Kupadöntőcske

Kicsit sajnálom, hogy nem első alkalommal ugyan, de a kupadöntő egy ilyen hétközi izére redukálódott. Valahogy nincs nagy meccs hangulata, semmi izgalomba vagy lázba hozó cuccot nem érezni rajta. Aztán lehet, hogy ez igazából az én bajom, mert az előjelek aztán parádés végkimenetelre adnak lehetőséget a Lazio és a Juventus részére is. A rómaiak egy összességében kurva jó szezont koronázhatnak meg, ráadásul ebben az évezredben, főleg az elmúlt 10 évben már-már hazajárói a kupadöntőknek, a Juventus meg a történelmi triplázás első trófeáját szerezheti meg.

Ugyanakkor az igazi íz hiányzik. A Lazio ahhoz már nagy(obbacska) klub, túl sok címmel, hogy ab ovo ez okot jelentsen a feszültségre, a Juventus-nál meg bármikor becserélnék ezt a címet a bajnokira, nem beszélve a BL-ről. Ettől még kurvára örülnék, ha Biglia mancsa szorítaná a kübli fülét, csak a 2013-as győzelem után már nehéz újat mutatni a témában.

Inzaghi az egyetlen módon próbálja megakadályozni azt, hogy a Juventus elleni, lassan történelmibe forduló szopószéria megváltozzon: felrakja a pályára azt a 3-5-2-őt, amivel idén a legtöbb esély mutatkozott a nagyobb csapatok ellen. Nem olyan régen a kupában a Roma is ezzel lett – legalábbis az első meccsen – szétszedve. Egyébként az a durva, hogy hosszú évek múltán a védelemben van minőségi csere, nem is egy.

A Juventus-ról ennyit sem érdemes írni, a kupacsapat az majdnem teljesen A-csapat a sérülések és Pjanic eltiltása ellenére is. Aztán hátha lesz ebből egy frankó meccs.

 • Ez egy egész jó statisztikai összefoglaló.

  https://pbs.twimg.com/media/C_8BnMuVoAE7xKY.jpg:large

 • Hungry4Glory

  Úgy érzem szoros meccs lesz és nem tartom kizártnak, hogy 120 perc utan sem dől el a kupa sorsa. Ha a Lazio meg tudja szerezni a vezetést, akkor komoly gondokat okozhat a Juventusnak. Nagyon egyben van most Inzaghi csapata, Keita csúcsformában játszik, a védelem stabil, a Juve pedig 4. meccsét játssza 2 héten belül.

  • consminor

   nagyon mennek most a sasok, én is úgy érzem, hogy vért kell izzadnia a Juventusnak majd. valahol sajnálhatja emellett a Lazio, hogy a Roma elpicsázott bennünket a hétvégén, mert így a töménytelen pezsgő helyett lehet vért isznak a srácok. nagyon meg fog izzadni a győztes, legyen az bárki

 • RQ17

  Megérdemelné az elmúlt 2 év alapján már ezt a Lazio, az a helyzet.

 • humorpalanta

  Odaadnám a Lazionak, ha nem a Juve lenne a zellenfél, de most az. Főleg a hétvégi bajnoki után, Allegri mindenkit lekaphatott a 11 körméről. Érdekes lesz. Kíváncsi vagyok. Juve úgyis lassítani fogja a játékot és gyors váltással próbál meg majd kontrázni, azon kívül meg valahogy begyömöszölni a labdát Higuhoz, hogy beb*szhassa. Meglátjuk, hogy Dani Alves mennyire tudja majd tartani a szélét. Szerintem az lesz a döntő.

 • nemvoktrendi

  Jó a kép! Ez bizony egy komoly probléma a Roma szurkolók számára! Kinek szurkoljak ma este? Mint az a régi romanista vicc: sétálsz a folyó parton, amikor egyszer csak észreveszed, hogy egy juventino és egy laziale fuldoklik a folyóban! Az ár sodorja el őket és már csak az egyiket tudod megmenteni közülük, mit fogsz csinálni? Moziba mész, vagy étterembe? 😉

  Én egyébként azt hiszem megoldottam a mai problémát, némiképp a fenti vicc szellemében és este meg fogom nézni a Celta-Madridot.

 • iglesias

  Higuain kihagyott helyzeteivel egy egész kupasorozatot meg lehetne nyerni