A legszexibbek – belőlük állna az aranykor olasz válogatottja

Mi lenne, ha ez egy szebb és jobb világ lenne, ahol csak azok a focisták juthatnának szóhoz a válogatottban, akik szexik? És akkor végre indok is lenne Marchisio folyamatos jelenlétére, ellenben Aquilanit, Montolivót vagy Abatét örökre elfelejthetnénk. Ezért most összeállítottuk a legjóképűbb válogatottat, értelemszerűen háromvédős-szisztémában, ám ezúttal egy kicsivel kifinomultabb 3-4-1-2-ben.

KAPUS

Buffon

Van az a fokú szexiség, ahol a rendszeresen előforduló hajcsattokat is elnézzük. Gigiről pedig azt is tudjuk, hogy jobban teljesít, mint Rocco, legalábbis volt – akkor még regnáló – felesége ezt egyszer meg is erősítette a sajtónak. Igazi latin alkat, profilja ókori pénzérmékről néz vissza ránk.

VÉDŐK

Barzagli

A szexiség szakállas helytartója, az olaszok Mellbergje. Milyen kár, hogy a svéd sármőr nem olasz, tuti lenne az ő helye is. Kikancsintásait mindig egy-egy kihagyó szívdobbanással fogadjuk – mármint Barzagli rebegtetéseit. Sármosabb, mint Seth MacFarlane. Mert az ő hasonmása is.

Rossettini

A srác, akivel minden anyuka elengedné a lányát, sőt megkérnék, hogy pár napig ne is hozza haza a gyereküket, mert biztos jobban tud vigyázni rájuk, mint amit az otthonuk tud nyújtani. Ránézel és érzed, hogy jó helyen vagy, még Cellino mellett is. Biztonság és minden reggel kakaó.

Stendardo

Mikor a tudás, az iskolázottság és a szépség találkozik. Kicsit mindannyian szeretnénk, hogy Willy kössön nekünk adás-vételi szerződéseket, a lakásunkat is eladnánk ezért. Megrázza a fürtjeit, majd tollából tintát csöpögtet. A papírra. Is.

KÖZÉPPÁLYÁSOK

Maggio

Kicsit rosszfiús, de a szemében ülő csintalan fény csak álca. Kegyetlenül lefut bárkit a jobboldalon, de al dente gondoskodik rólad.

Pirlo

Volt egy pont, mikor azt gondoltuk, hogy Andrea talán nem több, mint egy álmos szemű kis vizsla, aki inkább gyengédségével és intelligenciájával nyűgöz le, mintsem a külsejével. Aztán szakállat növesztet. Így már mindenhol ő irányíthat.

Marchisio

A személy, akiért a válogatás maga létrejött. Átható szemek és megejtő mosoly. És ha szépen megkéred, az otthonodban nem tűnik el hetekre.

 Floro Flores

Igazi posztja természetesen nem ez, és valószínűleg életében nem is játszott a középpálya balszélén, de megtanultunk, hogy a modern fociban a szerepek szerepe jóval kisebb, mint 20-30 évvel ezelőtt. Van egyáltalán jóképű olasz balszélső? Floro Flores nem balszélső, de olasz és jóképű. Akkor miről beszélünk?

TÁMADÓK

Mauri

Hogyne, azt gondoltátok, hogy majd kimarad. Sok szót nem is szeretnék erre a választásra vesztegetni. Helyén van az esze, a szíve és a csomagja, intelligenciája a játékhoz több, mint előtte az összesnek, és lever a lábadról a kisugárzásával.

Matri

Kár, hogy ezt a sportot góllövésre és nem csábításra játsszák, mert Matri előtt nem létezne bevehetetlen kapu. Egyetlen kapu sem, senkin.

Floccari

Meglepő módon kevés olyan csatár van a jelenlegi felhozatalból, aki egyszerűen digó. De olyan ezerszeresen, totálisan, teljesen, mindenestül. Floccarira ránézel, és fel sem merülhet benned, hogy nem mindent reggelt 3 deci arcszesszel kezd, aztán ráveti magát a robogójára és rárabol naponta 5 rajongó csajra. Floccari tényleg ilyen. Digó.