál a sorsa. Milyen nevetséges ez ennyi idő távlatából, mi, Sammy fiú?

Azért tényleg kezdtem elhinni, hogy minden rendben ment. A rendszert meghekkeltük, akit lehetett, megkentünk. Senki nem fogja megtudni jó ideig, hogy mi állunk a háttérben. És ha mégis gyanakodnának, hát akkor mi van? Az összeesküvés-elméleteket pont az ilyen alakokra gondolva találták ki. Mert az előtted és előttem is nyilvánvaló, hogy a fogalmat és a megnevezést pontosan azok alkották meg, akiknek érdekében áll, hogy nevetség tárgyává tegyék a gyanakvókat. Az összeesküvés-elméletek mindig azok számára hozzák a legnagyobb üzletet, akik ellen irányulnak. Teljesen nyilvánvaló.
Lefotózták Soros Gyuri bácsit, amint az ingujj alól kitűnt a hüllőbőr? Húzzunk fel rá 4-5 agyament weblapot, támogassuk meg a suttogó propagandával, hívjuk fel rá a legvállalhatatlanabb figurák figyelmét – többet ér bármilyen ellenpropagandánál!

Emlékszem, mikor Gino Olivettivel elkezdtük az üzletet. Senki sem értette, mi értelme az egésznek, mit akarunk, merre tartunk. Aztán jöttek az eredmények és mások is belátták, hogy a siker hosszútávú fenntartásához ez az egyetlen járható út. Ismeritek a sok szaros dumát építkezésről, saját nevelésekről, érzelmekről, odaadásról. Nagy átbaszás az egész. Tényleg, nekem aztán elhihetitek. Ott voltam minden fontosabb momentumnál. A fősodor érájának első edzője szerint miért az volt, aki? ’71-be Cestmir véletlenül lépett be a képbe? Minden egyes momentumot mi terveztünk meg.

Mert vámpírok vagyunk. Doktor Frankenstein vagyunk. Mi vagyunk a Múmia, a Farkasember és a kibaszott Drakula gróf is.

Mindenhol a befolyásunk alatt állsz. Minden lépést úgy teszel meg, ahogy az nekünk tetszik.

A szövetségben is ott vannak az embereink. A játékvezetők nekünk dolgoznak.

Te is nekünk dolgozol. Most, ebben a pillanatban is. Szemed rebben a betűkön, figyelmed megtorpan, aztán kérdés nélkül esik tovább.

Ezért nyerjük meg a bajnokságot, te fasz.