Frusztrált faszok fedezéke

A frusztráció egy kemény zsoldos. Ezernyi csatatér átharcolása után is ugyanazt a sértett kis picsa mentalitást hozza elő az elszenvedőjéből, mint az első bevetés előtti, hányingerrel küzdő reggelen.
Pontosan ez a baja az olyan játékosoknak, akikkel egy időben a média, az edzőjük, az elnökük vagy akár a barátnőjük elhitette, hogy ők érdemesek a jobbra, a többre, a kiválóra. A nagy lófaszt.

Destróval az a baj, hogy egy történelem előtti, jól sikerült sienai félszezon után mindenki és ő is elhitte, több mint egy átlagos csatár.

Az ilyen indokolatlan kitörések hátterében csak ez állhat. Játszod az agyad? Örülsz a büntetőből szerzett, első gólodnak? Te szerencsétlen, hát miről beszélsz? Velünk szórakozol? Tedd oda, tedd vissza, hülyegyerek!

A letépett mezért önmagában piros lap járna. Az a focista, aki a beszűkült kis agyába nem képes beleszuszakolni hosszú évek után sem, hogy ezért sárga jár, baszd meg, az eltiltást érdemel. Vagy azonnal le kell kapni a pályáról. Balfaszok. Egyáltalán mi ennek a lelki háttere? Milyen jelen generációs Freud kéne ahhoz, hogy megértsük? Ha előléptetnek, megszületik a gyereked vagy az utolsó pillanatban a FIFA-ban győztes gólt szerzel, neked is az az első gondolatod, hogy letépd magadról az inget, mi? 20 százalékos leértékeléssel vettem a Media Marktban kenyérpirítót! Hol a felsőm? Nem látod. Tudod, miért nem? MERT ANNYIRA ÖRÜLTEM ENNEK A FOGÁSNAK, HOGY ELBASZTAM A BOLT MÁSIK VÉGÉBE, AZÉRT NEM!

Frusztált pöcsök jönnek velünk szemben mindenhol a világban. Kitöltik az életünket, elrontják a kedvünket, beárnyékolják az örömünket. És akkor egyesek azt merészelik kérni, hogy értsük meg egy ösztönállat reakcióját, mert szerzett egy kibaszott gólt? Ne szórakozz velem.

Ostoba, olasz munkásgyerek vagy? Értelmiségi családból származó, római esztéta? Te csak egy balfasz vagy.

BALFASZ, AZ!